Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ostřikovače světel na e36
Teď to řeším, bez ostřiku xenony jsou na ho*no a nebaví mě pořád čistit paraboly a o sněhu ani nemluvím díky teplotě skla.
Já to vyřešil tak, že jsem si sehnal nádobu z BMW E36 na 5 nebo 6L se 2ma motorky jeden na sklo čelní druhý na ostřikovače světel.Vyměnil jsem nádobu za starou 2,5L, jen u skla přehodil hadičky a cvakl konektor.
Dále potřebuješ hadičky a T-éčko, hadičku napojíš na motorek pro ostřikovače světel natáhneš přes T rozdvojíš.
A teď samotné trysky: buď použiješ origo do masky počítej jedna stojí 1600,- bez DPH
to jsem já zavrhl a ani se mi nelíbí jsou velký a divný.
Nebo použiješ z E39 ( co jsou v nárazníku ) jsou pěkný malý a sílu střiku maji taky pořádnou a rozhodně vypadají lépe. No a ty zaděláš do nárazníku.Jedna tryska z E39 stojí nova cca 320,- bez DPH.Motorek na světla sem připojil na ostřik skla, čili pokud dám ostřikovače stříkají mi oba no a to mi nevadí než ještě řešit extra elektriku.
Já to vyřešil tak, že jsem si sehnal nádobu z BMW E36 na 5 nebo 6L se 2ma motorky jeden na sklo čelní druhý na ostřikovače světel.Vyměnil jsem nádobu za starou 2,5L, jen u skla přehodil hadičky a cvakl konektor.
Dále potřebuješ hadičky a T-éčko, hadičku napojíš na motorek pro ostřikovače světel natáhneš přes T rozdvojíš.
A teď samotné trysky: buď použiješ origo do masky počítej jedna stojí 1600,- bez DPH

Nebo použiješ z E39 ( co jsou v nárazníku ) jsou pěkný malý a sílu střiku maji taky pořádnou a rozhodně vypadají lépe. No a ty zaděláš do nárazníku.Jedna tryska z E39 stojí nova cca 320,- bez DPH.Motorek na světla sem připojil na ostřik skla, čili pokud dám ostřikovače stříkají mi oba no a to mi nevadí než ještě řešit extra elektriku.

- Přílohy
-
- Ostřikovače světel montáž E36 dodatečná.doc
- (390 KiB) Staženo 96 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Trysky z e39 se mi taky jeví jako nejlepší řešení. U svého kombajna už mám nádržku 5l s dvěma motorky, kvůli ostřiku zadního skla, takže ještě přemýšlím, jak bych to vlastně zapojil. Takže vyvstává další otázka: Neví někdo, jak se zapojovaly origo ostřikovače světel u kombajnů (kolik tam bylo vlastně motorků, kdy se se spouštěly - jestli to bylo zvlášť nebo ve spojení s jinými ostřikovači)?
no já na to koukám do ETK na tvoje auto a nějak moc to nechápu, je to stejně zakreslené jako u mě......
http://bmwfans.info/original/E36/tou/32 ... l-61_0073/
já mám 6L baňku zepředu motorek na ostřikovače vpravo bok na čelní sklo
přesně jak je to v ETK.Máš to stejně?Motorky máš stejně velké?
Já ten na ostřik světel mám o hodně větší a i jiný průměr přesně jak má být na světla.

Já ten na ostřik světel mám o hodně větší a i jiný průměr přesně jak má být na světla.
-
- Kontaktovat uživatele:
Slid píše:no já na to koukám do ETK na tvoje auto a nějak moc to nechápu, je to stejně zakreslené jako u mě......![]()
jj, ja to v tom ETK taky nechapal, proto se ptam... zitra za svetla mrknu pod kapotu a napisu...
-
- Kontaktovat uživatele:
Navíc jsem teď zjistil, že jsem si to špatně pamatoval a přestože mam toura, čili ostřik zadního okna a 5 litrovou nádržku, je tam jen JEDEN motorek
Mají to vyřešené elektromagnetickým ventilem, který přepíná proud vody od čerpadélka buď na přední nebo zadní ostřik. Holt soudruzi v BMW šetřili. Ze předu nádržky je prolis na další motorek, ale ten tam nemám, to bude zřejmě na ty ostřikovače světel.
Ještě nad zapojením a nad tím, jaké osřiky vlastně zvolit, zapřemýšlím.
To Slid: díky moc za Tvé postřehy!

