Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

teče do světel - H1 Bosch

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Koby
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Koby »

Zdravím, mám problém, teče mi do svetel u mý e36, jsou to H1 bosch. Ale pozor, neteče přímo do parabol, ale za ochranný sklo. neví někdo co s tim?

Dneska jsem zkoušel vymontovat světla ven, ale zasekl sem se hned dvakrát. Nemám malou golu abych povolil ty spodní 7 nebo 8 šrouby a u masky na obou stranách vždy u vnitřní strany nad tim jednym ze šroubů je plastík, kterej je přilepenej nebo co, ale hlanví je, že ten plastovej jeden šroub co to drží nejde povoloit, točí se... takže zítra bude následovat druhý pokus.

Ovšem zásadní otázka je, jde to sklíčko pak rozdělat? Podle mě by mělo jít, je tam videt nějaký tesnění a zezhora dve svorky.
když už to budu mít vyndaný, čim vyčistit paraboly?

Díky
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Samotné sklíčko sundat jde, ale až když máš celé světlo venku. Jsou tam takové plastové cvoky. Ty vycvakneš a sklo půjde dolů. Viz:
Obrázek

Tady je návod na sundání světel, ale pokud se ti protáčí ty spodní šrouby co jsou zasvětlama bude asi problém dostat se ze spoda tak abys je podržel.
michal09
Klubové ID: 1407

#3 Příspěvek od michal09 »

No když jste u toho čištění světel. Taky jsem je čistil, jak hlavní sklo, tak ty dve kulatý podním. Normálně rozebral a vyčistil nějakým přípravkem na okna, pak zase sešrouboval... Prokouklo to, všechno v pohodě, jen od tý doby, se mi před dálkama potí (rosí nebo mlží) přední sklo. Vždy po jízdě s rozsvícenými potkávačkami, se mi to zamlží zevnitř před dálkama, na obou stranách stejně, viz foto...

Obrázek

Nevíte někdo co s tím? Měl jsem to už jednou rozdělaný, né úplně a zkoušel jsem tam foukat fénem, asi 5 minut, ale při další jízdě se mi to tam udělalo zase. Ještě bych doplnil, že ty dvě kulatý sklíčka tam byly silikonem nabodovaný ve čtyřech místech, což jsem odlepil, vyčistil a znova na těch samejch místech nabodoval, opět silikonem... :ja_nic: dík :wink:
Koby
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Koby »

No to je přesně to místo kde se mi to mlží taky, ale jenom když je tohle počasí, přes léto nikdy... A na to se ptám jestli tohle de rozebrat a zasilikonava.t..
_peper
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od _peper »

Teď jste mě nějak zblbli klucí :) Světla jsem rozebíral v létě, ale že bych tam měl něco přilepený silikonem si nepamatuju. (máte H1 nebo H7)
Světla jsem vyčistil tech. benzínem, složil a žádné rošení.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Huska »

pokud chcete aby se nerosila tak vyměnte těsnící gumu mezi sklem a plastovou částí :-)
díl číslo 2
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
michal09

#7 Příspěvek od michal09 »

_peper : No mám H1 8) Já je taky rozebíral, někdy v září, rozebral, musel jsem odlepit (nevim jestli to byl silikon, nepamatuju..) nabodovaný sklíčka před hlavním sklem, když jsem měl vše pěkně oddělené, vzal jsem tech. benzín, nebo toulen, odmastil a vyčistil, pak rozleštil nějakým přípravkem na sklo. Potom jsme to začal dávat dokupy,kulaté sklíčka jsem přilepil nějakým lepidlem na sklo (silikonem, nebo je jedno jakým lepidlem) - bodově ve čtyřech místech, tak jako to bylo před tím no a od tý doby se mi to mlží, už jsme to zkoušel vysoušet fénem, ale nezabralo to....

Huska: vyměnit těsnící gumu? to zní docela dobře a máš s tím osobní zkušenost nebo tě to jen tak napadlo? :P Aby to fungovalo....
_peper
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od _peper »

Nebo zkus to co tady doporučuje SLID
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=34822
Koby
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Koby »

Huska píše:pokud chcete aby se nerosila tak vyměnte těsnící gumu mezi sklem a plastovou částí :-)
díl číslo 2
Taky si myslim, že je to psíš o otmhle, jenomže do toho se nejde dostat... nahoře dve svorky, dole dve svorky. A drží dál, je to prostě přilepený...
Slid
Klubové ID: 1699

#10 Příspěvek od Slid »

Koby píše:
Huska píše:pokud chcete aby se nerosila tak vyměnte těsnící gumu mezi sklem a plastovou částí :-)
díl číslo 2
Taky si myslim, že je to psíš o otmhle, jenomže do toho se nejde dostat... nahoře dve svorky, dole dve svorky. A drží dál, je to prostě přilepený...
vždyť jsem ti to říkal :D hlavně to má i na boku svorky ne :D
Koby
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Koby »

slid: to si mi řikal ,ale logicky to platí jenom pro to, když teče přímo mezi paraboly... Ale me teče to hoho prvního orcharnýho skla.. Sundal jsem 4 svorky ale zaboha se tam nedá dostat..:( zespoada sem už ulomil kus skla
Huska
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

