Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zimní gumy ...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
spirax

#1 Příspěvek od spirax »

Možná trochu lol dotaz ale jaky máte zkušenosti se zimnima gumama, myslím tim jaký by jste doporučily, značka, rozměr ... ? :idea:
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

Obul jsem GoodYear UltraGrip 7+ na 15'' a totální spokojenost. Vyzkoušeno i ve sračkách a zatím no problemo. Ještě čekám, co to udělá na ledě, ale na ten se zatím nepoštěstilo. Jinak pro mě na mokru a na sněhu 1+. Na suchu to neřežu, je mi jich líto, takže tam hodnotit nemůžu.
pozisss

#3 Příspěvek od pozisss »

nejvíc doporučované gumy tady jsou DUNLOP WINTER SPORT M3 - dal jsem na doporučení a jsou SUPER!!! :cool2:
khonza318

#4 Příspěvek od khonza318 »

pozisss píše:nejvíc doporučované gumy tady jsou DUNLOP WINTER SPORT M3 - dal jsem na doporučení a jsou SUPER!!! :cool2:

jak testy tak zkušenosti radí michelinky nebo dunlopy a goodyeary
a rozměry podle techničáku (soudruzi vědí proč to tam píšou)
http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.p ... rsicht.htm
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... =8979&TL=2
d.aemon

#5 Příspěvek od d.aemon »

khonza318 píše:
pozisss píše:nejvíc doporučované gumy tady jsou DUNLOP WINTER SPORT M3 - dal jsem na doporučení a jsou SUPER!!! :cool2:

jak testy tak zkušenosti radí michelinky nebo dunlopy a goodyeary
a rozměry podle techničáku (soudruzi vědí proč to tam píšou)
http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.p ... rsicht.htm
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... =8979&TL=2

:( Jenže UtraGrip 7+ je funglovka, nikde je ještě netestovali...
Brody
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brody »

Mam savy eskimo a max spokojenost! :D Za posledni tri dny max testovani a drzi jako ...Ani boky boky nejdou poradne delat.Ale to sem zatim moc nezkousel.Za tu cenu max spokojenost.
michal09

#7 Příspěvek od michal09 »

Jj, taky jsem na doporučení koupil new Dunlop wintersport M3, myslím že je velice příznivý poměr kvalita/cena. Koupil jsem rozměr 185/65 R15, 4ks za rovných 5700kč, což si myslím že je solidní.. 8) Jinak zkušenosti po jedný 10km jízdě říct nemůžu (přezul jsem teprve předevčírem :wink:)
michel83
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od michel83 »

Na zimu mam Michelin Alpin 205/60 R15 a zatim jsem s nimi spokojeny. Dobre drzi a na ciste silnici jsou dost tiche.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od _peper »

Loni jsem koupil Goodyear Ultra Grip 7 jezdí se na nich skěle, jak ve sračkách, tak na ujetém sněhu. Samozřejmě na ledu to není úplně ono, to už i zimní gumy ztrácí přilnavost. Jsou tišší než letní. Koupil jsem funglovky a paráda.
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Ajwori »

letos jsem koupil funglovky Nokian 185/65/15 a držej jak přibytý i na mokrejch kostkách cena 6300,- 4ks po slevě
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Ajwori »

jinak pneumatika Goodyear Ultra Grip 7 je z deseti testovanejch gum pro letožní zimu zvolena jako ta nejlepší
_peper
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od _peper »

Ajwori píše:jinak pneumatika Goodyear Ultra Grip 7 je z deseti testovanejch gum pro letožní zimu zvolena jako ta nejlepší

Goodyear Ultra Grip 7 je loňský model ;)
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ajwori »

_peper píše:
Ajwori píše:jinak pneumatika Goodyear Ultra Grip 7 je z deseti testovanejch gum pro letožní zimu zvolena jako ta nejlepší

loňský je Goodyear Ultra Grip 6 nebo záleží jak se to bere zima je přelomová teď je třeba 07/08 loni 06/07 bral jsem to podle toho
d.aemon

#14 Příspěvek od d.aemon »

Ajwori píše:
_peper píše:

loňský je Goodyear Ultra Grip 6 nebo záleží jak se to bere zima je přelomová teď je třeba 07/08 loni 06/07 bral jsem to podle toho

UG7 je opravdu loňská guma. Letos je UG7+. Dezén úplně stejný, ale vylepšená směs. Právě proto by mě zajímaly testy.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Brody »

Co mi rikal pneuservisak tak tyhle gumy pry v testech na dobrych mistech,ale po ujeti nejakych km a po snjeti minima vzorku pry prestanou drzet.Lidi jim pry jezdiy na reklamace.Tak nevim
d.aemon

#16 Příspěvek od d.aemon »

Brody píše:

Co mi rikal pneuservisak tak tyhle gumy pry v testech na dobrych mistech,ale po ujeti nejakych km a po snjeti minima vzorku pry prestanou drzet.Lidi jim pry jezdiy na reklamace.Tak nevim

Mě nestraš... to by mě zajímalo, jak se reklamuje takový "přestalo to držet"...
dixo

#17 Příspěvek od dixo »

po mojich skusenostiach jednoznacne Nokian Hakkapeliitta
hanzik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hanzik »

d.aemon píše:
Brody píše:

Mě nestraš... to by mě zajímalo, jak se reklamuje takový "přestalo to držet"...

Hele tak toho bych se nebál v práci kámoš před rokem koupil a jezdil na nich celou minulou zimu a tak cca 30000 km na dálnicích a sem tam i nejaká ta vesnička.Minulý rok byla ta zima mizerná a hrozně ho štvalo že si to nemohl ty gumy vyzkoušet.Předevčírem jsem snima jel přes jeseníky a myslel jsem že pojedu pánům z goodyru zulíbat ruce...Drží to jak lepidlo.Takže je to blbost po tolika km na asfaltu se musely dost opotřebit a já s jezdil po sněhu a břečkách jak v létě
Brody
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Brody »

no ja jenom riakm co sem slysel.Ja s nima skusenosti nemam tak je nekomentuju! :wink:
_peper
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od _peper »

Brody píše:no ja jenom riakm co sem slysel.Ja s nima skusenosti nemam tak je nekomentuju! :wink:

UG7 mám od loňskýho podzimu. Najel jsem na nich cca 4tis km, vím mic ti není, ale za celou tu dobu mě nezklamali a to jsem jezdil do hor :) Lezošní zima ukáže víc.
Odpovědět