Zjistil jsem že mě nedává palivové čerpadlo. Vyndal jsem jej a zkoušel naprázdno a ono jednou jo jednou ne a tak jsem jej dal do nádoby s teplou vodu a práškem na praní a zkoušel jsem čerpadlo propláchnout. Voda byla za chvilku černá jako bych myl motor. Za nějaký čas se v čerpadlu ozvalo šramocení a čerpadlo se zastavilo. Po úvaze že je stejně v háji jsem jej rozebral. Tak jak vypadalo po rozebrání to jsem ještě neviděl. Nicméně jsem vše opláchl a zjistil proč se netočilo. Chyběl jeden uhlík a vůbec sem jej nenašel. Vzal jsem velkej asi z vrtačky, zbrousil a sestavil čerpadlo. V tu chvíli mě bylo jedno zda čerpadlo poběží nebo ne ale opak byl pravdou. Vše jsem dal do auta a hotovo. Jen nevím na jak dlouho.
Než jsem se do tohoto pustil tak jsem pročítal fórum a nevěřím tomu že špatné čerpadlo dělá padání nafty, je lopatkové a to nemůže udržet padání nafty oproti membránovému.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
oprava palivového čerpadla svépomocí
Zvolils dobrý postup. Dělal jsem to úplně stejně, taky jsem upravil uhlíky z něčeho jinýho a čerpadlo krásně šlape i když obal toho čerpadla už bohužel nevypadá jako dřív
Co se týče "padání nafty" tak je to stoprocentně tím čerpadlem. Jakmile se začneš přibližovat čtvrtině nádrže a čerpadlo ti nefunguje, tak je startování obrovskej problém. Netvrdím, že spadna všechna nafta, ale to množství co chybí, tak vstřikovací čerpadlo má obrovský problémy to natáhnout a musíš točit a točit.

Co se týče "padání nafty" tak je to stoprocentně tím čerpadlem. Jakmile se začneš přibližovat čtvrtině nádrže a čerpadlo ti nefunguje, tak je startování obrovskej problém. Netvrdím, že spadna všechna nafta, ale to množství co chybí, tak vstřikovací čerpadlo má obrovský problémy to natáhnout a musíš točit a točit.