Zdravím,mám problém se svým 325TD , rok 97.Po nastartování mi vyskočí otáčky na chvilku asi na 2000 jako kdybych prošlápl plyn,pak spadnou normálně na volnoběh a rozsvítí se kontrolka vstřikování.Pak už motor nekolísá,normálně jde a auto normálně jede (zatím),Normálně jsem s tím dojel z výletu z německa bez problémů,ale kdo ví jak dlouho to pojede.Ví nebo tuší někdo co může být špatně nebo po čem koukat jako první?Díky za vaše rady a nápady,Honza
Diagnostika odhalila že je řídící vstřik v háji.Proběhla výměna a do včerejška všechno v poho.Jsem se rozjel,rozsvítilo se to znova,zhasl motor a už nejde nastartovat.Točí se naprázdno a ani ťuk.Jakou pohromu mám čekat tentokrát?Motor má cca 180000km.Honza
Diagnostika prý napsala chybu palivového ventilu.Bude to ten v podávacím čerpadle v nádrži?Nebo elmagnet ventil na vstřik.čerpadle?Nebo raději vyměnit celé podávací čerpadlo i s ventilem?Sání se prý zavzdušňuje , občas motor naskočí ale po nějaké době zase zhasne a pak se mu dlouho nechce.v nádrži bylo něco přes 1/4 nafty,už dřív jsem nechával dýl žhavení po zhasnutí kontrolky,jinak se párkrát protočil než chytl.
Vypadá to že problém zatím vyřešen.Padala nafta,dali mi ventil proti padání a vyměnili se přepadové hadičky v motoru , prý už byly celkem nic moc a asi si to občas tudy přisálo vzduch proto asi to nenadálé zhasnutí za jízdy.zatím drží jezdí a startuje.Tak snad to chvíli vydrží,díky za tipy,Honza
An píše:Vypadá to že problém zatím vyřešen.Padala nafta,dali mi ventil proti padání a vyměnili se přepadové hadičky v motoru , prý už byly celkem nic moc a asi si to občas tudy přisálo vzduch proto asi to nenadálé zhasnutí za jízdy.zatím drží jezdí a startuje.Tak snad to chvíli vydrží,díky za tipy,Honza
JJ mam podobny problem,na kolik te prisel ventil proti padani nafty??
To jitrnicex : samotný ventil nevím,platil jsem diagnostiku,komplet práci včetně průzkumů těch ostatních chyb,montáží a demontáží,ventil,přepadové hadičky a vyšlo to něco kolem 3000.Bohužel i hledání chyb se platí většinou hodinově:(.Jinak auto zatím pořád drží v poho
An píše:Vypadá to že problém zatím vyřešen.Padala nafta,dali mi ventil proti padání a vyměnili se přepadové hadičky v motoru , prý už byly celkem nic moc a asi si to občas tudy přisálo vzduch proto asi to nenadálé zhasnutí za jízdy.zatím drží jezdí a startuje.Tak snad to chvíli vydrží,díky za tipy,Honza
JJ mam podobny problem,na kolik te prisel ventil proti padani nafty??
mel sem problem s padanim nafty a vyresil to jednosmerny ventim koupis ho v bosch prodejne stoji cca 300Kc a dal jsem ho za paliv.fitr v bylo vse ok....ale je to jen docasny reseni....taky mrkni jak je na tom podavaci cerpadlo v nardzi