Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

samosvor vs nesamosvor

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Marrtin

#1 Příspěvek od Marrtin »

Ahoj,

jsem trochu amater a BMW mam kratce. Muze mi nekdo rict jakej je v tom rozdil a jak se to projevi pri driftu ? Jak poznam co mam ?
Zkousel jsem driftovat zatim jen na sterku, jde to na dvojku plynem uplne krasne. E36 328 Coupe M packet `96.

Diky.
Diablo330Ci

#2 Příspěvek od Diablo330Ci »

Poznas to nejlepe tak ze zvednes celej zadek a zatocis zadnima kolama pokud se bude tocit jen jedno kolo tak samosvor nemas pokud se bude tocit i druhe tak ho mas.Nebo to zkus zapalit a pak se podivej jestli je jen jedna cara nebo dve ale obcas i bez samosvoru jsou dve.Nebo zkus udelat kolecko.Hlavne to poznas pri ovladatelnosti pri driftu pokud to vodis jak po masle tak tam je jinak je to takove o nicem.Doriftooo
d.aemon

#3 Příspěvek od d.aemon »

Pokud se bude točit jen jedno, máš difec v pr*eli :lol: Bez samosvoru se musí točit proti sobě.
Marrtin

#4 Příspěvek od Marrtin »

Ok, diky. Asi pockam na mokro s tim driftem, nechce se mi moc ku*vit gumy, nebo to zvednu...
Jak dobre/spatne jde driftovat s 328 na suchu ? Na suchu jsem to jeste nezkousel.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od George_D »

Marrtin píše:Ok, diky. Asi pockam na mokro s tim driftem, nechce se mi moc ku*vit gumy, nebo to zvednu...
Jak dobre/spatne jde driftovat s 328 na suchu ? Na suchu jsem to jeste nezkousel.

Kup si novy DVD Tuning magazine, tam se s timhle slabym autem vyučuje driftit :wink: :D
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fikop »

Marrtin píše:Ok, diky. Asi pockam na mokro s tim driftem, nechce se mi moc ku*vit gumy, nebo to zvednu...

Na mokro nečekej, na mokru to jde skoro samo a nemusíš to poznat...nejjednodužší opravdu bude to zvednout a zatočit kolama, musí se točit stejným směrem aby to byl samosvor.
Mám 323i a na suchu to jde, sice na smyky až drifty používám užší pneu od 185 po 205 šíře. Třeba s 245kama už to nejde tak snadno...jestli ti můžu poradit zkoušej to někde na parkovišti lebo letišti, ať zbytečně nemusíč měnit pokroucené nápravy když jsi začátečník .. :wink:
Marrtin

#7 Příspěvek od Marrtin »

No zacatecnik jsem s BMW, se skodylakem jsem se na snehu tocil porad, ale to se neda asi pocitat...
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fikop »

Marrtin píše:No zacatecnik jsem s BMW, se skodylakem jsem se na snehu tocil porad, ale to se neda asi pocitat...

Neporovnávej blbosti :roll: :lol: :lol:
castro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od castro »

ja bych asi zkusil s prokluzem zatočit někde na parkovišti a pokud uvidíš nagumovaný 2 čáry měl bys ho tam mít. 1 čára by znamenala že ho nemáš, pokud se nemýlim... Ale ne po rovince - tam udělá 2čáry i nesamosvor.
Tashiro

#10 Příspěvek od Tashiro »

Fikop píše:
Marrtin píše:No zacatecnik jsem s BMW, se skodylakem jsem se na snehu tocil porad, ale to se neda asi pocitat...

No co co, na sněhu s náhonem na předek, je taky prča, zvlášt jezdit po silnici našikmo ))), dyž takhle jedeš třeba 100 metrů přes křižovatku, tak to celkem pobaví ne? :D
castro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

s náhonem na předek? škodylac je snad Šáde do 135, ne? takže zadek.
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fikop »

castro píše:ja bych asi zkusil s prokluzem zatočit někde na parkovišti a pokud uvidíš nagumovaný 2 čáry měl bys ho tam mít. 1 čára by znamenala že ho nemáš, pokud se nemýlim... Ale ne po rovince - tam udělá 2čáry i nesamosvor.

Tady to nejsou nejlepší metody pač se může stát(mě se to stává) že mi začnou hrabat obě kola i když dělám kolečka a to nemám samosvor...když už tak postavit jedno kolo na štěrk a druhé na asfalt tak aby byl rozdíl adheze mezi pravým a levým kolem....neměl by být zas moc velký pač se přenáší jen těch 25% kroutáku z méně zatíženého kola na více zatížené, může se stát že bude hrabat pouze jedno kolo i když máš samosvor.
Marrtin

#13 Příspěvek od Marrtin »

Jasne, skodylak 130 L sem myslel, to byl stroj o par chromejch kobyl vic nez 120...stodvacu mel snad jako prvni auto kazdej
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fikop »

Tashiro píše:
Fikop píše:

No co co, na sněhu s náhonem na předek, je taky prča, zvlášt jezdit po silnici našikmo ))), dyž takhle jedeš třeba 100 metrů přes křižovatku, tak to celkem pobaví ne? :D

to jsem netvrdil, taky jsem si v zimě užival i s předohrabem. Jízda na šikmo mě hodně bavila:) musel jsem se to naučit i s BraMboremW přes brzdu :lol:
Tashiro

#15 Příspěvek od Tashiro »

castro píše:s náhonem na předek? škodylac je snad Šáde do 135, ne? takže zadek.

To je věc porozumění výrazu, já mám na mysli Fabia
sejcek

#16 Příspěvek od sejcek »

Co třeba 318is to má či nemá samosvor??? Jen mě to zajímá, nechce se mi to zvedat a dělat kolečka už vubec(stejně nemám kde :) )
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fikop »

sejcek píše:Co třeba 318is to má či nemá samosvor??? Jen mě to zajímá, nechce se mi to zvedat a dělat kolečka už vubec(stejně nemám kde :) )

no, buď ho tam máš nebo nemáš :lol: Podívej do objednávky co je všechno nadstandartní, nebo to hold musíš roztočit :wink: Ale asi to pro tebe nebude důležité když nechceš udělat ani kolečko....
castro
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od castro »

a nebo zadej v ETK konec VINka a pak bys to měl taky zjistit - pokud ho tam někdo nedobastlil... ;-)
srMiguel

#19 Příspěvek od srMiguel »

castro píše:ja bych asi zkusil s prokluzem zatočit někde na parkovišti a pokud uvidíš nagumovaný 2 čáry měl bys ho tam mít. 1 čára by znamenala že ho nemáš, pokud se nemýlim... Ale ne po rovince - tam udělá 2čáry i nesamosvor.

A není to obráceně?
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fikop »

srMiguel píše:

A není to obráceně?

A proč? zkus vysvětlit.....
Odpovědět