Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

oprava palivového čerpadla svépomocí

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dell

#1 Příspěvek od dell »

Zjistil jsem že mě nedává palivové čerpadlo. Vyndal jsem jej a zkoušel naprázdno a ono jednou jo jednou ne a tak jsem jej dal do nádoby s teplou vodu a práškem na praní a zkoušel jsem čerpadlo propláchnout. Voda byla za chvilku černá jako bych myl motor. Za nějaký čas se v čerpadlu ozvalo šramocení a čerpadlo se zastavilo. Po úvaze že je stejně v háji jsem jej rozebral. Tak jak vypadalo po rozebrání to jsem ještě neviděl. Nicméně jsem vše opláchl a zjistil proč se netočilo. Chyběl jeden uhlík a vůbec sem jej nenašel. Vzal jsem velkej asi z vrtačky, zbrousil a sestavil čerpadlo. V tu chvíli mě bylo jedno zda čerpadlo poběží nebo ne ale opak byl pravdou. Vše jsem dal do auta a hotovo. Jen nevím na jak dlouho.
Než jsem se do tohoto pustil tak jsem pročítal fórum a nevěřím tomu že špatné čerpadlo dělá padání nafty, je lopatkové a to nemůže udržet padání nafty oproti membránovému.
Přílohy
zapentlení.jpg
zapentlení.jpg (120.88 KiB) Zobrazeno 951 x
voda.jpg
voda.jpg (95.06 KiB) Zobrazeno 951 x
rozebrané 1.jpg
rozebrané 1.jpg (130.95 KiB) Zobrazeno 951 x
Bolys

#2 Příspěvek od Bolys »

Zvolils dobrý postup. Dělal jsem to úplně stejně, taky jsem upravil uhlíky z něčeho jinýho a čerpadlo krásně šlape i když obal toho čerpadla už bohužel nevypadá jako dřív :lol:

Co se týče "padání nafty" tak je to stoprocentně tím čerpadlem. Jakmile se začneš přibližovat čtvrtině nádrže a čerpadlo ti nefunguje, tak je startování obrovskej problém. Netvrdím, že spadna všechna nafta, ale to množství co chybí, tak vstřikovací čerpadlo má obrovský problémy to natáhnout a musíš točit a točit.
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Leveler »

Šikula :wink:
dell

#4 Příspěvek od dell »

Jen mě ještě udivuje že vše, to znamená rotor, uhlíky je potopeno v naftě.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maikl »

kazdej mi dycky tvrdi, ze horej výpary.. nafta nebo benzin jako takovej prej nehori.. :?:
klanuk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od klanuk »

dell píše:Jen mě ještě udivuje že vše, to znamená rotor, uhlíky je potopeno v naftě.

no jasny u benzinovyho cerpadla to same.Čerpadlo se tak chladí a maže.
castro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

šikovnej :cool2:

připomíná mi to motorek stahování oken :D
Odpovědět