Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

seřízení světel

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
plysakmartin
Klubové ID: 1651

#1 Příspěvek od plysakmartin »

Já vím, je to blbá otázka a asi mi napíšete hledej, ale přece jenom. Potřebuju seřídit přední světla, takže postavím auto metr před zeď a teď bych potřeboval poradit v jaký výšce má být na zdi lajna ? Díkes
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Obětuj rači 100-150Kč a nech si to seřídit v servise.Světla ti seřídí dobře snad všude takže bych to přenechal rači jim než do bastlil podle náký zdi:)
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od castro »

vpohodě to seřídíš sám. Ted jsem to taky dělal. Ale metr před zdí nic nepoznáš, spíš si to postav tak 20m před nějakou zed, abys videl jestli to nebude oslnovat. 2 jízdy v noci, vždy jsem to imbusem trochu doladil a je to ok.
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

10m od zdi lajna v urovni horni hrany svetel + u spolujezdce takovej ten oblouk nad ... (pravy svetlo sviti dal ;) )
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
castro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od castro »

patras píše:10m od zdi lajna v urovni horni hrany svetel + u spolujezdce takovej ten oblouk nad ... (pravy svetlo sviti dal ;) )
jj, když už jsme u toho. Nevíš čím to? Myslím jestli je to rozptylové sklo u pravého světla jiné nebo je celá parabola jinak natočená?

Ted jsem měnil ty vnitřní sklíčka tak nevim, jestli jsem je tam třeba nedal opačně nebo tak. Ale pravé mi i přes to svítí tak jak má.
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

castro píše:
patras píše:10m od zdi lajna v urovni horni hrany svetel + u spolujezdce takovej ten oblouk nad ... (pravy svetlo sviti dal ;) )
jj, když už jsme u toho. Nevíš čím to? Myslím jestli je to rozptylové sklo u pravého světla jiné nebo je celá parabola jinak natočená?

Ted jsem měnil ty vnitřní sklíčka tak nevim, jestli jsem je tam třeba nedal opačně nebo tak. Ale pravé mi i přes to svítí tak jak má.
To je tím, že používáme evropský, asymetrický systém světel (rozptyl. skla).. Doprava prostě svítí dál.. Doleva to neoslňuje a doprava vidíš krajnici víc do dálky.. V Améru mají symetriky a je to pěkně naprd s tím jezdit :mad:
castro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

dsvatos píše:
castro píše:

To je tím, že používáme evropský, asymetrický systém světel.. Doprava prostě svítí dál.. Doleva to neoslňuje a doprava vidíš krajnici víc do dálky.. V Améru mají symetriky a je to pěkně naprd s tím jezdit :mad:
tohle je mi jasné, vím jak má vypadat dosah světel ( jak žraločí zub :-) ) ale čím to že to pravé svítí více do dálky a nahoru. Zajímá mě jestli je to vnitřní parabolou (třeba jinak natočená) nebo tim sklíčkem před (ale to si nemyslim) ??? P.S. amíci mají všechno nahouby :lol:
Torham1
Klubové ID: 996

#8 Příspěvek od Torham1 »

Zatim jsem to vzdicky steloval podle jinyho auta ( 15 metru od zdi a na stridacku si blikat :D )
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

Já jsem to tam teďka dopsal, ale byl jsi rychlejší.. :D Jo, je to rozptylovým sklem.. U nových, čirých světel je to lomením paraboly.. Koukni na skla nějaké Feldy a uvidíš..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dsvatos »

Jo a to seřízení.. Vodorovná hrana světla tlumených světel (dosvit) by měla být myslím 30 metrů před autem..
3nge
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od 3nge »

dsvatos píše:Jo a to seřízení.. Vodorovná hrana světla tlumených světel by měla být myslím 30 metrů před autem..
no a kde by mela bejt ? na zemi , v 5 metrech?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

3nge píše:
dsvatos píše:Jo a to seřízení.. Vodorovná hrana světla tlumených světel by měla být myslím 30 metrů před autem..
no a kde by mela bejt ? na zemi , v 5 metrech?
Dotyk vodorovné hrany tlumeného světla se silnicí (dosvit) má být 30 metrů..
dave

#13 Příspěvek od dave »

Taky sem dost ladil, pak jsem skončil v servisu za 150 Kč. Nakonec to bylo nejlepší.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Maikl »

nemám co ladit, mám utrženou parabolu ze štelovacího šroubu 8)
Slid
Klubové ID: 1699

#15 Příspěvek od Slid »

Tohle ladění je na prd zajeď si na STK a máš to za 100kč a pořádně a lom jak má být!!!Než nějake podle zdi :roll:
Odpovědět