cau hosi,pls o radu.kdyz jsem kupoval e36ku tak my casem zacalo blikat abs(treba 2dny svitilo a za pak zase zhaslo.)pote treba mesic nic a zas 3dny svitilo a pak zase v poho.ted jse my rozlo ABS i ASC .tak jsem zajel na VAG k firme jaraxx.´jeho kolega DUDE to
promeril a rekl my ze to 100% bude ta krabice co je umistena u spolujezdce pod kastlikem.(myslim ze to je naka R.J.)pak jsem zase mluvil s FIKOPEM a ten my rek,ze ta ř.j. je az posledni vec ktera by mohla odejit,ze bude kuna zakopana nekde jinde.tak my pls poradte cim by to mohlo byt,rady,typy,nazory.predem dekuji....
čidlo na zadním kole ... chce to jít od základní věci a ne hned ŘJ
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Huska píše:čidlo na zadním kole ... chce to jít od základní věci a ne hned ŘJ
To jsem taky říkal....když blbne přední čidlo rozsvítí se pouze ABS, ASC tyto signály nevyužívá. Když zadní tak ASC i ABS. Čidlo by mělo jít proměřit, vedou k němu 2 dráty + a signal out, mínus si to bere z kostry auta. Musíš odpojit konektor co je u kola, na plus připojit (ted nevím jestli 5 nebo 12V) a na signál out nejlépe osciloskop a v nejhorším klasický voltmetr. Když pak zatočíš kolem na multimetru se musí objevit nějaké napětí, bude to skákat od 0 až po max.napájecího napětí (ale spíš to budou nesmysly, pač většina multimetru naumí měřit pulsující napětí). Na osciloskopu by jste měli vidět obdelníkový signál.
když najednou odejde ABS i ASC tak je většinou problém v konektoru nebo utrženém káblíku... možná bude stačit jen vyčistit
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Uz je to dlouho co jsme to s udou resili, ale hlavni problem byl v tom ze RJ ABS/ASC vubec nekomunikovala s diagnostikou (CARSOFT 6.5). Co jsem meril hodnoty na konektoru k ridici jednotce tak vsechny piny kde ma byt napajeni byly OK --> vylucuje vydnou pojistku nebe rele. Co se tyka cidel tak uz si nejsu jistej jestli jsem je meril. Dobre cidlo by melo ukazovat hodnotu cca 1kohm.
Fikop píše: když blbne přední čidlo rozsvítí se pouze ABS, ASC tyto signály nevyužívá. Když zadní tak ASC i ABS.
Mne taky svitilo ABS aji ASC a bylo to zpusobene vadnym prednim cidlem... Pokud je vadne predni cidlo tak si jednotka neni schopna porovnat ze se zadni kolo toci rychleji nez predni a na zaklade toho ubrat vykon nebo pribrzdit protacejci se kolo.
Fikop píše: když blbne přední čidlo rozsvítí se pouze ABS, ASC tyto signály nevyužívá. Když zadní tak ASC i ABS.
Mne taky svitilo ABS aji ASC a bylo to zpusobene vadnym prednim cidlem... Pokud je vadne predni cidlo tak si jednotka neni schopna porovnat ze se zadni kolo toci rychleji nez predni a na zaklade toho ubrat vykon nebo pribrzdit protacejci se kolo.
to si nemyslím... vyhodnocení u ASC je pouze na základě L a P zadního kola ... porovnání protáčení kol potřebuje až ESP jinak Carsoft s ABS jednotkou u e36 nefunguje téměř nikdy
Huska píše:to si nemyslím... vyhodnocení u ASC je pouze na základě L a P zadního kola ... porovnání protáčení kol potřebuje až ESP jinak Carsoft s ABS jednotkou u e36 nefunguje téměř nikdy
mne asc urcite porovnava aji predni a zadni... kdyz jsem dal dopredu gumy 205/60 a dozadu 205/50 tak pri rozjezdu se zapnutym ASC asi pri 15km/h zacala blikat kontrolka vic se temer nedalo rozjet...
