Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chyba na převodovce automat E36Touring (328i)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
pudorys

#1 Příspěvek od pudorys »

Ahoj, asi po cca 2-5km jízdy se mi rozsvítí kontrolka "převodovka-přechod do náhradního režimu" na automatu. Mechanicky je převodovka zkontrolovaná a komplet výměna oleje a filtru. Bohužel nevím už co s tím, po vypnutí zapalování a opětovném nastart. je to O.k. , ale jak říkám asi opět ca 2-5km. Auto v tomto režimu normálně řadí po 4-ku (na dálnici), běžně ale nevyřazuje, pouze pod jedničkou když zastavuji. Výkon klesl, nefunguje sportovní podřazování.
Nemáte s tím někdo zkušenost? díky
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od rob2fab »

pudorys píše:Ahoj, asi po cca 2-5km jízdy se mi rozsvítí kontrolka "převodovka-přechod do náhradního režimu" na automatu. Mechanicky je převodovka zkontrolovaná a komplet výměna oleje a filtru. Bohužel nevím už co s tím, po vypnutí zapalování a opětovném nastart. je to O.k. , ale jak říkám asi opět ca 2-5km. Auto v tomto režimu normálně řadí po 4-ku (na dálnici), běžně ale nevyřazuje, pouze pod jedničkou když zastavuji. Výkon klesl, nefunguje sportovní podřazování.
Nemáte s tím někdo zkušenost? díky
mechanicky zkontr..tim se rozumí i diagnostika? hele me to obcas udela taky!kolik vyteklo z převodovky oleje ?mel nejaký zabervení neb smrdel spaleninou?ocelové pyliny? ale v nozovym režimu to nema nic řadit..je tam totiž zmčená trokja.
pudorys

#3 Příspěvek od pudorys »

Když jsem přijel do servisu taky to svitilo-olej byl konečná (230tis. neměněno)vč. filtru, prostě humus. Patří tam cca 6-7l oleje, bylo tam tak ani ne 4litry uplně černý. Na diagnostice to ted hlásí chyba v impulzu 12V pro elektromagnety co dávají pokyn k řazení, ale to je vlastně jasný, když to hlásí na základě toho, že tam spadl ten nouzový režim. Ono to vlastně v tom náhradním režimu řadí, na dálnici mi tam neskočí poslední rychlost (pětka) a hlavně nefunguje kick down (jestli jsem to napsal správně)...jede to celkově chcíple:-(
Gav328ci

#4 Příspěvek od Gav328ci »

můžou to být oxidace na konektorech pod řadící pákou nebo u převodovky
rob2fab
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od rob2fab »

pudorys píše:Když jsem přijel do servisu taky to svitilo-olej byl konečná (230tis. neměněno)vč. filtru, prostě humus. Patří tam cca 6-7l oleje, bylo tam tak ani ne 4litry uplně černý. Na diagnostice to ted hlásí chyba v impulzu 12V pro elektromagnety co dávají pokyn k řazení, ale to je vlastně jasný, když to hlásí na základě toho, že tam spadl ten nouzový režim. Ono to vlastně v tom náhradním režimu řadí, na dálnici mi tam neskočí poslední rychlost (pětka) a hlavně nefunguje kick down (jestli jsem to napsal správně)...jede to celkově chcíple:-(
to že tam byl černej olej a zadělanej filtr o necem svedcí,u tak sofistikované veci jako je AP to MÁ zanedbaná udržba zásadní vliv. hele muzu te upokojit faktem že přestavba na manuál neni složitá ani nákládná.setrvačník,přítlačák,převodovka,kardan,pedály,nádobka s vývodem pro hydrauliku pedálu...hadička...
Taky muze byt rozhodující kdo dělal vymenu oleje..jestli mel odbornost a zachval přesný postupy BMW...
pudorys

#6 Příspěvek od pudorys »

Ten člověk co mi to dělaL je, dalo by se říct, opravdovej machr. Dělá bavoráky od 89-tyho, predtim v nemecku. No prestavbu na manual bych nechtel, ale snad prijdu na to cim to je ze to skace do taho nahr.rezimu?!:-(
pudorys

#7 Příspěvek od pudorys »

tak byla provedena kompletní kontrola kabelů a stále nic:-(...já už vážně nevím co s tím mám dělat. Převodovka stále skáče do náhr.režimu. Diagnostika píše něco ve smyslu chyby v řídící jednotce převodovky, ale servisák tomu moc nevěří...Nová ŘJ je taky celkem palba:-(
Odpovědět