Já vím, je to blbá otázka a asi mi napíšete hledej, ale přece jenom. Potřebuju seřídit přední světla, takže postavím auto metr před zeď a teď bych potřeboval poradit v jaký výšce má být na zdi lajna ? Díkes
Obětuj rači 100-150Kč a nech si to seřídit v servise.Světla ti seřídí dobře snad všude takže bych to přenechal rači jim než do bastlil podle náký zdi:)
vpohodě to seřídíš sám. Ted jsem to taky dělal. Ale metr před zdí nic nepoznáš, spíš si to postav tak 20m před nějakou zed, abys videl jestli to nebude oslnovat. 2 jízdy v noci, vždy jsem to imbusem trochu doladil a je to ok.
patras píše:10m od zdi lajna v urovni horni hrany svetel + u spolujezdce takovej ten oblouk nad ... (pravy svetlo sviti dal )
jj, když už jsme u toho. Nevíš čím to? Myslím jestli je to rozptylové sklo u pravého světla jiné nebo je celá parabola jinak natočená?
Ted jsem měnil ty vnitřní sklíčka tak nevim, jestli jsem je tam třeba nedal opačně nebo tak. Ale pravé mi i přes to svítí tak jak má.
To je tím, že používáme evropský, asymetrický systém světel (rozptyl. skla).. Doprava prostě svítí dál.. Doleva to neoslňuje a doprava vidíš krajnici víc do dálky.. V Améru mají symetriky a je to pěkně naprd s tím jezdit
patras píše:10m od zdi lajna v urovni horni hrany svetel + u spolujezdce takovej ten oblouk nad ... (pravy svetlo sviti dal )
jj, když už jsme u toho. Nevíš čím to? Myslím jestli je to rozptylové sklo u pravého světla jiné nebo je celá parabola jinak natočená?
Ted jsem měnil ty vnitřní sklíčka tak nevim, jestli jsem je tam třeba nedal opačně nebo tak. Ale pravé mi i přes to svítí tak jak má.
To je tím, že používáme evropský, asymetrický systém světel.. Doprava prostě svítí dál.. Doleva to neoslňuje a doprava vidíš krajnici víc do dálky.. V Améru mají symetriky a je to pěkně naprd s tím jezdit
tohle je mi jasné, vím jak má vypadat dosah světel ( jak žraločí zub ) ale čím to že to pravé svítí více do dálky a nahoru. Zajímá mě jestli je to vnitřní parabolou (třeba jinak natočená) nebo tim sklíčkem před (ale to si nemyslim) ??? P.S. amíci mají všechno nahouby
Já jsem to tam teďka dopsal, ale byl jsi rychlejší.. Jo, je to rozptylovým sklem.. U nových, čirých světel je to lomením paraboly.. Koukni na skla nějaké Feldy a uvidíš..