S tim Carsoftem je to mozny. Urcite to bude chtit promerit cidla.
POzor, s Carsoft 6.5 u e36 vetsinou nefunguje diagnostika ABS. Tady bych skutečně hledal problem v cidlech. Ja cidla meril ohmmetrem, pokud je tam nekonecny odpor, tak je v haji cidlo, nejspis na zadku.
Speedy píše:POzor, s Carsoft 6.5 u e36 vetsinou nefunguje diagnostika ABS. Tady bych skutečně hledal problem v cidlech. Ja cidla meril ohmmetrem, pokud je tam nekonecny odpor, tak je v haji cidlo, nejspis na zadku.
Speedy píše:POzor, s Carsoft 6.5 u e36 vetsinou nefunguje diagnostika ABS. Tady bych skutečně hledal problem v cidlech. Ja cidla meril ohmmetrem, pokud je tam nekonecny odpor, tak je v haji cidlo, nejspis na zadku.
jde o to přes co to valíš, jeslti nemáš plnohodnotnej seriak tak to nenačte polovinu věcí, ja už jsem to vychytal a ABS to načetlo u všech aut, krom udovyho. viděl bych to taky spíš na jednotku, ale čidlem bych začal asi. nebo sehnat druhou jednotku a cvaknout ju tam.
jinak s ASC+T má dude pravda, vyhodnocuje i přední kola. proto se nedaj dat ruzny velikosti kol na předek a na zadek.
jde o to přes co to valíš, jeslti nemáš plnohodnotnej seriak tak to nenačte polovinu věcí, ja už jsem to vychytal a ABS to načetlo u všech aut, krom udovyho. viděl bych to taky spíš na jednotku, ale čidlem bych začal asi. nebo sehnat druhou jednotku a cvaknout ju tam. jinak s ASC+T má dude pravda, vyhodnocuje i přední kola. proto se nedaj dat ruzny velikosti kol na předek a na zadek.
no je zajímavý, že na mých M3 to načetlo ABS vždy v pohodě. NB používám stále stejný HP nc6120
jde o to přes co to valíš, jeslti nemáš plnohodnotnej seriak tak to nenačte polovinu věcí, ja už jsem to vychytal a ABS to načetlo u všech aut, krom udovyho. viděl bych to taky spíš na jednotku, ale čidlem bych začal asi. nebo sehnat druhou jednotku a cvaknout ju tam. jinak s ASC+T má dude pravda, vyhodnocuje i přední kola. proto se nedaj dat ruzny velikosti kol na předek a na zadek.
no je zajímavý, že na mých M3 to načetlo ABS vždy v pohodě. NB používám stále stejný HP nc6120
a je zajimavy že to načetlo hromadu ABS jednotek kromě udove
JaraX píše:[quote="Speedy"]POzor, s Carsoft 6.5 u e36 vetsinou nefunguje diagnostika ABS. Tady bych skutečně hledal problem v cidlech. Ja cidla meril ohmmetrem, pokud je tam nekonecny odpor, tak je v haji cidlo, nejspis na zadku.
a je zajimavy že to načetlo hromadu ABS jednotek kromě udove [/quote]
jaro ja mel za to ,ze jsem byl prvni..pokusnykralik
Speedy píše:[quote="JaraX"][quote="Speedy"]POzor, s Carsoft 6.5 u e36 vetsinou nefunguje diagnostika ABS. Tady bych skutečně hledal problem v cidlech. Ja cidla meril ohmmetrem, pokud je tam nekonecny odpor, tak je v haji cidlo, nejspis na zadku.
a je zajimavy že to načetlo hromadu ABS jednotek kromě udove [/quote]
jaro ja mel za to ,ze jsem byl prvni..pokusnykralik[/quote]