Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

2l M52, za studena umira

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od paveld »

Resim nasledujici problem: Pokud rano po cely noci nastartuju, a rozjedu se, po cca 3 min jak vyradim, napr. na krizovatce, chcipne mi to.. Po opetovnem nastartovani, pri kterym mi to uplne ok hned nechyta se rozjedu a vetsinou uz mi to znova nechcipne, pokud jo tak treba jeste jednou a pak uz se motor trochu zahreje je to v poradku. Mam vypozorovany, ze pokud nastartuju, necham bezet na neutral cca 2 minuty, obcas motor protocim, je to ok... jen motoru hrozne rychle spadnou otacky na takovy, jaky ma motor az pri provozni teplote - jenze je jeste studeny tak proste chcipa. Dalsi poznatek je, ze v lete, kdyz bylo vetsi teplo, stavalo se to jen obcas a pokud jo, tak po delsi dobe, co auto stalo (napr. celou noc), ted staci i zaparkovat na 8 hodin pred praci a pak se to opakuje. Celkove, za studena to ma znatelne horsi tah... Jak se zahreje, jezdi to dokonale, bez jakychkoliv naznaku problemu.
Nenapada nekoho co by tomu mohlo byt? Teplotni cidla? Lambda? Ale je zajimavy, ze na podzim jsem auto prestavoval na lpg, tam probyhala diagnostika a pry vsechno ok, i lambda kterou pry merili.
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Nemáš tam někdě díru v tom koleně sání?Docela částej problém a pak si dělá auto co chce tak na to mrkni.
davidj
Klubové ID: 1387
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od davidj »

Že by váha vzduchu ..... stává se to v chladnějším, mrazivém počasí ...
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od D-E-J-V »

davidj píše:Že by váha vzduchu ..... stává se to v chladnějším, mrazivém počasí ...
o váze vzduchu tady čtu snad u každého problému co někdo má....a zaboha sem se ještě nikde nedočetl na co ta váha vzduchu je..jak vypadá a kde se nachází....
paveld
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od paveld »

Leveler píše:Nemáš tam někdě díru v tom koleně sání?Docela částej problém a pak si dělá auto co chce tak na to mrkni.
Mel jsem, vymena trochu zklidnila motor, ale tenhle problem nevyresila... :(
paveld
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paveld »

Vaha me taky napadla, ale byl by to pokus omyl... da se nejak s jistotou promerit nebo vyzkouset? Kdyby za to mohla, koupim radsi novou, ale stoji palku, tak bych nerad koupil neco, co mi nepomuze.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

nenapada jeste nekoho neco, co bych s tim mohl...? predem dik... :wink:
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Leveler »

Nemáš někde v okolí někoho se stejným autem?Že byste to zkusili prohodit,ale musel by to bejt asi dobrej kámoš pač normal cizí by si do auta nenechal hrabat.A nebo to leda ještě hodit do servisu.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od paveld »

to akorat, poptat bych se mohl.... servis se mi nechce, kdovi jestli na neco prijdou a kolik bych tam za to nechal.
Killca
Klubové ID: 1648

#10 Příspěvek od Killca »

D-E-J-V píše:
davidj píše:Že by váha vzduchu ..... stává se to v chladnějším, mrazivém počasí ...
o váze vzduchu tady čtu snad u každého problému co někdo má....a zaboha sem se ještě nikde nedočetl na co ta váha vzduchu je..jak vypadá a kde se nachází....
vahu vzduchu mas hned za airboxem takova plastova trubka s dratama, vevnitr je dratek, vaha vzduchu meri mnozstvi protekleho vzduchu a pak si to jednotka cely nejak prepocitava na davkovani paliva
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od D-E-J-V »

vahu vzduchu mas hned za airboxem takova plastova trubka s dratama, vevnitr je dratek, vaha vzduchu meri mnozstvi protekleho vzduchu a pak si to jednotka cely nejak prepocitava na davkovani paliva
díky
jbedan

#12 Příspěvek od jbedan »

Mel jsem podobne problemy,mel jsem v haji cidlo vacky a odpalenou lambdu 1-3 valce.Diagnostika vsak nis neukazala.Mozna je v haji vyhrivaji lambdy,zjistis to tak ze ohmmetrem zmeris odpror na lambde mezi bilym a cervenym dratem.pokud je tam 0 je vyhrivani v haji.Jde to rychle a nic te to nestoji. Cidlo je nejlpsi si pujsit.Nove stoji 2500,-.
Odpovědět