Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaké auto vybrat?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Vlado

#21 Příspěvek od Vlado »

Ribees píše:Ještě bych měl dotazy k modelu 318is:
1) Dělal se s motorem 1.8 a 1.9? Který z nich vybrat?
2) Jaký typ karoserie vybrat vzhledem k jízdním vlastnostem? Nechci kombi a nelíbí se mi ani kompakt. Co se ještě dělá? Koupé, ...?

Tak pokial ja viem, tak motory M42B18 a M44B19 sa robili v prevedeni sedan, kupe a kompakt.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od dsvatos »

Pokud chceš ISo, kup s motorem M42 (1,8 ). Motor M44 už je 1,9 a tím trochu v našich končinách ztrácí význam.. Ručení je pak stejný jak u 325.. Jinak ty motory M42 a M44 jsou až na objem a pár maličkostí stejný.. Dávaly se do sedanů, kupé a kompaktů. Do kombíků ne.. A někde jsem slyšel, že ISo sedan je česká specialita a venku nejezdí..
Hanz318iS
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hanz318iS »

Jestli se rozhodujes mezi 323 a 318iS tak je to jen na tobe.Tady Kdyz ti nekdo rekne ze 323 ze je nejlepsi tak vetsinou jen proto,ze ji sam vlastni a to samy s 318iS...Ja osobne mam iSo v coupe a vubec mi neprijde,ze by bylo slaby,jak tady nekdo zahlasil a mam ho teda rozhodne dyl nez 3mesice ci pul roku...U iSa mas mensi poviny i spotrebu.Da se s ni za 6,5litru ale tak v prumeru za 8,8litru coz mas o dost min nez 6valcova 323.Co se tyce udrzby je iSo taky levnejsi...Podivej se kolik te stoji pitoma svicka...A menit 4 nebo 6 svicek,no sakra bych se rozmyslel.A to nejsou jen svicky...Samozrejme ze 323 jde vic za plynem ale to si pak musis rozmyslet co vlastne potebujes...
petto

#24 Příspěvek od petto »

Hanz318iS píše:Jestli se rozhodujes mezi 323 a 318iS tak je to jen na tobe.Tady Kdyz ti nekdo rekne ze 323 ze je nejlepsi tak vetsinou jen proto,ze ji sam vlastni a to samy s 318iS...Ja osobne mam iSo v coupe a vubec mi neprijde,ze by bylo slaby,jak tady nekdo zahlasil a mam ho teda rozhodne dyl nez 3mesice ci pul roku...U iSa mas mensi poviny i spotrebu.Da se s ni za 6,5litru ale tak v prumeru za 8,8litru coz mas o dost min nez 6valcova 323.Co se tyce udrzby je iSo taky levnejsi...Podivej se kolik te stoji pitoma svicka...A menit 4 nebo 6 svicek,no sakra bych se rozmyslel.A to nejsou jen svicky...Samozrejme ze 323 jde vic za plynem ale to si pak musis rozmyslet co vlastne potebujes...

to mu nakonec bude stačit i 316i ne?? 323 je jasně lepši volba než ISo...ale jak říkám já se vozím v 1,6 a že by byla slabá mi nepřijde...na ecce s ní udělám to co jaraX s 325TDS před nachipovaním :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od matal Moderátor »

Hanz318iS píše:Jestli se rozhodujes mezi 323 a 318iS tak je to jen na tobe.Tady Kdyz ti nekdo rekne ze 323 ze je nejlepsi tak vetsinou jen proto,ze ji sam vlastni a to samy s 318iS...Ja osobne mam iSo v coupe a vubec mi neprijde,ze by bylo slaby,jak tady nekdo zahlasil a mam ho teda rozhodne dyl nez 3mesice ci pul roku...U iSa mas mensi poviny i spotrebu.Da se s ni za 6,5litru ale tak v prumeru za 8,8litru coz mas o dost min nez 6valcova 323.Co se tyce udrzby je iSo taky levnejsi...Podivej se kolik te stoji pitoma svicka...A menit 4 nebo 6 svicek,no sakra bych se rozmyslel.A to nejsou jen svicky...Samozrejme ze 323 jde vic za plynem ale to si pak musis rozmyslet co vlastne potebujes...

