Zdarec.. Nevíte, jestli jdou shodit zadní kotouče, aniž bych povoloval tu centrální matku, na kterou je potřeba spešl ořech, kterej samozřejmě nemám? Shodil jsem třmen a kotouči se vůbec dolů nechtělo. Nevidím důvod, proč by se měla ta matka sundávat, ale nechtěl jsem do toho kotouče zase mlátit abych si ho nezkurvil, kdyby to ta matka nááhodou přecijenom držela.. Díky
P.S. Jo, ten zajišťovací šroubek na kotouči jsem měl samozřejmě venku.. Proto mi připadá, že by ten kotouč měl jít v poho ven
kdyz me kamos menil zadni kotouce tak taky sundal tu matku a melo to jit "lehce" a neslo to vubec ale pry je to bezne takhle kously tak do toho jebl kladivem a bylo (asi vi ale jak a kam )
No, mě ale připadá, že ta matka s tím kotoučem nijak nesouvisí.. Proto je tam v kotouči i malej zajišťovací šroubek. Podle ETK ta velká matka s kotoučem taky nesouvisí.. Asi je ten kotouč jen přirezlej a stačí šikovná rána
dsvatos píše:jj, přesně tu.. Ten kotouč ti šel dolů v pohodě? Já to okolo středu stříkal WD-čkem, poklepával. ale kotouč se ani nehl..
Tak ta nemá s kotoučem opravdu nic společného. Na levé straně mi šel koutouč úplně v pohodě, jen rukou zabrat, pootočit tam a zpět a vytáhnout. pravý byl horší. To je tím jak jezdíš u kraje, kde je bordel, v zimě sůl. Takže je to víc zaprasené. pomohl jsme si kladivem.
Spíš jsme měl na pravé straně problém s hadicí hydrauliky, byla moc krátka, takže než jsem sundal třmen dal jsem auto níž a podložil tlumič. Ale to tvůj problém není.
dsvatos píše:jj, přesně tu.. Ten kotouč ti šel dolů v pohodě? Já to okolo středu stříkal WD-čkem, poklepával. ale kotouč se ani nehl..
Tak ta nemá s kotoučem opravdu nic společného. Na levé straně mi šel koutouč úplně v pohodě, jen rukou zabrat, pootočit tam a zpět a vytáhnout. pravý byl horší. To je tím jak jezdíš u kraje, kde je bordel, v zimě sůl. Takže je to víc zaprasené. pomohl jsme si kladivem.
Spíš jsme měl na pravé straně problém s hadicí hydrauliky, byla moc krátka, takže než jsem sundal třmen dal jsem auto níž a podložil tlumič. Ale to tvůj problém není.
Dobřoš, díky Aspoň vím, že to je jen brutál přirezlý k tomu středu. A když to teda nejde silou, půjde to ještě větší silou
Když jsme u těch brzd, přední kotouče jdou vyměnit se základním nářadím v pohodě nebo je to taky hodně velká "legrace"? V zimě jsem to nechával měnit, nemám vyhřívanou garáž, ale ted bych to vhtěl vyměnit sám
Koby píše:Když jsme u těch brzd, přední kotouče jdou vyměnit se základním nářadím v pohodě nebo je to taky hodně velká "legrace"? V zimě jsem to nechával měnit, nemám vyhřívanou garáž, ale ted bych to vhtěl vyměnit sám
vyměnit jdou v pohodě.
základní nářadí? jestli so dopře pamatuju tak imbus 6,7, vořech 16. (šroubovák, občas i kladivo)
pak už jen něco na stlačení pístku....svěrka či blitzky.
no a hlavně! šmirgl a mazivo.
když to budeš mít dole promaž ty čepy(šrouby) ve třmenu aby pěkně chodily. Tím šmirglem je třeba perfektne vočistit dosedací plochu kotouče na nábě. Pokud toi tam zustane bince či rez, budou ti kotouče házet-doporučuji nepodcenit.
Když jsem sundaval buben, byl také přirostlej a tak jsem si pomohl úzkým delším majzlíčkem který jsem strčit do díry pro šroub a tam jak je konec bubnu a začátek náboje jsem párkrát poťukal a buben se povolil. Horší je sundat buben. Vem dvě kladiva, pokud možno větší a poťukej snima proti sobě ten buben. Drží to jen tím, že se na okraji bubnu vytvoří okraj rzi a ten brání sundání bubnu protože zaráží o pakny. Je dobré před tím povolit samoštel.
dsvatos píše:No, právě že jsou dobrý, skoro nový.. Potřebuju se dostat k paknám ruční brzy..
Tak to udělej trošku jinak, vezmi nějakou dřevěnou násadu, špalek nebo třeba kladivo a násadu opři ze zadu o koutouč a druhým kladivem bouchej. Prostě to chce něco měkčího mezi kotouč a kladivo.
Zkusím od kamoše vypůjčit měděnou paličku a tou to omlátit. Ale jak jsem to nedávno zkoušel, všechno jsem to prostříkal WD-čkem, tak snad už to tam navzlínalo a mohlo by to jít.. Když nebude palička, vemu dřevo a kladivo. Docela nerad bych, aby mi kotouč pukl.. Zbytečnej litr na novej nemám
Koby píše:Když jsme u těch brzd, přední kotouče jdou vyměnit se základním nářadím v pohodě nebo je to taky hodně velká "legrace"? V zimě jsem to nechával měnit, nemám vyhřívanou garáž, ale ted bych to vhtěl vyměnit sám
vyměnit jdou v pohodě.
základní nářadí? jestli so dopře pamatuju tak imbus 6,7, vořech 16. (šroubovák, občas i kladivo)
pak už jen něco na stlačení pístku....svěrka či blitzky.
no a hlavně! šmirgl a mazivo.
když to budeš mít dole promaž ty čepy(šrouby) ve třmenu aby pěkně chodily. Tím šmirglem je třeba perfektne vočistit dosedací plochu kotouče na nábě. Pokud toi tam zustane bince či rez, budou ti kotouče házet-doporučuji nepodcenit.
Dsvatos: A je to jen ten kotouč na pravé straně nebo ti nejde vyndat ani ten na levé?
Koby: Neboj se toho, není to nic těžkého, jen vědět kam šáhnout. Na netu je spousta návadů jak na to. Třeba tady: http://www.bimmerdiy.com/e36
_peper píše:Dsvatos: A je to jen ten kotouč na pravé straně nebo ti nejde vyndat ani ten na levé?
Koby: Neboj se toho, není to nic těžkého, jen vědět kam šáhnout. Na netu je spousta návadů jak na to. Třeba tady: http://www.bimmerdiy.com/e36
Potřebuju shodit levej kotouč. Pravej jsem ani nezkoušel. Potřebuju se podívat na pakny ruční brzdy, protože ručka brzdí jen pravý kolo. Levý jen trošku. Tak jestli tam není zarezlej bowden, sjetý pakny, nebo jiná krpa Já se toho nebojím Jen jsem potřeboval vědět, jestli se musí sundat i ta centrální matka na poloose. Některý káry to tak mívají.