Jo jo koupíš nový čepy a necháš je tam nalisovat.Sám sem to nechal měnit před cca 2 měsícema.Práce tuším na hodinu.Starý se vyrazí a nový se tam nalisujou a tradá.
Právě se chystám na výměnu čepu, ale delá mi starosti jak vymontuju matku co drzí rameno v napravnici, je tam k tomu hodne blbej pristup, nemate typ jak to vymontovat na e36? Zezdola je na jedny strane klimatizace a pres tu to asi nepude, na druhy strane servo, ale uz trochu lepsi pristup nebo to zkusit nejak zvrchu?
radekc píše:Právě se chystám na výměnu čepu, ale delá mi starosti jak vymontuju matku co drzí rameno v napravnici, je tam k tomu hodne blbej pristup, nemate typ jak to vymontovat na e36? Zezdola je na jedny strane klimatizace a pres tu to asi nepude, na druhy strane servo, ale uz trochu lepsi pristup nebo to zkusit nejak zvrchu?
Dělal jsem to normálně zezdola, obyč. očkovým klíčem a zepředu ... ale nemám 6ti. vál ... tam bude asi horší přístup
Z vrchu se tam nedostaneš, musíš zespoda. Klasický stranový klíč (tuším 22). A po kouskách povoluješ, zabere to trochu času ale jde to. Pak ze zhora do něj klepneš přez nějakou delší tyčku (nejlépe silon či dřevěnou kulatinku) Při povolování toho krajního čepu musíš povolit i tlumič, jinak nesundáš matku a nedostaneš tam stahovák.