Další odborník.. Přijde Ti rozdíl v poviným ručení cca 2000 ročně a spotřeba +1l/100km jako závažný rozdíl? S těma svíčkama bych to taky nebral moc vážně,rozdíl by byl při výměmě u v12 :wink:
Pravdu máš v tom,že si musí vybrat sám.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od dsvatos »

matal píše:

Další odborník.. Přijde Ti rozdíl v poviným ručení cca 2000 ročně a spotřeba +1l/100km jako závažný rozdíl? S těma svíčkama bych to taky nebral moc vážně,rozdíl by byl při výměmě u v12 :wink:

Mě to třeba jako rozdíl přijde :wink: Obzvlášť pokud třeba jako já najezdí 95 procent jízd po městě. A tam už to jen blbej litřík není, a ke všemu, naco je ti v kolonách 200 koní? Ale fakt záleží na něm.. Myslím, že pokud se spokojí se čtyřválem, ISem chybu neudělá, zase taková lemra to není.. A pokud kouká po šestiválu, asi nejlepší volbou by byla právě ta 323.. Ale psal, že to chce do kilečka, to asi žádnou nepořídí :( Někdo si totiž nepořídí auto jenom proto, aby do něho sypal love.. Já třeba nejsem žádnej závodník, mám ještě další (a dost drahý) koníčky, a pokud bych měl živit šestivál, buďto bych nemohl jezdit tolik, nebo bych musel omezit ostatní koníčky.. A to se mi nechce ani jedno :wink: Neříkám, že bych šestivál nechtěl, to zas ne, ale bohužel si ho zatím se svým platem nemůžu dovolit živit.. A na to, aby mě kára stála a hnila před barákem, na to ji fakt nepotřebuju :wink: Takže nezatracujte ani tu 316-ku.. Někomu to prostě STAČÍ !!! Je snad kvůli tomu menší fanda, nebo je méněcennej ?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od matiz »

jednoho bych se bal a to toho,ze ISo bude vylitane,kazdy tomu povetsinou daval na prdel a preci je je to starsi kara...Nez vylitane ISo,tak radsi vonavku 1,8...Je to muj nazor,sam mam1,8 a byla to chyba...Na druhou stranu mne tesi to,ze je fakt zachovala a nemam s ni problemy.Hlavne neber auto tuningovane kdejakym odbornikem.Videl jsem ted nedavno jednu 97,koupil to za 115 tisic,ja bych ji nebral.Dal jsem sice za svoji o dost vic,ale kdyz zvazim rozdil v cene,tak za ty prachy to do meho stavu neda ani kdyby se posral...A fakt peknych a zachovalych E36 neni mnoho.To je duvod pros tu svoji neprodavam... :P
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od dsvatos »

Viz Matiz: Když se to tak vezme, tak za kilečko může borec koupit voňavou 318i (ISo), se slušnou výbavou, se serviskou a po nějakým starším pánovi, do který nebude muset sypat love.. 323 za kilo nekoupí, nebo leda nějakou mrdku.. A nějaká starší 325 za ty love asi taky nebude žádnej výbuch.. Tak se na to dívám já.. Než koupit něco za kilo a pak shánět love a nasypat do toho dalších 30 litrů, to si raději koupím voňavou 318 bez investic :wink:
petto

#29 Příspěvek od petto »

dsvatos píše:Viz Matiz: Když se to tak vezme, tak za kilečko může borec koupit voňavou 318i (ISo), se slušnou výbavou, se serviskou a po nějakým starším pánovi, do který nebude muset sypat love.. 323 za kilo nekoupí, nebo leda nějakou mrdku.. A nějaká starší 325 za ty love asi taky nebude žádnej výbuch.. Tak se na to dívám já.. Než koupit něco za kilo a pak shánět love a nasypat do toho dalších 30 litrů, to si raději koupím voňavou 318 bez investic :wink:

ja koupil 316 bez investic a sem spokojenej jak sfiňa :twisted: a zatim mě nijak netíží že to není 2,5i, po ktere sem pokukoval, protože to co sem vybiral byli mrdky...tak jak pišete radši zachovaly a slabši než vylitanou "silnou mrdku"...pokud tak toužíš po 6válu, tak radši přišetři a kup voňavku tak jako Fx třeba...ta jeho je podle mě paradni :wink:
Ribees

#30 Příspěvek od Ribees »

dsvatos píše:
matal píše:

Mě to třeba jako rozdíl přijde :wink: Obzvlášť pokud třeba jako já najezdí 95 procent jízd po městě. A tam už to jen blbej litřík není, a ke všemu, naco je ti v kolonách 200 koní? Ale fakt záleží na něm.. Myslím, že pokud se spokojí se čtyřválem, ISem chybu neudělá, zase taková lemra to není.. A pokud kouká po šestiválu, asi nejlepší volbou by byla právě ta 323.. Ale psal, že to chce do kilečka, to asi žádnou nepořídí :( Někdo si totiž nepořídí auto jenom proto, aby do něho sypal love.. Já třeba nejsem žádnej závodník, mám ještě další (a dost drahý) koníčky, a pokud bych měl živit šestivál, buďto bych nemohl jezdit tolik, nebo bych musel omezit ostatní koníčky.. A to se mi nechce ani jedno :wink: Neříkám, že bych šestivál nechtěl, to zas ne, ale bohužel si ho zatím se svým platem nemůžu dovolit živit.. A na to, aby mě kára stála a hnila před barákem, na to ji fakt nepotřebuju :wink: Takže nezatracujte ani tu 316-ku.. Někomu to prostě STAČÍ !!! Je snad kvůli tomu menší fanda, nebo je méněcennej ?

