Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 snížit předek.....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
surfis
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od surfis »

Chtěl bych trošku sundat dolů předek. Ikdyž mám jako letní al kola 17", tak mi připadá, že vepředu je to stále nějak moc vysoko. Představoval bych si snížení o 30 - 40mm.

Doporučíte mi nějaký konkrétní typ a výrobce snížených pružin?

Mám E36 touring, M-Technik podvozek a kola 8J/17 ET38 225/45 (AC-Schnitzer)

Díky za rady a zkušenosti....

PS: upřednostním kvalitu....
kosh

#2 Příspěvek od kosh »

když tam šupneš jen pružiny s tak velkým snížením tak si pravděpodobně dojebeš tlumiče. Takže ja osobně bych volil nějaké komplet podvozek.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od surfis »

Právě, že tlumiče jsem před 2 měsíci měnil (Sachs Advantage). Hmm, zničit je nechci.

Dobře, tak kolik by max šlo sundat předek, aby tlumiče přežili? Nebo se na to mám radši vys...?
kosh

#4 Příspěvek od kosh »

když jsem kupoval pružiny eibach tak mi auto kleslo jenom o 1 - 2 cm a to podle mě je zhruba taková ta rozumná hranice
surfis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od surfis »

OK, koukal jsem na H&R 35/35. Pokud je M-Tech snížený s fabriky o 20mm, tak by auto mělo klesnout jen o 15mm. Můžeš mi to potvrdit?

Jsou to tyto pružiny:
http://www.alu-pneu.cz/datadetail.php?r ... v1=3%2BE36

Nebo pokud znáš lepší shop, nebo pružiny, moc rád se poučím.

Díky
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

koni tlumice + hr pruzini snizeni tak 30/15 nebo 40/20 ... ideal .. porad jsi nad obrubnikem a vypada to gut
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
surfis
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od surfis »

No, jenomže nechci kupovat zase new tlumič, když je mám 2 měsíce starý.

Koukal jsem, že na touringa dělá H&R jenom 35/35.

Edit Admin:
Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
Maslista

#8 Příspěvek od Maslista »

OT:
vím, že to tady každej odsoudí, ale na bývalé e36 jsem to řešil zkrácením předních pružin o závit..
snížení 3cm..! komfort zachován..! tlumiče neodešly..! najezdil jsem s tím asi 40.000km bez jakých koliv problémů..! v létě to budou dva roky co s tím jezdí nový majitel a zatím si nijak nestěžoval...!! 8)
Maslista

#9 Příspěvek od Maslista »

ještě doplním taky jsem pár týdnů před tím kupoval nové tlumiče.. a na jejich vlastnostech se po celou dobu co jsem auto měl nic nezměnilo.. 8)
sadamcx65

#10 Příspěvek od sadamcx65 »

Taky o tom přemýšlím...ten předek je prostě moc vysoko.... a tak právě nevím jestli lehké seříznutí bude to pravé....
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od chimerra »

jestli chces shodit jen předek doporucoval bych pruziny weitec, delaji sadu pruzin jen na predek. Jen to chce pohledat jak je to s m-tech a se 6valem... zkoumal jsem to nedavno na compacta
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od D-E-J-V »

taky nad tím přemýšlím...asi seřežu pružiny:)
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od chimerra »

ja nevim, pruziny bych nerezal, prijde mi to takovej trosku hardcore. mozna spis naprosta zhovadilost, myslim ze 3litry za predni snizeny pruziny neni az takova paleta, ale nakonec panove, jsou to vase kary... :wink:
Brody
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Brody »

jj taky premyslim!Jen nevim co tam dat,jelikoz mi predni tlumice pomalu jdou do kytek,tak sem premyslel o komplet podvozku,ale dnes sem nandal nova kolesa jen tak pro predstavu jak budou vypadat na aute.No dosel sem k nazoru ze predek by to chtelo snizit a zadak nechat,jen ho pritvrdit!A kupovat sportovni tlumice na predek a zadek nechat na serii je blbost!Takze nevim
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jendix »

když jsem známému říkal že mi přijde zadek auta oproti předku trochu nízko, odpověděl mi na to že u touringů se dost často stává že praskne pružina v posledním zavitu, ještě jsem se k tomu nedostal abych se podíval.. ale něco na tom možná bude.. potom by bylo řešení bud snížit předek, anebo koupit na zadek nový pružiny..
vonderka
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od vonderka »

taky sem je rezal a je to uplne v pohode taky bych se toho nebalsko to o 3 cm dolu a komfort zustal
surfis
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od surfis »

Já to tedy řezat nebudu. To se na to radši vykašlu. Za těch 5K, co stojí pružiny, mi to nestojí!
zero

#18 Příspěvek od zero »

No nevím, ale s tim řezáním, to bych udělal možná na nějaký škocně co s ní borci lítaj po vesnici, ale proti gustu... Já mám taky Touringa s M podvozkem a pro snížení předku jsem zvolil pouze sadu 2 pružin od weitec. Klesne to tak o 1-2cm ale je to asi nejrozumnější prozatimní kompromis, než bude uplně komplet podvozek. Zadek se mi snižovat nechce a podvozek není v takovém stavu aby zasložil kompletní výměnu, takže toto je v podstatě jediná varianta. Sada vyšla na cca. 3000,-. Kdyby byl podvozek na výměnu šel bych nejspíš do KW se štelovatelnou výškou.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od surfis »

No teď mi přijdou penízky za cesťáky, tak budou. Asi koupím jenom přední. Zadní kola pěkně kopírují lemy, tak to nemá smysl pouštět níž.
qap
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od qap »

Jendix píše:když jsem známému říkal že mi přijde zadek auta oproti předku trochu nízko, odpověděl mi na to že u touringů se dost často stává že praskne pružina v posledním zavitu, ještě jsem se k tomu nedostal abych se podíval.. ale něco na tom možná bude.. potom by bylo řešení bud snížit předek, anebo koupit na zadek nový pružiny..

Čao tak přesně to jsem tet řešil praskla pružina v poslednim zavitě.Sniženi o proti druhemu kolu bilo tak 2 až 2,5cm vymenil jsem za starši origo a už v pohodě.Sam sem se přesvědčil že pružiny na turingu praskaji.
Odpovědět