Chci se zeptat jestli je zdravý v těhle měsících vytáčet motor, třeba do 5500ot/min. i když je to ohřáty rád to vytáčím, ale myslím si že úplně good to pro motor nebude co vy na to ? A nesmějte se mě
Je to přesně tak jak píšou. Klíďo tomu nakládej. Samozřejmostí je pořádně prohřátej motor, ne že se zrovinka vyhoupla teplota na prostředek tak tomu dávat. Jde i o teplotu oleje. I když máš vodu 90 stupňů, olej může mít pořád třeba jen 30-40 a to je málo. Takže tomu dávej třeba na zpáteční cestě a tak. Stejná chyba je zahřívat motor na místě, nechat ho zahřát a pak tomu naložit. Motor je sice teplej, ale převodovka, diferák, ložiska atd. jsou furt studený.. Já když autu naložím, tak vždycky až po delší jízdě, na zpáteční cestě atd.
Já tam dávám papundekl . Ale ne přes celou plochu chladiče. Když jsem se v létě vracel z Bosny, vzpomněl jsem si že ho tam pořád mám. A to mám odmontovanou visku i s vrtulí. Papundekl před chladičem, bez vrtule a ani v Bosenských horách se mi motor nehřál. Asi je nějakej zimomřivej
castro píše:
a proč bys to tam dával? snad z kopce nevypínáš motor, ne? vubec nechápu důvod to si dej spíš na léto proti mouchám
kdyz jedes z kopce tak se vypina privod paliva takze to vlastne nespaluje, ciliz se to chladi ne? ale celkove proste do toho chladice de hodne studenyho vzduchu a tim padem se vic namaha termostat aby udrzel stale stejnou teplotu ne? ja nevim vid, odobne nemam potrebu tam neco strkat, ale jen se tak ptam ze to lidi delaj u tech francouzskejch, italskej a japonskejch mrkvi