Koby píše:slid: to si mi řikal ,ale logicky to platí jenom pro to, když teče přímo mezi paraboly... Ale me teče to hoho prvního orcharnýho skla.. Sundal jsem 4 svorky ale zaboha se tam nedá dostat..:( zespoada sem už ulomil kus skla
to je divný... půlíš ty světla ce správným místě dle obrázku? nic lepený není (pokud to někdo nebastlil) je tam těsnění. Dělal jsem to již několikrát a vždy se to novým těsněním vyřešilo :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

no právě, :) když se mlží přední sklo je to díky netěsnění většinou dílu číslo 2 a otom hlavně celou dobu mluvím :D
michal09

#14 Příspěvek od michal09 »

Tak já zejtra schválně zajedu koupit to těsnění do AuTecu. Kolik to může stát? dával jsem číslo dílu do On-line ceníku a nenašlo mi to... :( No typuju tak kolem kila za jedno, pokud to nebude výrzně dražší, koupím je a pokud nebude chcát tak je vyměním a běda vám (zvlášť Slidovi :P )jestli se mi to bude mlžit dál!! :twisted:
Slid

#15 Příspěvek od Slid »

michal09 píše:Tak já zejtra schválně zajedu koupit to těsnění do AuTecu. Kolik to může stát? dával jsem číslo dílu do On-line ceníku a nenašlo mi to... :( No typuju tak kolem kila za jedno, pokud to nebude výrzně dražší, koupím je a pokud nebude chcát tak je vyměním a běda vám (zvlášť Slidovi :P )jestli se mi to bude mlžit dál!! :twisted:
cena je cca 150,- bez DPH 19% :D
ale já třeba použil to staré těsnění a lehce pomázl čirým silikonem a vždy to pomohlo :wink:
michal09

#16 Příspěvek od michal09 »

Slid píše:
michal09 píše:Tak já zejtra schválně zajedu koupit to těsnění do AuTecu. Kolik to může stát? dával jsem číslo dílu do On-line ceníku a nenašlo mi to... :( No typuju tak kolem kila za jedno, pokud to nebude výrzně dražší, koupím je a pokud nebude chcát tak je vyměním a běda vám (zvlášť Slidovi :P )jestli se mi to bude mlžit dál!! :twisted:
cena je cca 150,- bez DPH 19% :D
ale já třeba použil to staré těsnění a lehce pomázl čirým silikonem a vždy to pomohlo :wink:
Dobřá, nejdřív zkouknu jak je na tom to těsnění co tam teď mám a pak uvidim.... Sakra 150 bez daně za kus gumy - to je zase cenovka.... :roll: 120kč se platí za to, že po straně je vylysované "BMW", ale co remcám, vždyť to víme všici, za origo se platí :wink:
Koby
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Koby »

No já zkoušel to svetlo rozebrat tam, jak končí to první sklo, na tomhle obrázku je to místo, kde je vlevo kousek toho skla olámanýho... Protože mi to příde logický, že tam teče asi tudy ne tim hlavnim velkyým tensneim pod tema celkem 5 plastovýma svorkama... No ale asi mi nezbude nic jinýho než veřit :) Podle obrázku nevim, co přesně myslej dílem č. 2
Ajwori
Klubové ID: 1016
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Ajwori »

Pozor! do světla nesmí týct!!! pokud se mlží, může to být tim, že v něm nedostatečně cirkuluje vzduch. zezadu by měli být odvětrávací otvory mám světla depo a ty je maj, když se mi začly mlžit, ptal jsem se u prodejce a ten mi poradil ať ty díry zvětšim, ještě jsem to neudělal ale chystám se na to tak uvidíme
Huska
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Huska »

Ajwori píše:Pozor! do světla nesmí týct!!! pokud se mlží, může to být tim, že v něm nedostatečně cirkuluje vzduch. zezadu by měli být odvětrávací otvory mám světla depo a ty je maj, když se mi začly mlžit, ptal jsem se u prodejce a ten mi poradil ať ty díry zvětšim, ještě jsem to neudělal ale chystám se na to tak uvidíme
sorry kámo ale to co píšeš je blbost... světlo musí být utěsněný (dokonce i zadní dekl na žárovku) ... když by to "větralo" tak by ti vlivem ohřívání a chladnutí žárovky vždy docházelo ke kondenzaci vody na skle :!: :!:
Ajwori
Klubové ID: 1016
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Ajwori »

Huska píše:
Ajwori píše:Pozor! do světla nesmí týct!!! pokud se mlží, může to být tim, že v něm nedostatečně cirkuluje vzduch. zezadu by měli být odvětrávací otvory mám světla depo a ty je maj, když se mi začly mlžit, ptal jsem se u prodejce a ten mi poradil ať ty díry zvětšim, ještě jsem to neudělal ale chystám se na to tak uvidíme
sorry kámo ale to co píšeš je blbost... světlo musí být utěsněný (dokonce i zadní dekl na žárovku) ... když by to "větralo" tak by ti vlivem ohřívání a chladnutí žárovky vždy docházelo ke kondenzaci vody na skle :!: :!:
zdar, tak v tom případě mi ten prodejce koktal bludy, ale co je zajímavý, u blinkrů mám opravdu dva otvory a na nich nasazený dvě takový gumový hadičky nasměrovaný tak, aby do nich nemohlo týct
Odpovědět