Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Silentblok zadniho ramene

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od castro »

_peper píše:2 castro: Můžu se zeptat jaké značky jsi kupoval? Čepů na předek i silentbloků na zadek? Chystám se dát auto do servisu, jenže tam odebíraj autodíly od ACI, tak nevím jaké mají výrobce těhle věcí. Aby mi tam nedali nějakou horší značku, třeba za větší peníze. Díky
tak to už si fakt nepamatuju, ale nic extra. Bral jsem to nejlevnější a na značku nekoukal. Byla to nutnost a bylo toho moc najednou tak jsem šetřil. Ale že by byl tak velkej rozdíl v ceně nevim. v kvalitě možná.
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od paveld »

wacc píše:
paveld píše:
Doktor1 píše:po výměně je třeba udělat geometrii :!:
jj, pojedu na ni, budu menit totiz i cepy rizeni...ale na zadku, tam se taky steluje geometrie???
Jasne ze se dela geometrie i zadni napravy.
tak to jo, ja mel predtim e30 a tam se na zadni naprave nic nestelovalo, tak me to nenapadlo
paveld
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od paveld »

_peper píše:2 castro: Můžu se zeptat jaké značky jsi kupoval? Čepů na předek i silentbloků na zadek? Chystám se dát auto do servisu, jenže tam odebíraj autodíly od ACI, tak nevím jaké mají výrobce těhle věcí. Aby mi tam nedali nějakou horší značku, třeba za větší peníze. Díky
ja nakonec koupim silnetbloky od lemforderu, co jsem slysel je to dobra znacka...taky nejdrazsi co maji v elitu. nekupuj starline, ani swag (od toho jsem mel na predku cepy, po cca 25tisicich byly docela volny).
Pavel H
Klubové ID: 98

#24 Příspěvek od Pavel H »

wacc píše:
paveld píše:
Doktor1 píše:po výměně je třeba udělat geometrii :!:
jj, pojedu na ni, budu menit totiz i cepy rizeni...ale na zadku, tam se taky steluje geometrie???
Jasne ze se dela geometrie i zadni napravy.
Nevim jak to maji E46. Ale treba E34 mela serizovani geometrie zadni napravy jen verze M5. U ostatnich nebyl v zadnim ramenu excentricky cep. Podivej se do ETK jestli je tam excentr cep. Pokud ne, neni jak serizovat.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od _peper »

paveld píše:ja nakonec koupim silnetbloky od lemforderu, co jsem slysel je to dobra znacka...taky nejdrazsi co maji v elitu. nekupuj starline, ani swag (od toho jsem mel na predku cepy, po cca 25tisicich byly docela volny).
Někde tady na fˇoru jsem četl, že věci od Meyle, jsou víc vystužené než origo od BMW. A cena je taky celkem slušná.
voitano

#26 Příspěvek od voitano »

S MEYLE nemám ještě zkušenosti, ale půjdu především do nich. Přesvědčil mě ten jejich přístup, být technicky a kvalitou výše než originál :D
paveld
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od paveld »

ja mel na e30 od Meyle silentbloky prednich ramen, byly z e36 m3 (plne, bez der), drzely perfektne.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od _peper »

Tak už jsi vyměninil ten silentblok? Mě dneska volalali ze servisu, že se jim do toho nechce, že by museli sundavat skoro celou náprava atd atd. Prostě se na to asi necítí nebo tam měli první BMW. Takže si to asi budu muset udělat sám. Nakonec jsem si objednal díly od LEMFORDU.
Je ta výměna hodně složitá? Viděl jsem pár návodů, kde jen sundali ten držák co je za prahem, přitom mělo podložené rameno. A pak silentblok odvrtali a nalisovali zpět.
http://home.comcast.net/~matthew.c.smit ... /index.htm
klanuk
Klubové ID: 728
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od klanuk »

zero píše:Ještě taky přidám, je to asi klasika. Měl jsem to samé - na mokrém přechodu mi luxusně ujižděl zadek a tak za 14 dní co už to opravdu byla krize jsem stihl sjet 4mm pneu na vnitřní straně - takže mě to stálo ještě nový gumy. Po výměně a geometrii OK, ale je to mrdačka to vyndat a nalisovat zpět.
vymena obou me trvala cca 30minut. Rameno sem u sinembloku odsrouboval pustil dolu a starej vymlatil a pak narazil novej. Vse je ok a cena jednoho byla asi 3 nebo 4 kila
_peper
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od _peper »

klanuk píše:vymena obou me trvala cca 30minut. Rameno sem u sinembloku odsrouboval pustil dolu a starej vymlatil a pak narazil novej. Vse je ok a cena jednoho byla asi 3 nebo 4 kila
Neělo by to popsat nějak podrobnějí rpo ty co to ještě nedělali? Na naražení jsi měl speciální lis? Nebo nějakou vlastní vychytávku?
zero
Klubové ID: 1128

