Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cvakání od motoru. Sahara?
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem vyrazil na letiště otestovat svou novou e36. Trochu sem tomu dával, objížděl kužely, zkoušel donuty a když se motor trochu víc zahřál, vycházelo od něj jakoby cvakání. Jediný co mě napadlo, že by se nějak zvýšili otáčky větráku (sahary) a na úkor toho vyvolalo nějaké cvakání? Protože když jsem opatrně odjel, tak chladný vzduch motor zase rychle ochladil a ono cvakání hned zmizelo a do dnes (je to cirka dva týdny) je vše vpohodě.
Co myslíte?
Co myslíte?
-
- Kontaktovat uživatele:
Hydroštely nejčastěji cvakaj u 4válce a hlavně když je motor studenej a nejni ještě pořádně rozstříkanej olej.Jeden hydroštěl stojí 500Kč.Nejlepší je dycky vyměnit všechny.Takže když máš 24 ventilu tak x 5.
Ale v tvým případě se nemusíš bát.Pokud to necvaká při každý jízdě a pořád tak pohoda lábuš:)Oleje tam máš dost vid?
Ale v tvým případě se nemusíš bát.Pokud to necvaká při každý jízdě a pořád tak pohoda lábuš:)Oleje tam máš dost vid?
-
- Kontaktovat uživatele:
Leveler píše:Hydroštely nejčastěji cvakaj u 4válce a hlavně když je motor studenej a nejni ještě pořádně rozstříkanej olej.Jeden hydroštěl stojí 500Kč.Nejlepší je dycky vyměnit všechny.Takže když máš 24 ventilu tak x 5.
olej jsem samo kontroloval a stav OK, podle štítku je ale starej, zato málo km najeto od výměny. Takže pro jistotu stejně vyměním a dám vědět. Každopádně se mi to stalo jen jendou a když sem opravdu kotlil na letišti, zkoušel sem co to dá, motor byl pořád v otáčkách a dlouho, takže to nějak pomalu přišlo. Spíš se bojim v létě aby to nebylo častěji, až budou vedra. Jinak od té doby se to nestalo.
No uvidíme jestli pomůže výměna oleje. Jinak když už se bavím o tom oleji, co je nejlepší takhle na zimu do e36?
-
- Kontaktovat uživatele:
jacob píše:Leveler píše:Hydroštely nejčastěji cvakaj u 4válce a hlavně když je motor studenej a nejni ještě pořádně rozstříkanej olej.Jeden hydroštěl stojí 500Kč.Nejlepší je dycky vyměnit všechny.Takže když máš 24 ventilu tak x 5.
olej jsem samo kontroloval a stav OK, podle štítku je ale starej, zato málo km najeto od výměny. Takže pro jistotu stejně vyměním a dám vědět. Každopádně se mi to stalo jen jendou a když sem opravdu kotlil na letišti, zkoušel sem co to dá, motor byl pořád v otáčkách a dlouho, takže to nějak pomalu přišlo. Spíš se bojim v létě aby to nebylo častěji, až budou vedra. Jinak od té doby se to nestalo.
No uvidíme jestli pomůže výměna oleje. Jinak když už se bavím o tom oleji, co je nejlepší takhle na zimu do e36?
Pokud tam máš starej olej tak to může bejt klidně tím.Hod tam novej olej a myslím že bude vše v pohodě.Jinak nevím jestli někdo speciálně na zimu dává jinej olej.Někdo do BMW leje olej 5W-40 a někdo zase 10w-40.Záleží na motoru.Ty tam možná budeš mít 5W-40..Já do svý 1,8 leju už 10W-40 Valvoline.
to cvakání způsobují hydroštely.. resp. vyčerpanej olej, kterej už nemá takové vlastnosti jako když byl nový.. Major tady na toto téma napsal mnoho článků...
a rada pro tebe: 1.olej vyměnit, 2.zamyslet se nad tím zda nevolit jiný olej např 5w-50 který je odolnější vůči vyšším teplotám, 3.nevěřit papírkům a diodám a měnit olek každých 10.000km
a rada pro tebe: 1.olej vyměnit, 2.zamyslet se nad tím zda nevolit jiný olej např 5w-50 který je odolnější vůči vyšším teplotám, 3.nevěřit papírkům a diodám a měnit olek každých 10.000km
-
- Kontaktovat uživatele:
jacob píše:auto mám chviličku, ani nebyl čas jej vyměnit, jinak podle štítků byl třeba vyměnit, ale zase nebyl tolik využit. Vyměním a dám vědět, jestli přišla změna.
Olej v motoru se mění minimálně jednou za rok a to i když se jezdí málo. Podle fotky už se měl vyměnit předloni v létě (13.07.2006), což znamená, že už se neměnil 2,5 roku

-
- Kontaktovat uživatele:
miloshm píše:jacob píše:auto mám chviličku, ani nebyl čas jej vyměnit, jinak podle štítků byl třeba vyměnit, ale zase nebyl tolik využit. Vyměním a dám vědět, jestli přišla změna.
Olej v motoru se mění minimálně jednou za rok a to i když se jezdí málo. Podle fotky už se měl vyměnit předloni v létě (13.07.2006), což znamená, že už se neměnil 2,5 roku
jo, nejspíš to tak vypadá, pokud se neměnil ještě třeba bez štítku. Ale řikám, auto mám chvilku, nestačil sem to ještě udělat, spz mam teprv zítra. Podle štítku a podle stavu km nejspíš víc stálo než jezdilo, proto se neměnil.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Odkdy má motorový olej dobu trvanlivosti??? Pokud ho naleju do motoru a vyjedu za 10 let, musí být ready 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
George_D píše:Odkdy má motorový olej dobu trvanlivosti??? Pokud ho naleju do motoru a vyjedu za 10 let, musí být ready
trvanlivost nemá, ale když se moc nepoužívá, něco se tam chemicky odehrává, konkrétně je to popsaný v topicu o olejích, je tam asi 42 stran. Potrebuje se zas nějak "promíchat", každopádně 2,5 roků starej olej ve mě nevyvolává zrovna dobrý pocit, tak už jen kvůli tomu ho vyměním

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím já olej neměním každej rok..Měním až po ujetí +- 10tkm.Stejně tam v průběhu tý doby člověk naleje 1-1,5litru pač ten motor si prostě olej vezme takže tam se to furt ředí.Takže když se vymění za 2 roky tak žádnej problém.Kort tady v těch ojetejch strojích.Bejt to funglofka nebo Mpower tak tam je to zase někde jinde.