Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

aktulalni spotřeba 25L

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
hanzik
Klubové ID: 1251
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od hanzik »

Ahoj je to tu možná napsány xkrát ale přece.Když jedu do kopce na dvojku a vubec skoro nešlapu na plyn (prostě ať dělám co dělám) aktuální spotřeba je 25l .Je to normální ???Asi jo co???Jinak mám spotřebu 11,6 l na 100km (lehčí nohu už mít nemůžu) s 316i M43 ale asi to je těma krátkejma vzdálenostma pod 15km a tou zimou co???Potvrdíte mi to někdo???Nebo to mám poslat na diagnostiku?? Vím že jsem hromadu lidí tady nasral že jsem se zeptal takže sorry.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

No heled tou diagnostikou nic nezkazíš ale neni vždy zaručené že se pouhym pripojenim ctecky zavad ty zavady skutecne zobrazi. Me strasne spotrebu ovlivnoval snimac polohy vacky + spatne lambdy ale zasadni vliv mel ten snimac. Ale zdá se mi ta aktual i prumerna spotreba dost no zalezi co je pro tebe lehka noha... Na druhou stranu ta rucicka aktualni spotreby se mi nezda extra presna.
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brody »

me ta rafika leze az za tu tricitku na 1 i 2.Hold rozjezdy a studemej motor!Jinak tu spotrebu mas krapet vetsi ne?Ja jezdim do prace 7km a zpet dalsich 7km.Ted na nadrz ani nemam vetsi ujetou vzdalenost nez 15km a mozna se dostanu i pod 10l/100km.Ja se snazim kdyz uz jedu na tuhle vzdalenost tak aspon setrit motor!Vic jak 3500 ho netocim!
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hanzik »

No lehká noha,to je pro mě jako tehdy když plynovej pedál necítím a jen ho tak lechtám prostě se ho skoro ani nedotknu.Lambdu a snímač polohy vačky jsi musel kupovat novou??A kde ten snímač najdu ať vím jak to vypadá pro zajmavost.Sorrry jsem idiot přes motory
Fantucci
Klubové ID: 1047
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fantucci »

i mně na dvojku do kopce vyletí aktuální spotřeba přes dvacku. to bude normoška...
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hanzik »

Tu aktual spotřebu bych až tak vážně taky nebral ale dost mě to vyvedlo z míry když jsem zjistit že mám spotřebu těch 12 ,takže proto.Jo a ještě jedna věc kdybych zjistil třeba že mám v háji lambdu nebo ten snímač polohy vačkového hřídele jsem schopnej si to vyměnit sám nebo to radši nedělat??
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Nevim kde presne je na 1.6 ale kazdpoadne musi byt nekde z boku hlavy vede k nemu kabel a mel by byt uchyceny imbusovym sroubkem. Jo kupoval jsem ho novy neni to nic strasneho a spotreba mi spadla znacne :) Ale cteckou se na to neprislo muselo se to zvlast promerit. Ale netvrdim ze je to tvuj problem, jen vim z vlastno zkusennosti ze ma znacny vliv na spotrebu. :?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

hanzik píše:Tu aktual spotřebu bych až tak vážně taky nebral ale dost mě to vyvedlo z míry když jsem zjistit že mám spotřebu těch 12 ,takže proto.Jo a ještě jedna věc kdybych zjistil třeba že mám v háji lambdu nebo ten snímač polohy vačkového hřídele jsem schopnej si to vyměnit sám nebo to radši nedělat??
Snimac vacky - prace na 15minut aji s cigarkem :) lambdy pokud budou primo na tve auto melo by byt taky v pohode univerzalky sem sam nikdy nemenil tak nevim jestli to sedi v pohode :roll:
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od hanzik »

Tak to je pajáda.No a jak si zjistil že ten snímač vačky je v háji přes diagnostiku a koupil a vyšlo???Já jen že pokud mi vyhodi diagnostiku chybu já vrazím do čidla 2litry a stejně to nic nevyřeší :-) co potom?? Ale asi mi nic jiného nebude zbývat
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hanzik »

A na kolik mě tak může vyjít ta diagnsotika a jak dlouho to trvá???
Lukybar
Klubové ID: 3760
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lukybar »

