Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak na e36
Chlapi mam Bmw teprve 5 dni a jsem jeste takovej vykulenej a mam dve takovy otazky.Jaky kontrolky by se mel rozsvecet pri otaceni klicku do polohy I a II?A jak poznam kolik tam mam oleje?Na merce neni zadne Min a Max jen takovy prerusovany plastík bez rysek.Sorry za blby otazky,ale na calibre bylo vsechno jinak
Diky

-
- Kontaktovat uživatele:
Pit píše:Chlapi mam Bmw teprve 5 dni a jsem jeste takovej vykulenej a mam dve takovy otazky.Jaky kontrolky by se mel rozsvecet pri otaceni klicku do polohy I a II?A jak poznam kolik tam mam oleje?Na merce neni zadne Min a Max jen takovy prerusovany plastík bez rysek.Sorry za blby otazky,ale na calibre bylo vsechno jinakDiky
no nevim co tam na tý měrce máš ty, ale já tam rysky mám..
a k těm kontrolkám, myslím, že v poloze I. nesvítí žádná kontrolka (ale teď si nejsem 100pro jistej..)
Na ty merce mas urcite rysky poradne koukni. A na poloze I se ti tozsviti display s poctem ujetych km a doba do servisu a hodiny na BC, na poloze II se ti rozsvitej kontrolky vseho co v aute mas ... nemely by zhasinat vsechny najednou ... treba airbag (a ABS ale nejsem si ted jistej) zhasina nezavisle na ostatnich
-
- Kontaktovat uživatele:
_peper píše:Na měrce oleje jsou dvě rysky, minimum a maximum. Jsou to jakoby dva výřezi v plastu. Dolívat olej se doporučuje těsně nad spodní ryskou. Ideál je někde mezi nebo pod horní ryskou.
samo BMW udává dolejvat olej až když je těsně nad spodní (nebo na spodní) rysce... a mezi spodní a horní ryskou by mělo být 1L oleje
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
dsvatos píše:Lepší je držet se těsně pod maximem oleje. Olej nejenom maže, ale i chladí
Tak tak, je to asi 14 dní co jsem kuli tomu schválně volal do BMW jak v Brně, tak v Praze a všude mě řekli tu stejnou věc..Olej by měl být mezi těma dvouma ryskama či lehce nad půlkou.Já sem si to dal asi 2mm pod horní rysku...(Příliš oleje zase škodí)

-
- Kontaktovat uživatele:
Pit píše:Tak jsem ten link ani po hodine nenasel.Nemate ho nekdo??
Tady ho máš