Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Blbnú okná
Mám 325TD, r.v.93 s el. prednými oknami. Doteraz bolo všetko super, až teraz, keď sa oteplilo a začal som okná častejšie sťahovať a vyťahovať mi to začalo blbnúť. Reagujú totiž vačšinou asi na 5-6 stlačenie spínača, potom idú zasa len dolu, potom zasa musím 15x stlačiť spínač, než idú hore a pod. Pôvodne som to pri šoférovom okne tipoval na spínač, ale robia to obidve rovnako. Čo mám pozrieť ako prvé?
Inak, asi to s tým nič nemá, ale mám tam el. šíber a ten je v pohode... Môže s tým mať niečo riad. jendotka?
Inak, asi to s tým nič nemá, ale mám tam el. šíber a ten je v pohode... Môže s tým mať niečo riad. jendotka?
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělalo něco podobnýho, zajel jsem k elektrikářovi a skratovalo mi to vnitřní osvětlení, někde se dotýkalo kostry. Taky jsem měl podezření na jednotku, čudliky, moturky a nakonec otočená lampička u clonítka a dotýkala se +sem střechy 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Sevas. Mne robilo to iste na E36 1.8 benzin. Ak si co i len trochu sikovny, tak ja som rozobral, teda odmontoval stredovu konzolu, da sa to aj cez spinace, ze ich vyberies, teda dalej som povytahoval vsetky drotiky co viedli k spinacom, (samozrejme som si ich oznacil, ze kde boli) precistil som ich, precistil som spinace, premeral, nasadil drotiky naspat, poriadne zaizoloval aby neprerazali a bolo po probleme. teraz fachcia ako hodinky, samozrejme svajciarske hodinky.

yankee79 píše:Sevas. Mne robilo to iste na E36 1.8 benzin. Ak si co i len trochu sikovny, tak ja som rozobral, teda odmontoval stredovu konzolu, da sa to aj cez spinace, ze ich vyberies, teda dalej som povytahoval vsetky drotiky co viedli k spinacom, (samozrejme som si ich oznacil, ze kde boli) precistil som ich, precistil som spinace, premeral, nasadil drotiky naspat, poriadne zaizoloval aby neprerazali a bolo po probleme. teraz fachcia ako hodinky, samozrejme svajciarske hodinky.
Ahoj. No to je najmenej, môžem to vyskúšať, keď to ale začali robiť obidve okná naraz, tak som čakal chybu niekde v riad. jednotke. Ale ako vravím, vyskúšam to prečistiť a uvidím, prinajhoršom už nepôjdu vôbec...

-
- Kontaktovat uživatele:
asi bych sundal tapecák dveří a mrknul jestli jsou do motorku zasazeny oba dva konektory. Ten spodní myslim hlídá polohu okna, tak jestli neni někde problém v tom spodnim. Pokud tam je tak zkus kabely.
Když jsem měl rozdělaný okno a neměl jsem zapojený tyhle kabely tak to jezdilo taky po kouskách myslim. Už si to moc nepamatuju.
Když jsem měl rozdělaný okno a neměl jsem zapojený tyhle kabely tak to jezdilo taky po kouskách myslim. Už si to moc nepamatuju.
Stepper píše:Mam podobny problem, kdyz chci vytahnout okno u ridice, tak jakoby o kousek vyjede a pak se zastavi a o kousek zas sjede :/// ...musim tedy nekolikrat zapinat zapalovani, nez se mi okno podari zavrit uplne...kde mam hledat zavadu??? U spolujezdce to funguje bez problemu.
Diky.
No u Teba je to relatívne jasné, buď kontakt, spínač alebo napájanie, keďže Ti to robí len jedno okno, mne to ale začali robiť obidve naraz...

-
- Kontaktovat uživatele:
castro píše:asi bych sundal tapecák dveří a mrknul jestli jsou do motorku zasazeny oba dva konektory. Ten spodní myslim hlídá polohu okna, tak jestli neni někde problém v tom spodnim. Pokud tam je tak zkus kabely.
Tak dvere jsem mel pres vikend rozebrany, ale nic sem neobjevil, vse je zapojeny tak jak ma byt...a okno zlobi stale. Dokonce mi i sjelo az dolu a nahoru ho uz vubec nevytah...uz sem schanel igelit, ale nakonec me jeste napadlo pri zamykani podrzet klicek a okno nastesti zajelo na poprvy bez problemu. V cem tedy muze byt chybka??? Diky moc.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Stepper píše:castro píše:asi bych sundal tapecák dveří a mrknul jestli jsou do motorku zasazeny oba dva konektory. Ten spodní myslim hlídá polohu okna, tak jestli neni někde problém v tom spodnim. Pokud tam je tak zkus kabely.
Tak dvere jsem mel pres vikend rozebrany, ale nic sem neobjevil, vse je zapojeny tak jak ma byt...a okno zlobi stale. Dokonce mi i sjelo az dolu a nahoru ho uz vubec nevytah...uz sem schanel igelit, ale nakonec me jeste napadlo pri zamykani podrzet klicek a okno nastesti zajelo na poprvy bez problemu. V cem tedy muze byt chybka??? Diky moc.
Tlačítko??? Zkoušel jsi prohodit levý za pravý??? Pokud ti blbne a s klíčkem ti normálně vyjede, mohlo by to bej už tlačítko pryč

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
George_D píše:Stepper píše:castro píše:asi bych sundal tapecák dveří a mrknul jestli jsou do motorku zasazeny oba dva konektory. Ten spodní myslim hlídá polohu okna, tak jestli neni někde problém v tom spodnim. Pokud tam je tak zkus kabely.
Tlačítko??? Zkoušel jsi prohodit levý za pravý??? Pokud ti blbne a s klíčkem ti normálně vyjede, mohlo by to bej už tlačítko pryčZkus to a uvidíš
Keď už ste pri tých tlačítkach, ja som ich mal tiež cez víkend vytiahnuté a nastačil som sa diviť. Pravé, teda na spolujazdcove okno má úplne iný spodok spínača, iný konektor a idú do neho podstatne hrubšie drôty ako do ľavého. Je to štandart alebo to už niekto ladil?