Zdarec,
nikde jsem to nenašel. Dával jsem AE a nevím jak seštelovat světla. svítí mi to nějak šejdrem. Vím, že se parkovalo nějakou vzdálenost od zdi a na zeď se dělal kříž.. Ale vůbec si nepamatuju, jak to bylo....
Mno taky by mě to zajímalo, mám novou masku, navíc jsem obě světla důkladně rozebíral a čistil, takže jsem si svícení rozšteloval. Proto se ptám i já, jestli neznáte nějakou osvědčenou metodu, jak si "doma" seštelovat světla??? Nebo je lepší to dát někam na na geometrii???
Zajed si někam do servisu kde maj ten přistroj jako na něm měřej světla na technický.Byl jsem na tom minulej týden,byl jsem u auta a seštolovaný to bylo za 10minut ani né.A podle mě je to nejpřesnější.A vidim ted opravdu velikej rozdíl v tom jak auto svítí i s normálníma žárovkama.
Radim046 píše:Zajed si někam do servisu kde maj ten přistroj jako na něm měřej světla na technický.Byl jsem na tom minulej týden,byl jsem u auta a seštolovaný to bylo za 10minut ani né.A podle mě je to nejpřesnější.A vidim ted opravdu velikej rozdíl v tom jak auto svítí i s normálníma žárovkama.
Jenom technická, kolik si za to seřízení řekli? jen abych zhruba věděl... dík
dá se to udělat doma těma imbusama co jsou ve světlech nějak s rozumem. Když si dřepnu před auto cca 10m očima na úroveň světel, nemělo by mě to oslňovat, ale každopádně v servisu je to nej. Když zajedeš do BMW, myslim že za 490 ti udělají zimní přípravu - tj, prostříknou zámky, namažou těsnící gumy ve dveřích, seštelují světlomety, seřídí ostřikovače a změří baterku.
castro píše:Když zajedeš do BMW, myslim že za 490 ti udělají zimní přípravu - tj, prostříknou zámky, namažou těsnící gumy ve dveřích, seštelují světlomety, seřídí ostřikovače a změří baterku.
Tak na AuTec je to skoro zadarmo, až na to že bych si nechal seřídit jen ty světla, zbytek si udělám doma Takže z toho odvozuju, že v obyč servisu si můžou říct za seřízení světel tak do 200,- Bych tipnul...
jestli si to chcete na stavit sami, tak si normalne vemte bud imbus nebo +sruobovak a jdete na kraj svetla, k potkavacimu a je tam tesne u plechu sedo-bily plastovy jakoby sroub ktery pres ozubeny kolecko otaci jiny ozubenym koleckem a nastavuje vysku potkavacich svetel, ja osobne to mam uplne nejniz (kuli xenonum) a mam svetla v dobrym stavu, takze sem pred sebou na zdi/vratech videl zretelny svetelny lomy svetla ktery byly na stejne urovni (pravy bylo o par milimetru vys, jeto prej takle normalni, niz uz dat neslo)
Zdarec,já mám nový světla s angel eyes a nahoře mám takovou ozubenou dírku,do který se strčí křížák a otáčí se a tim se otáčí druhý ozubený kolečko...šteloval jsem to u vrat na zdi cca 5 metrů od zdi...nějak se mi to povedlo,ale pak jsem ještě zajel pro kontrolu do servisu(nééé BMW) aby mi to na regloskopu nastavili na 100% a stálo mě to 3 minuty a 50Kč...tak newim co řešíte...