Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problem, sedacka compact vyklopeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
marek26

#1 Příspěvek od marek26 »

cau

hosi :) mam maly problem.......na 36-ke
Na kompakte su sedacky ktore sa vyklapaju ak niekto nastupuje dozadu.
Tie sa vyklopia tak ze sa posune taka mala packa na boku operadla. No a ja som tu packu posunul ze vyklopim sedacku bo babka chcela zvest, a ostala vyset. Ta packa (nie babka). Je to spolujazdcova sedacka. No a teraz sa neda vyklopit. Ze ci nahodov neviete ci sa da sedacka rozobrat az tak ze uvidim tie tahla, lanka boudeny a podobne ze to urobim. Nechcel by som zlomit tu umelinu (zadna cast operadla)

diky
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

podle ETK by to mělo jít rozebrat, ale nevim jak..
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=52&fg=10
BK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BK »

Rozpárat sedačku ve švech zezadu a bud si ulomil to umělý táhlo a nebo si urval lanko.
marek26

#4 Příspěvek od marek26 »

BK píše:Rozpárat sedačku ve švech zezadu a bud si ulomil to umělý táhlo a nebo si urval lanko.

to mam takto peknu sedacku rozparat? to racej necham asi tak, alebo to dam do servisu a ked to pobabru objednaju za ich prachy z mnichova novu :)

http://fotoalbumy.azet.sk/dudikoff24/se ... 2985f2ac78
323ti

#5 Příspěvek od 323ti »

prdlačky rozpárat, ta sedačka jde zezadu rozebrat, prostě sundej ten zadní kryt - plast a je to.
BK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BK »

Já mám kožený a tam nikde nic není, mě to párali a zase zašívali, u látky to asi pude s tím nemám zkušenost.
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od halfskier »

oživil bych téma... mám ten samý problém a párat sedačky opravdu nehodlám - nepodařilo se někomu sundat ten zadní kryt? Jestli ano, tak jak? - nerad bych zlámal ty packy co to nejspíš držej (novej kryt je celkem drahej)...

Díky
George_D
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od George_D »

Žádný párání!!!!!!!! Pokud sedačka nejde odklopit, udělejte to následovně. Přesun sedačku až dopředu. Sáhni dolu zezadu pod dekl a na jedné straně bude takvý výstupek, západka, ke které vede lanko, tak zmáčknout a sedačka se odklopí. To samozřejmě sedačku neopraví, ale už se dostanete ke spodním vrutům, které drží dekl zad. Takže vyndat hlavovku, povolit dole ty vruty a vyndat a ted si nejsem přesně jist, zda se musí vyndat i páčka na sklápění, takže je možné že ano, ale i ne, už je to dlouho co jsem to rozdělával. No a pak diagnostikovat závadu, bud bude prasklý lanko, dá se vyměnit (zručnější vymění za jakékoliv, nezručnější koupí nové a vymění) Výměna je jednoduchá, nemá smysl ji popisovat, až sundáte záda sedačky, bude vše jasné, jde jen o systém páčka-lanko-západka :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
halfskier
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od halfskier »

Tak jediny vruty co tam jsou, drzej jen kousek plastu, kterej chrani ten mechanismus a bovdeny na naklapeni sedacky. Pak uz jsou tam jedine srouby co drzej samotnou sedacku na tom pojezdu.
Navic jsem si vsim, ze calouneni je zespoda prichyceny k tomu plastovymu deklu kovovejma sponama - s tim jsem se uz smiril ze tohle budu muset vyndat, ale stejne to tam porad drzi a proste to nejde ven... :(
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mesa »

Take ozivim tema..Mam uplne ten samy problem,akorat se sedacky na coupe(mozna ze jsou stejne),nasel jsem akorat ty dva srouby,ktery jsou pod hlavovou operkou pod tim plastem a dole pod sedackou jsem zadny srouby uz nenasel jak pise Gourge_D(a to jsem ji mel celou ven z auta)...Mohl by zde nekdo napsat opravdu podrobnejsi navod jak na to?A kdyby to chtel jeste ke vsemu nekdo nafotit,alespon ty hlavni srouby,budu opravdu vdecny :P (a nejen ja) 8)
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

coupe jsou stejne jako compact

jak mas ten zadni plast (nekdy se sitkou) tak na jeho spodnim konci jsou takovy dva maly neviditelny vrutiky primo do masa, napravo a nalevo, skoro az pod sedackou, pokud tam nejsou, tak vytrhnout packu z boku, vyndat operky hlavy a zkusit to nejakym zpusobem vysunout, odklopit, povyndat, odtlacit a podobne
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět