No, napsals to dost blbě.. Jestli teda chceš zrušit visco a dát elektriku, tak to jo.. A ty nemáš před chladičem elekrickou? Já jo. A visko jsem už dávno odmontoval. Auto se mi nehřeje a nikdy mi to nepřelezlo přes půl.. Natož aby mi sepl el. ventilátor. A nehučí to
dsvatos píše:No, napsals to dost blbě.. Jestli teda chceš zrušit visco a dát elektriku, tak to jo.. A ty nemáš před chladičem elekrickou? Já jo. A visko jsem už dávno odmontoval. Auto se mi nehřeje a nikdy mi to nepřelezlo přes půl.. Natož aby mi sepl el. ventilátor. A nehučí to
jo, tak sem to myslel.. delal sis to sam..? Cos tam dal za vrtuli..
Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá..
dsvatos píše:Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá..
Ne ne nejsi Slouží i k chlazení když teplota vody přesáhne okolo 98stupňu, pak sepne. Když zapneš klimu sapne se také. Myslím že jsou tam dvě ruzné rychlosti....
dsvatos píše:Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá..
Ne ne nejsi Slouží i k chlazení když teplota vody přesáhne okolo 98stupňu, pak sepne. Když zapneš klimu sapne se také. Myslím že jsou tam dvě ruzné rychlosti....
Takže tu el. vrtuli mají i auta bez klimy?
Já ji tam nemám.. Tudíž se domnívám že auta bez klimy jí nemaj..
s klimou má vrtule dvě, bez klimi jen jednu před motorem, myslím že jezdit jen s vrtulí u klimatizace může být velký problém, zvláště potom v létě. Jenom aby to uchladila .
Předpokládám, že soudruzi z NDR věděli proč ji tam dávají
maji ji jen auta s klimou a funguje to tak jak bylo psano. Pokud se zvedne teplota vody, tak pomaha chladit chladic, kdyz visco nestiha. Velka vedra, kolona, okruh a pod.
e36 4 vály(pred faceliftem) s klimou maj elektrickou a whisku
e36 4 vály(pred faceliftem) bez klimy maj whisku
e36 4 vály(po faceliftem) maj elektrickou (s klimou i bez)
e36 6ti vály bez klimy maj jenom whisku
e36 6ti vály s klimou maj whisku a pred chladicema elektrickou
e46 6ti vály maj vždy jen elektrickou(tedy nemaj whisku)
tobě ta visco spojka odešla? nebo proč si chceš přidělávat starosti s předěláváním na elektriku? originál mě chodil vždycky OK a to už od E21.
jinak to jde předělat bez problémů, stačí čidlo ze škodovky 105 a motorek na ventilátor. no je to hrozná bastovina nehodná BMW.
Maikl píše:a dělal někdo dodatečnou montáž včetně čidla teploty...?
Tak pokud ti nevadí že to bude krapet bastl, tak nejjednodušší bude zajet na vrakáč a sehnat nějakej ventilátor s držákama a saharou co tam bude nejlíp sedět. A s heslem "Kde nic není, nic se neposere" si tam ani nedávej žádný čidlo a hoď si to natvrdo na nějakej dodělanej vypínač..