petto píše:jj je to takovy vlažny.... auto dostává ceres vcelku často a ještě se mi teplota nepohla ni o milimetr...akorát když mi praskla příruba a vytekla voda, ale to je jasny čím to bylo a to se myslím taky neroztočil takže to čidlo bude někde na chlasiči co?? podívám se potom...díky
čidlo je na chladiči, to najdeš vedou k němu dráty ale čidlem to asi nebude když se ti to netočí ani u klimy....zkus zkontrolovat konektor co vede k vrtuli, vedou tam 3 dráty, kostra a 2 rychlosti, proměř jestli máš kostru a pak ty dva +V.....
pomužeš mi to najit v ETK?? ja to nejsem schopnej to čidlo najit...ale jestli to nebude čidlem, tak že by byl ten větrák v řiti...snad to bude jen nějaka prkotina
Part number: 61 31 1 378 073 pokud máš motor M40
měl by to být dvojtý spínač teploty na 91 a 99°C najdeš to v odkazu RADIATOR
vlevo dole (resp vpravo dole kdyz klecis pred autem) je konektor (pod krytem chladice) k te el vrtuli, dostane se do nej voda a spali se pojistka, treba je to tim...
tak jak psal Hanz dostal sem se k tomu čidlu vpravo dole, ale nic zahejbal sem s nim, pokusil se ho rozpojit, ale drží jak vůle boží...tak sem kuknul na pojistky, povyměňoval ty co maj byt ke klimě a nic...tak sem šlel k tomu co je vlevo nahoře a nic...taky drží jak vůle boží...auto sem nechal zahřát a pak sem tomu trošku dával na místě, ale uchladi se to v poho i bez něj...tak sem to chtěl napojit na baterku...dopadlo to tak že zitra se k tomu vrátím, dnes už se mi nechtělo...jo a ještě mě čekalo jedno nemilé překápko-teče servo...
Potřeboval bych poradit... el. vrtule před chladičem mi nespíná.. vrtule jako taková se otáčí snadno (neni kousnutá či zarezlá)... pojistky jsou v pohodě... přívodní konektor tři dráty:
1. tlustej hnědej - kostra
2. tlustej modrej - trvale pod napětím i po vypnutí klíčku..!!! což mi přišlo divný 3. tenkej černej - kterej nedělal nic.. akorát ve spojení s tl. modrym se choval jako kostra...?
Potřeboval bych poradit... el. vrtule před chladičem mi nespíná.. vrtule jako taková se otáčí snadno (neni kousnutá či zarezlá)... pojistky jsou v pohodě... přívodní konektor tři dráty: 1. tlustej hnědej - kostra 2. tlustej modrej - trvale pod napětím i po vypnutí klíčku..!!! coč mi přišlo divný 3. tenkej černej - kterej nedělal nic.. akorát ve spojení s tl. modrym se choval jako kostra...?
propojení natvrdo nepomohlo...
2. to bude stálý napětí
a 3. bude spínací signál..
si myslim já..
Měl bych taky otázku,když mám klima musím mít i tu vrtuli před chladičem za ledvinama?Já tam totiž žádnou nemam,jen tu za chladičem u motoru,a když zapnu klimu,tak se mi roztočí není něco špatně mám 316 rv.95,jo a ještě co je to ta visco spojka a jak to vypadá?díky moc
Potřeboval bych poradit... el. vrtule před chladičem mi nespíná.. vrtule jako taková se otáčí snadno (neni kousnutá či zarezlá)... pojistky jsou v pohodě... přívodní konektor tři dráty: 1. tlustej hnědej - kostra 2. tlustej modrej - trvale pod napětím i po vypnutí klíčku..!!! což mi přišlo divný 3. tenkej černej - kterej nedělal nic.. akorát ve spojení s tl. modrym se choval jako kostra...?
propojení natvrdo nepomohlo...
1 správně
2 špatně, to je druhá rychlost. asi máš spečený relé
3 první rychlost, má se roztočit asi 1/2 ot. vysoké vždy hned jak zapneš klimu (jen s motorem)
Takže 1+3 pomalu, 1+2 rychle (1 je kostra)
Projdi relátka, každá rychlost má jedno. a vyzkoušej motor, vypadá to, že ho máš spálenej. Já mám vrtule dvě a obě mi zas drhnou kua...
jurasis píše:1 správně 2 špatně, to je druhá rychlost. asi máš spečený relé 3 první rychlost, má se roztočit asi 1/2 ot. vysoké vždy hned jak zapneš klimu (jen s motorem)
Takže 1+3 pomalu, 1+2 rychle (1 je kostra)
Projdi relátka, každá rychlost má jedno. a vyzkoušej motor, vypadá to, že ho máš spálenej. Já mám vrtule dvě a obě mi zas drhnou kua...
díky za rady..
ty ralátka najdu kde..? v motorovém prostoru pod předním oknem vpravo..? jak poznám který z nich to je a že je špatný..? Díky
REsil jsem nedavno stejny problem, privadel jsem napajeni na kostku konektoru u kamosovyho auta a nic. TAk jsem vyndal motor, prostriknul kontaktolem, klepl do nej kladivkem a pak se zacal tocit jak vztekly. je to mesic a porad maka.
poradí mi někdo prosím kde najdu relé k vrtuli před chladičem klimi..? u e46 323i
v palubce resp. kastliku jsem našel pouze pojistky.. relé nikde...
jinak motor ventilátoru je zdravej vysypal jsem z něho sice menší hromádku brouků a listí, ale po vyčištění maká jako o život... dále mezi motorem větráku a konektorem je jakási řídící jednotka s procesorama či co zalitá měkou hmotou asi silikonem.. k ní jsou přivedeny tři dráty z konektoru.. a dva odvody do motoru větráku... problém je, že napětí je stále propojené a kostra nikoli ten třetí přívodní drát zatím pořád mrtvola..