Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

světla: potkavačky vpředu nesvíti (OPRAVENÉ!)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kark

#1 Příspěvek od kark »

Potrebujem radu.

Včera som sa Vrátil z Čiech na Slovensko( mimochodom máte 10x lepšie cesty ako my) no a svietil som celý deň. Ale keď som dojel tak som si všimol že mi nesvietia potkávačky. Skontroloval som žiarovky- dobré, poistky-dobré skúšal som aj káble ale vypadali v pohode. Tak som vymontoval ten prepínač premeral a išiel tiež v poriadku.
Neviete čo by to mohlo byť? Možno by to mohlo byť rele(tá krabička na zopnutie väčšieho prúdu) ale neviem ako to zistiť. Čo boli v poist. skrinke rovnaké som medzi sebou vymenil a nič, stále nesvietilo.) Parkovačky a diaľkové svieta. Dokonca keď prepnem na dialkové tak počujem ako rele cvakne, ale stretávačky nič.( Sú aj stretávačky na relé?)
Ďakujem za každú radu
kark

#2 Příspěvek od kark »

nikto nič?
neviete mi aspoň povedať ktoré relé patrý k potkávačkam, alebo celý popis poist. skrinky na E36?

Ďakujem
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#3 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Potkávačky maj relé taky. Pojistky jsou dvě hnedě 7,5A, zkus je vyměnit. Nicméně jestli nesvítí obě, tak bych hledal příčinu v tom vypínači.
kark

#4 Příspěvek od kark »

vypínač som mal rozobratý a dokonca som premeriaval tie kolíky a všetko išlo. Nevieš ktoré je to relé?
Mám pocit že to bude v ňom, lebo ak prepnem dialkové tak niektoré relé cvakne, ale ak prepne potkávačky tak nič (ticho).
Ani neviem ako by som ho mohol vyskúšať.
Vie to niekto?
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#5 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Přílohy
rele.JPG
rele.JPG (54.38 KiB) Zobrazeno 1583 x
kark

#6 Příspěvek od kark »

13.14.15, rele tam nemám. To bude asi klíma (tú nemám).

No takže som to skontroloval a to rele č.6. mi cvaká aj pri stretávačkách.

Ale stále nesvietia. Skontroloval som aj tie poistky a sú dobré, keď cvaká relátko tak je dobrý asi aj vypínač.

Takže už som s toho úplne zúfalí. :cry:

Nerád by som to viezol do BMW servisu kde si účtujú 980,- Sk za hodku.
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

mě chvílema blblo to relé, byl tam špatnej kontakt. Když jsem ho palcem přimáčkl tak světla svítili, když pustil zhasli... jsou tam myslim dvě relé stejné, tak je zkus jenom prohodit jestli to je tim.
kark

#8 Příspěvek od kark »

Práve že mám len jedno také relé, ostatné sú iné.

Keby sa dalo niekde kúpiť a nestálo by veľa tak by som ho kúpil aj keď to pôvodné môže byť dobré.
bleifrei

#9 Příspěvek od bleifrei »

Mozno je to mimo a mas nastudovane schemy, ale spinacom svetiel spinas dva okruhy parkovaciek. Jeden pravy, druhy lavy...
kark

#10 Příspěvek od kark »

Tak už som to konečne spravil. Po 3 hodinách premeriavania a rozoberania som našiel studený spoj v posist. skrinke pod rele. Ten kábel tam bol odtrhnutý a len sa opieral o kontakt.( čiže na meráku išiel ale pri zapnutí svetiel bolo väčšie zataženie a nepreniesol ten prúd).

Každopádne som rád že sa mi to podarilo opraviť a ďakujem za všetky rady.

Kark
Odpovědět