Ještě nad zapojením a nad tím, jaké osřiky vlastně zvolit, zapřemýšlím.
To Slid: díky moc za Tvé postřehy!
já řeším ostřiky právě kvůli xenonům, jinak bych je ani nedodělával....
Já měl nádobu pouze na 2,5L a motorek na sklo.Na Slovensku jsem sehnal nádobku s obouma motorkama za 500,- + pošta čili super.
Ale pokud jde o motorky je jedno z čeho ho budeš mít, když už máš nádobu koupíš si jen tu průchodku a vyvrtáš díru, motorek můžeš sehnat z čehokoliv důležitý je pruměr cca 12mm vyústění na hadičku ven je jedno zda je ze škodovky nebo z BMW stejně je to od VDO oboje a ty motorky jsou totožné a na aukru seženeš od 200 do 400,-
A počítal jsem ostřiky z E39 + komplet hadičky nové v BMW s DPH 1731,- a máš to že to bude šlapat.
Bohužel z bouračky se mi to zatím nikde nedaří sehnat.Protože za blbé hadičky s koncovkou mi jako 1000,- příjde opravdu extrém cena.
Ještě je možnost sehnat trysky z jiné značky vozu kde budou pouze na nasunutí na hadičku a budou malé a sednou pěkně.Čili kdyby si něco viděl tak dej echo.
Já měl nádobu pouze na 2,5L a motorek na sklo.Na Slovensku jsem sehnal nádobku s obouma motorkama za 500,- + pošta čili super.
Ale pokud jde o motorky je jedno z čeho ho budeš mít, když už máš nádobu koupíš si jen tu průchodku a vyvrtáš díru, motorek můžeš sehnat z čehokoliv důležitý je pruměr cca 12mm vyústění na hadičku ven je jedno zda je ze škodovky nebo z BMW stejně je to od VDO oboje a ty motorky jsou totožné a na aukru seženeš od 200 do 400,-
A počítal jsem ostřiky z E39 + komplet hadičky nové v BMW s DPH 1731,- a máš to že to bude šlapat.
Bohužel z bouračky se mi to zatím nikde nedaří sehnat.Protože za blbé hadičky s koncovkou mi jako 1000,- příjde opravdu extrém cena.
Ještě je možnost sehnat trysky z jiné značky vozu kde budou pouze na nasunutí na hadičku a budou malé a sednou pěkně.Čili kdyby si něco viděl tak dej echo.
No zkouším to Radime, ale nápad si měl dobrej
Na hadičky jim
Pak už nic nebrání montáži, já čekám jen na to
100RM: pokud to půjde jako že jo, tak určitě poreferuji a řeknu kolik mě to stálo a jak sem to udělal atd. U mě to stojí jen na ostřikovačích, vytočení ze silonu ten mezikus, jinak vše ostatní už mám natažené.

Na hadičky jim

100RM: pokud to půjde jako že jo, tak určitě poreferuji a řeknu kolik mě to stálo a jak sem to udělal atd. U mě to stojí jen na ostřikovačích, vytočení ze silonu ten mezikus, jinak vše ostatní už mám natažené.
-
- Kontaktovat uživatele:
ozivim tema, uz to nekdo zkompletoval? ja mam na e36 origo ostrikovace svetel, takze v masce, ale jeden je mrtvy a kvuli tomu nestrika ani ten druhy, i kdyz nevim proc, no ale kazdopadne me sere, ze to nefunguje, tak premyslim, jestli by sly dat ty z e39 i do masky na origo otvory, na regionale jsem to pomeroval a origo diru to zakryje v pohode, hadice tam mam natazene a jejich implantaci na samotne ostrikovace bych uz nejak snad poresil, jen jestli to bude spravne fungovat z tej masky...
No problem ktory riesim aj ja.
Mam to trosku lahsie auto malo povodne ostrekovace svetiel, mam aj tu nadobu s 2motorcekmi viac menej som chcel pouzit celu sustavu co je na sklo /z vraku/ - cize ostrekovace, hadicky a aj tie T-ČKA mam tam uz vyvedene napajanie ale nedari sa mi zohnat vyhrievane ostrekovace ako mam na kapote. To je cely problem.
Mam to trosku lahsie auto malo povodne ostrekovace svetiel, mam aj tu nadobu s 2motorcekmi viac menej som chcel pouzit celu sustavu co je na sklo /z vraku/ - cize ostrekovace, hadicky a aj tie T-ČKA mam tam uz vyvedene napajanie ale nedari sa mi zohnat vyhrievane ostrekovace ako mam na kapote. To je cely problem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení a vše co je třeba k zapojení a instalaci ostřikovačů světel na E36 je zde :
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 39797.html
http://www.bmwklub.sk/navody-a-manualy/ ... 39797.html