#31 Příspěvek od zero »

_peper píše:
klanuk píše:vymena obou me trvala cca 30minut. Rameno sem u sinembloku odsrouboval pustil dolu a starej vymlatil a pak narazil novej. Vse je ok a cena jednoho byla asi 3 nebo 4 kila
Neělo by to popsat nějak podrobnějí rpo ty co to ještě nedělali? Na naražení jsi měl speciální lis? Nebo nějakou vlastní vychytávku?
No mě to měnil kamarád, ale rozhodně to nebyla prdel na 30 min - ten silenblok rozhodně nejde " jen tak" narazit - muselo se stím na lis.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#32 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

POdle obrazku uz ten dil neni origo. Vypada to na SWAG nebo podobny. Ja je měnil a přesně tohle se mi stalo taky, prostě ten SB vyjel ven a musel jsem to dělat znova. Na podruhy jsem dal POWERFLEXY a to byla otazka 5minut.

Na novem autě budu davat origo a mezipodlozky :-) (to je zase napad, urcite vas ted bude zajimat, co jsem to zase nasel za chujovinu :-) )

Jinak vyndat tenhle bude easy, pac tam nedrzi. Nalisovat novej je celkem taky schudny. Nejlepe ho tam natahout pres dlouhej sroub a pripravky(dve trubky, jedna o prumeru plaste SB a druha vetsi z druhy strany ramene a skrz sroub, zbytek vas snad napadne ;-) ) Je dobry povolit hadicky od brzd z ramene a povolit rucni brzdu, aby to rameno slo poradne dolu. Jo a jeste tlumic dole sundat.
mira2

#33 Příspěvek od mira2 »

Ten díl může být originál, protože se momentálně prodávají dva originální druhy.V loňském roce jsem je také měnil a oba silentbloky, co jsem u BMW v Německu kupoval vypadali úplně jinak než ty co jsem sundal
a to stejně jako jsou na fotografii.Stáli jen 6 Euro jeden kus.
Říkali mi, že ten starší model už nekupují, jen někde doprodávají zásoby
Jako repliku jsem ho ale viděl v prodeji.
Proto si také myslím,že u tohoto auta už silentblok měněn byl.
mira2

#34 Příspěvek od mira2 »

Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#35 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Ja jsem tedka kupoval origo v BMW a pouzivaj se ze Z4 nebo ceho. Puvodni vypadali jinak, mely takovy prstenec-osazeni. nicmene ty origo vypadaj ejste trochu jinak nez na tom obrazkua hlavne se nevylysovavaj a ty neorigo jo-presne jako na obrazku a jako se to stalo me.
klanuk
Klubové ID: 728
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od klanuk »

zero píše:
_peper píše:
No mě to měnil kamarád, ale rozhodně to nebyla prdel na 30 min - ten silenblok rozhodně nejde " jen tak" narazit - muselo se stím na lis.
tak zvednl sem ato na zdvizi vyndal tri sroby (drzak sinebloku) 1 sroub (drzak brzdovy trubky)Rameno se zatahne dolu. Jeden sroub sundani drzaku sinembloku ze sinebloku.Starej sem vyrazil a novej se m natahnul prez dlohej sroub a nejaky podlozky.To slo jen kousek a zbytek sem tam narazil.
Milaano
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Milaano »

Ja som to este poistil lepidlom. Oko v ramene a kov silentbloku som natrel lepidlom atack ktore sa pouziva na poistenie lozisiek aby sa nepretacali. Zatial sa ani nepohli. Ale origo boli tiez z niecim natrete, lebo po vytiahnuti som este oskraboval nejaku vrstvu lepidla v tom oku...
_peper
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od _peper »

Udělám nějakej přípravek na nalisování a vrhnu se na to, když píště že to není zas tak složité. Ale né tenhle víkend ;)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od paveld »

Ja uz je mam vymeneny, sam jsem se do toho nepoustel, par lidi me upozornovalo ze to neni sranda tak jsem to odvezl Petrovi na Rajskou zahradu. Jen me ted zarazi co pisete o tech neorigo...s autem najezdim hodne, tak 4000km mesicne, tak doufam ze je za par mesicu nebudu menit znovu.

Speedy: jak jsi byl spokojeny s temi powerflexy?
mira2

#40 Příspěvek od mira2 »

Mám originální fotografie obou dvou druhů.Napište mi někdo adresu na netu a já je tam uložim, ať na to je přístup i pro ostatní.
Odpovědět