Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

elektrická vrtule chlazení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Maikl »

přemýšlím o výměně za visco.. Máte s tím někdo zkušenosti...?
Chci elektriku...! ( :D sorry)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

eee???? A co by to mělo za smysl. Chápal bych dát elektrickou místo visco, ale tohle???
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

No, napsals to dost blbě.. Jestli teda chceš zrušit visco a dát elektriku, tak to jo.. A ty nemáš před chladičem elekrickou? Já jo. A visko jsem už dávno odmontoval. Auto se mi nehřeje a nikdy mi to nepřelezlo přes půl.. Natož aby mi sepl el. ventilátor. A nehučí to :wink:
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

dsvatos píše:No, napsals to dost blbě.. Jestli teda chceš zrušit visco a dát elektriku, tak to jo.. A ty nemáš před chladičem elekrickou? Já jo. A visko jsem už dávno odmontoval. Auto se mi nehřeje a nikdy mi to nepřelezlo přes půl.. Natož aby mi sepl el. ventilátor. A nehučí to :wink:

jo, tak sem to myslel.. delal sis to sam..? Cos tam dal za vrtuli..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

Nedal jsem tam nic. Viskospojku i s vrtulí jsem prostě a jednoduše odmontoval :wink: No a před chladičem (za ledvinkama) ta elektrická zůstala..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy :-) Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá.. :ja_nic:
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fikop »

dsvatos píše:Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy :-) Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá.. :ja_nic:

Ne ne nejsi :) Slouží i k chlazení když teplota vody přesáhne okolo 98stupňu, pak sepne. Když zapneš klimu sapne se také. Myslím že jsou tam dvě ruzné rychlosti....
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Fikop píše:
dsvatos píše:Fíha. Tak teď koukám na ETK a zjišťuju, že jsem manták.. Ta el. vrtule vepředu před chladičem není k chlazení vodního chladiče motoru, ale na chlazení klimy :-) Takže soráč za mystifikaci.. Ale nic to nemění na tom, že jezdím bez vrtule co je na viskospojce a auto se nepřehřívá.. :ja_nic:

Ne ne nejsi :) Slouží i k chlazení když teplota vody přesáhne okolo 98stupňu, pak sepne. Když zapneš klimu sapne se také. Myslím že jsou tam dvě ruzné rychlosti....

Takže tu el. vrtuli mají i auta bez klimy?
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

dsvatos píše:
Fikop píše:

Já ji tam nemám.. Tudíž se domnívám že auta bez klimy jí nemaj.. :?
Slid

#10 Příspěvek od Slid »

dsvatos píše:
Fikop píše:

ne, pouze s klimou
3nge
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od 3nge »

no ja klimu mam , vrtuli ne a nejak sem nezaznamenal , ze by s tim byl problem :) urcite tam musi bejt ? :)
milo
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od milo »

doufam ze tu viscu vozis permanentne v kufru. myslim ze v nejake nahodne kolone ve 30 stupnich na D1 se budes proklinat ;)
jumbo

#13 Příspěvek od jumbo »

s klimou má vrtule dvě, bez klimi jen jednu před motorem, myslím že jezdit jen s vrtulí u klimatizace může být velký problém, zvláště potom v létě. Jenom aby to uchladila :D .
Předpokládám, že soudruzi z NDR věděli proč ji tam dávají :D
Pavel H

#14 Příspěvek od Pavel H »

maji ji jen auta s klimou a funguje to tak jak bylo psano. Pokud se zvedne teplota vody, tak pomaha chladit chladic, kdyz visco nestiha. Velka vedra, kolona, okruh a pod.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

ja mam origo bez whisky a mam elektriku jen :) mam M43 s klimou
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

sepíšu to

e36 4 vály(pred faceliftem) s klimou maj elektrickou a whisku
e36 4 vály(pred faceliftem) bez klimy maj whisku

e36 4 vály(po faceliftem) maj elektrickou (s klimou i bez)

e36 6ti vály bez klimy maj jenom whisku
e36 6ti vály s klimou maj whisku a pred chladicema elektrickou
e46 6ti vály maj vždy jen elektrickou(tedy nemaj whisku)

Je to tak?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od dsvatos »

milo píše:doufam ze tu viscu vozis permanentne v kufru. myslim ze v nejake nahodne kolone ve 30 stupnich na D1 se budes proklinat ;)

jj, v kufru je jí dobře. Hovno dělá a jen se vozí :lol:
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Maikl »

a dělal někdo dodatečnou montáž včetně čidla teploty...?
z3bmw

#19 Příspěvek od z3bmw »

tobě ta visco spojka odešla? nebo proč si chceš přidělávat starosti s předěláváním na elektriku? originál mě chodil vždycky OK a to už od E21.
jinak to jde předělat bez problémů, stačí čidlo ze škodovky 105 a motorek na ventilátor. no je to hrozná bastovina nehodná BMW.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od dsvatos »

Maikl píše:a dělal někdo dodatečnou montáž včetně čidla teploty...?

Tak pokud ti nevadí že to bude krapet bastl, tak nejjednodušší bude zajet na vrakáč a sehnat nějakej ventilátor s držákama a saharou co tam bude nejlíp sedět. A s heslem "Kde nic není, nic se neposere" si tam ani nedávej žádný čidlo a hoď si to natvrdo na nějakej dodělanej vypínač.. :wink:
Odpovědět