Mám to samé co popisouješ. Ale moc to neřešim. Jízdu si užívám. Ale dokud je auto studené tak ho netočim. Do prace jezdim cca 5km takže na studenej do prace a zpět. Spotřeba kolem těch 10ti. Mám ale podezření na lambdu. Je cítít štiplavý kouř z vyfuku. Az dojedu na diagnostiku tak dam vedet 8) PS: Mam BMW - spotřebu neřešim :wink:
FreeTree

#12 Příspěvek od FreeTree »

hanzik.... nevím co řešíš... stav se na diagnostice a budeš chytřejší... :oha:
Brody
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Brody »

jj!Ja mam taky spotrebu na lambdu!Ale uvidim jestli se spotreba bude zvysovat stale!Jinak ted bude asi tak do tech 10ti litru
michal09
Klubové ID: 1407

#14 Příspěvek od michal09 »

Klucí nevím, nechci se chlubit, ale já v létě jezdil za 8l/100km a teď jezdím taky, možná o nějakou decku více, ale v podstatě nepociťuju žádnej velkej rozdíl. Jezdím převážně po Praze a do 9l/100km se vejdu myslím vždycky, nehledě na to, že klobouka nejezdím, jezdím normálně. Mám M43 18ku, rok 94...

Já jen že by mě asi s*alo mít 316i a spotřebu srovnatelnou s 6válem...
Nic no, nemyslím to špatně :wink: Přeju Ti ať to dáš rychle dokupy a jezdíš za 8 průměr, tak jak 4válečky od BéeMWéčka jezdit více méně mají... :wink:
krtek
Klubové ID: 2549

#15 Příspěvek od krtek »

michal09 píše:Klucí nevím, nechci se chlubit, ale já v létě jezdil za 8l/100km a teď jezdím taky, možná o nějakou decku více, ale v podstatě nepociťuju žádnej velkej rozdíl. Jezdím převážně po Praze a do 9l/100km se vejdu myslím vždycky, nehledě na to, že klobouka nejezdím, jezdím normálně. Mám M43 18ku, rok 94...

Nic no, nemyslím to špatně :wink: Přeju Ti ať to dáš rychle dokupy a jezdíš za 8 průměr, tak jak 4válečky od BéeMWéčka jezdit více méně mají... :wink:
jojo taky be mě ro sr**lo...mám 6-ti vál a spotřeba 9.6 a to jezdim krátký vzdálenosti a vlastně pořád studenej,což mě štve!!
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od xSAFA »

hanzik píše:Tak to je pajáda.No a jak si zjistil že ten snímač vačky je v háji přes diagnostiku a koupil a vyšlo???Já jen že pokud mi vyhodi diagnostiku chybu já vrazím do čidla 2litry a stejně to nic nevyřeší :-) co potom?? Ale asi mi nic jiného nebude zbývat
Nechal sem udělat kompletni diagnostiku motoru - vše se proměřilo. Nech to čidlo změřit. Nemusí být špatné třeba je u tebe úplně jiný problém jen mě to napadlo.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Brody »

michal09 píše:Klucí nevím, nechci se chlubit, ale já v létě jezdil za 8l/100km a teď jezdím taky, možná o nějakou decku více, ale v podstatě nepociťuju žádnej velkej rozdíl. Jezdím převážně po Praze a do 9l/100km se vejdu myslím vždycky, nehledě na to, že klobouka nejezdím, jezdím normálně. Mám M43 18ku, rok 94...

Ja prez leto jezdil za 7.Jinak ted si auto nastartuju a kolikrat bezi na volnobeh i 10minut.Potom de o to ze sem zadnou vetsi trasu na tuhle nadrz nenajel.Max tech 15km,a taky de o to jakou trasu jedes!Ja kdyz jedu do prace tak jedu jen z kopce,takze se to ani neohreje.a kdyz jedu z prace tak do kopce,takze pomalu ani tu 5ku ted nedam,kord kdyz je porad mlha a srnky mi tu skacou pred autem porad!Jinak jestli jezdis prevazne rovinky tak to potom jo.Ale tech 12 je dost.Ja ted mam necelejch 10.takze to nejak zatim neresim.
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hanzik »

No já bych 10 taky beřešil.:-)A jak tady někdo řekl mám BMW - Spotřebu neřeším ...To je sice hezký ale pokud motor žere víc než by měl tak podle mně je něco vnepořádku,takže to BMW chci mít i nadále i s motorem :-)Takže hlavně i proto to řeším.Během týdne jdu na diagnostiku takže uvidím.Dík za rady
Odpovědět