zdravím.poradi mi někdo?při delšim stani, vic jak hodinu, mi po nastartovani sviti kontrolka oleje tak 5 až 7 sekund.olej novy,filtr novy.motor olej nepije.je tam magnatec 5w40.jinak tam byl 0w30shell.
kurovec01 píše:zdravím.poradi mi někdo?při delšim stani, vic jak hodinu, mi po nastartovani sviti kontrolka oleje tak 5 až 7 sekund.olej novy,filtr novy.motor olej nepije.je tam magnatec 5w40.jinak tam byl 0w30shell.
zdarec.čidlem to asi neni,protože de slyšet řetěz než ho hydraulika dopne,takže tam ten olej neni.napadlo mě jestli mi nepada olej s filtru nějak.prostě to sviti než to vlastně namaže všechno.---muj usudek!!!.fakt nevim
kurovec01 píše:zdarec.čidlem to asi neni,protože de slyšet řetěz než ho hydraulika dopne,takže tam ten olej neni.napadlo mě jestli mi nepada olej s filtru nějak.prostě to sviti než to vlastně namaže všechno.---muj usudek!!!.fakt nevim
Tak potom to řeš v BMW tam by s tím mohli mít zkušenosti
Po delsim stani zkus sundat vicko olejoveho filtru jestli je tam olej. Pokud ano, tak bych se priklanel skutecne k cerpadlu. To auto mas od noveho nebo z druhe ruky?
zkusim to.jo je to z druhe ruky z brna.mam ho pul roku a spokojen akorat bych ocenil kdyby byl spodek silnejši do 2tis nic moc.přemyšlim o čipu.hlavně přidat krutici moment mam 280nm je malloooo..110kwatka už ma 340nm a to je něco jineho.mam ten starší motor-100kw.
Jde mi o to, ze rikas, ze cerpadlo bude dobre. Klidne muze mit nejakou vadu. Podivej se na ten olej ve filtru a pak Te asi ceka zkusit misto cidla dat tlakomer a podivat se kolik to tlaci.
Pavel H píše:Jde mi o to, ze rikas, ze cerpadlo bude dobre. Klidne muze mit nejakou vadu. Podivej se na ten olej ve filtru a pak Te asi ceka zkusit misto cidla dat tlakomer a podivat se kolik to tlaci.
Tak tak proč by nemohlo být po 160tis čerpadlo v háji?změř tlak a případne překontroluj čerpadlo a přetlakový ventil.
ten tlakoměr je po čertech dobry napad.možna to ma najeto vic.je to přece z druhe ruky.ale podle stavu tomu moc nevěřim.a to jsem ho hodně prolezl.a nemuže to byt tim,že sem tam nalil misto 0w30 -----5w40magnatec.seru na počitač.menim po 15tis. km