Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

da sa odskusat termostat mimo auta?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dasto

#1 Příspěvek od dasto »

pomali sa mi zohrieva motor, cca 5km kym sa dostal na optimalnu teplotu a to ani nemrzlo, bolo cca 3-4 stupne je to normalne u m50? abo ho mam skontrolovat? popripade ako odskusam termostat ci je ok? da sa to?
papyk
Klubové ID: 1181

#2 Příspěvek od papyk »

dasto píše:pomali sa mi zohrieva motor, cca 5km kym sa dostal na optimalnu teplotu a to ani nemrzlo, bolo cca 3-4 stupne je to normalne u m50? abo ho mam skontrolovat? popripade ako odskusam termostat ci je ok? da sa to?
To neřeš, to je normální těch 5km. A termostat vyzkoušíš jednoduše, hod ho do horké vody a uvidíš jestli sepne :wink:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Dej ho do hrnce s vodou a na sporáku zahřívej. Teplotu kontroluj teploměrem, který se používá na zavařování ovoce nebo okurek.
bmwfil
Klubové ID: 687

#4 Příspěvek od bmwfil »

dasto píše:pomali sa mi zohrieva motor, cca 5km kym sa dostal na optimalnu teplotu a to ani nemrzlo, bolo cca 3-4 stupne je to normalne u m50? abo ho mam skontrolovat? popripade ako odskusam termostat ci je ok? da sa to?
Kdyby byl špatnej termostat tak by teplota lítala podle zatížení motoru...
JIP

#5 Příspěvek od JIP »

6-ti hrnek má prostě spostu vody. která se musí nejdřív ohřát a taky chvíli trvá, než se prohřeje litinový blok...mám to to samé... :idea:
jfrlbc
Klubové ID: 3658

#6 Příspěvek od jfrlbc »

bmwfil píše:
Kdyby byl špatnej termostat tak by teplota lítala podle zatížení motoru...
Ahoj, bude špatnej termostat když mi při klidne jizdě v zimnich měsících klesne ručička teploty cca na 1/4 a při následném zatížení se zase vrátí na cca půlku? Zkusil jsem motor ve vyhřívané garáži ... po cca 30 minutách mi začala stoupat teplota nad "90" a to docela rychle, ukazovalo by tedy na nefunkční termostat nebo na jinou závadu, díky čemuž nesepnulo "přídavné chlazení"... Motor je 318 :( díky za tipy
WinCent
Klubové ID: 1351

#7 Příspěvek od WinCent »

5km je úplně v pořádku :!: :idea: mě se 3.0d ted zahřívá 10km klidné jízdy a to mám oba termostaty vyměněný za origo nový, předtím to kolísalo a ohřátí třeba i 30km
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od D-E-J-V »

mě se to taky zahřívá 5 km a jak se to zahřeje tak už se to nehne ani o chlup a to můžu lupkat s topením jak chci..na křižovatce v provozu a všude jinde je to naprosto ok takže jedině fakt zkusit ten termostat do hrnce a zahřívat...už sem to dělal a jde krásně poznat doba otevření a teplota je na 1 stupen přesná
Odpovědět