Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak vypnout kontrolku vadných žárovek ve světlometech, E46?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Diffusion »

Nechal jsem si předělat původní H7 světlomety na Bixenonové čočky, ale po montáži jednotka vyhodnocuje světlomety jako vadné žárovky, a na panelu neustále svítí signalizace špatných žárovek.
Netušíte někdo jak by se této signalizace dalo zbavit?
díky za případné rady.

foto zde:
http://www.ukazto.com/?img=Photo-0551.jpg
P-J

#2 Příspěvek od P-J »

Diffusion píše:Nechal jsem si předělat původní H7 světlomety na Bixenonové čočky, ale po montáži jednotka vyhodnocuje světlomety jako vadné žárovky, a na panelu neustále svítí signalizace špatných žárovek.
díky za případné rady.

foto zde:
Jedno z řešení je vyměnit light modul...... :wink:
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Diffusion »

P-J píše:
Diffusion píše:Nechal jsem si předělat původní H7 světlomety na Bixenonové čočky, ale po montáži jednotka vyhodnocuje světlomety jako vadné žárovky, a na panelu neustále svítí signalizace špatných žárovek.
díky za případné rady.

foto zde:
Jedno z řešení je vyměnit light modul...... :wink:
Ten stojí ale nějakých 11 tisíc 8O
oxygen

#4 Příspěvek od oxygen »

Mam taky predelavane xenony, ale kontrolky me sviti, jen dokud nerozsvitim svetla... A protoze se sviti cely rok, tak to neresim.
Tobe to dela i pri rozsicenych svetlech?
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Diffusion »

oxygen píše:Mam taky predelavane xenony, ale kontrolky me sviti, jen dokud nerozsvitim svetla... A protoze se sviti cely rok, tak to neresim.
U mě to bylo takhle:
Kluci to namotovali na stávající zapojení jako bylo H7 přes řidící jednotku.
Když nebyl nastartovaný motor, tak bixenony svítíli bez problémů, ale jakmile se nastartovalo, tak světla blikaly.
Udajně to řídící jednoutka vyhodnotí jako špatné světla, a proto blikají.Takže udělali to, že natahnuli úplně nový obvod přes relátka.Funguje to , ale problém je v tom, že ted svítí na palubní desce takové to celé autíčko a před ním dvě vadná žárovky. :?
Někdo mi řikal, že by se to dalo na diagnostice v řj světel přepnout z H7 na xenon, a mělo by být po problému.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
3nge
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od 3nge »

Diffusion píše:
oxygen píše:Mam taky predelavane xenony, ale kontrolky me sviti, jen dokud nerozsvitim svetla... A protoze se sviti cely rok, tak to neresim.
U mě to bylo takhle:
Kluci to namotovali na stávající zapojení jako bylo H7 přes řidící jednotku.
Když nebyl nastartovaný motor, tak bixenony svítíli bez problémů, ale jakmile se nastartovalo, tak světla blikaly.
Udajně to řídící jednoutka vyhodnotí jako špatné světla, a proto blikají.Takže udělali to, že natahnuli úplně nový obvod přes relátka.Funguje to , ale problém je v tom, že ted svítí na palubní desce takové to celé autíčko a před ním dvě vadná žárovky. :?
Někdo mi řikal, že by se to dalo na diagnostice v řj světel přepnout z H7 na xenon, a mělo by být po problému.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
jj jde to upravit na diagnostice , melo by to pak prestat blikat a prestane fungovat ovladani vysky svetel
FreeTree

#7 Příspěvek od FreeTree »

jj jde to upravit na diagnostice , melo by to pak prestat blikat a prestane fungovat ovladani vysky svetel[/quote]

Což se občas taky hodí..... :wink:
Miguel
Klubové ID: 1507

#8 Příspěvek od Miguel »

A nevíte někdo jak to ŘJ měří..nebo to je light modulem? Docela mě to zajmá. Protože se divim že i když se daj do parkovaček LED žárovky tak to taky hlásí chybu a není mi jasný proč.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

Miguel píše:A nevíte někdo jak to ŘJ měří..nebo to je light modulem? Docela mě to zajmá. Protože se divim že i když se daj do parkovaček LED žárovky tak to taky hlásí chybu a není mi jasný proč.
asi že LEDka ma jinej odpor než obyč žárovka
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fikop »

Může se měřit dvěma způsoby. Buď se měří odebiraný proud z každého světelného okruhu nebo se měří odpor (ohmy) v každém okruhu. Vždy jsou tam nastavené nějaké tolerance ale např. když dáte 21W žárovku která má odpor 0,4ohmu na místo kde příjde 55W (H7) s odporem 0,1ohmu tak to začne hlásit chybu. A vstupní odpor předřadníku pro xenon je 3,5Mohmu což je kurva rozdíl proti žárovce:) je možnost tam dát relé se vstupním odporem 0,1ohmu a tím spínat přívod pro xenon....ale takové relé s tak malým odporem nenajdete.....
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fikop »

Maikl píše:
Miguel píše:A nevíte někdo jak to ŘJ měří..nebo to je light modulem? Docela mě to zajmá. Protože se divim že i když se daj do parkovaček LED žárovky tak to taky hlásí chybu a není mi jasný proč.
asi že LEDka ma jinej odpor než obyč žárovka
LEDka je polovodičová součástka která vodí jen za určitých okolností...nechová se jako kus drátu. Je potřeba na ní přivést určité napětí aby se stala propustnou.
Miguel

#12 Příspěvek od Miguel »

Jasně, ale mě jde o to, proč u starších modelů (např: E34), kde je podle mě měření uplně stejný (ale asi není, když to na e46 nefunguje) JDE bez hlášení chyb. Mam v E34 jak místo parkovaček ledky, tak ve světlech H1 xenony (H.I.D.) a checku je to uplně šumák a vše chodí tak jako normálně. :!: :?: :idea: :roll:
Miguel

#13 Příspěvek od Miguel »

Jsem si totiž vždycky myslel, že u BMW to vždy fungovalo ohmycky. Proto mi nešlo do hlavy proč to někde jde a někde né. Fikope díky za ujasnění :wink:
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Diffusion »

Takže neexistuje žádné levné řešení jak se toho zbavit? :?
Nejde třeba nějak vyrušit ty kontrolky přímo na palubní desce?
Toydolls

#15 Příspěvek od Toydolls »

Podle me to urcite pujde. Bude stacit jen ten spravny odpor

Muze zabrat neco takoveho
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... standlicht
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fikop »

Toydolls píše:Podle me to urcite pujde. Bude stacit jen ten spravny odpor

Tady to určitě bude fungovat ale, píšou tam že to použili u zadních světel kde jsou max.21W žárovky!!!! Si představ jaké výkonové odpory bys musel mít abys simuloval odběr 55W žárovky...v zimě bys tím mohl vyhřívat interier :lol:
Toydolls

#17 Příspěvek od Toydolls »

Fikop píše:
Toydolls píše:Podle me to urcite pujde. Bude stacit jen ten spravny odpor

Tady to určitě bude fungovat ale, píšou tam že to použili u zadních světel kde jsou max.21W žárovky!!!! Si představ jaké výkonové odpory bys musel mít abys simuloval odběr 55W žárovky...v zimě bys tím mohl vyhřívat interier :lol:
Ja myslel,ze se tu resi Xenony ? A na ty strance jako prvni odkaz vidim Xenony, zadek se pak resi uz jinde.
Beru to jako moznost :wink:
Odpovědět