Plně s Tebou souhlasím...Budu to mít hlavně (z 90%) na cestování po městě a na to by mi s ohledem na spotřebu a můj současný plat 318 ISo měla bohatě stačit. Nepotřebuju nadupanou silnou káru, ale spolehlivý auto, který není náročný na údržbu a jede alespoň trochu solidně.
Jakej ročník doporučujete a kolik by to mělo mít max. nalítáno?
petto

#31 Příspěvek od petto »

Ribees píše:
dsvatos píše:
matal píše:[quote="Hanz318iS"]Jestli se rozhodujes mezi 323 a 318iS tak je to jen na tobe.Tady Kdyz ti nekdo rekne ze 323 ze je nejlepsi tak vetsinou jen proto,ze ji sam vlastni a to samy s 318iS...Ja osobne mam iSo v coupe a vubec mi neprijde,ze by bylo slaby,jak tady nekdo zahlasil a mam ho teda rozhodne dyl nez 3mesice ci pul roku...U iSa mas mensi poviny i spotrebu.Da se s ni za 6,5litru ale tak v prumeru za 8,8litru coz mas o dost min nez 6valcova 323.Co se tyce udrzby je iSo taky levnejsi...Podivej se kolik te stoji pitoma svicka...A menit 4 nebo 6 svicek,no sakra bych se rozmyslel.A to nejsou jen svicky...Samozrejme ze 323 jde vic za plynem ale to si pak musis rozmyslet co vlastne potebujes...

Plně s Tebou souhlasím...Budu to mít hlavně (z 90%) na cestování po městě a na to by mi s ohledem na spotřebu a můj současný plat 318 ISo měla bohatě stačit. Nepotřebuju nadupanou silnou káru, ale spolehlivý auto, který není náročný na údržbu a jede alespoň trochu solidně.
Jakej ročník doporučujete a kolik by to mělo mít max. nalítáno?[/quote]
ISo je podle mě motor kterej potřebuje praviodelny servisy nejvic...prostě naročnějši na udržbu než obyč 318 :wink:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od dsvatos »

Petto: Tak s tím zase nemůžu úplně souhlasit. ISo je normální motor jako každej jinej. Pokud se k němu chováš slušně, vydrží stejně jako 318 a obráceně.. Servis je u něho stejnej. Měnit olej, svíčky, filtry.. V ničem se to neliší. Akorát bude trochu větší problém sehnat nevylítanej kus. Protože ISo je v nižších otáčkách docela lenivý a pokud chceš aby jelo, je potřba ho víc točit. Je to holt čtyřventil.. Ale pokud nebyl původní majitel hovado a nehonil ho zastudena, a prováděl údržbu jak měl, nebude s ním problém.. Ale to jsou pravidla pro jakejkoliv motor.. I pro šáde :wink: Moje kára má najeto poctivých 220 tisíc (dle servisky, první majitel, 60 let. pán) a motůrek šlape jako švýcary :wink:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od dsvatos »

Ribees: Pokud se budeš dívat po 316 nebo 318, ber jedině s novějším motorem M43. Oproti starším M40 jedou líp, míň žerou a mají už rozvod řetězem. Pokud se budeš koukat na ISo, ber s motorem M42, pozdější M44 už má skutečný objem 1,9. Jinak se neliší. A v dnešní době se nalítaným kilometrům na tacháči nedá věřit. Kára může mít klidně 350 tisíc, ale pokud se k ní majitel choval slušně, a jak měl, nezanedbával údržbu a servis, může být i přes ty kiláky v supr stavu. A kára se stočeným tacháčem je velká sázka do loterie.. Já koupil káru, co měla najeto ze všech nejvíc, ale poctivejch. Nebyla stočená. Takže vím, na čem jsem. A jakej ročník doporučit? No, čím mladší, tím lepší :lol: Ale až si nějakou káru vyhlídneš, hlavně se neukvapuj a neber to první na co narazíš. Pečlivě vybírej. Slušná kára se dá ještě sehnat. A před koupí toho kusu si ji nech prohlídnout od někoho, kdo už s E36-kama má zkušenosti a ví, kam se podívat a na co si dát pozor :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ahoj, pokud by ses rozhodl jít do E36ky, tak 323i dneska považuju fakt za nejlepší volbu. Záleží ale taky na tom, co jsi najel předtím na jiných autech. Když je sníh a led, tak i přesto, že jedeš na zimákách, umí třeba rodilého HTP fabiatika docela překvapit. Přesto ale doporučuju kouknout se po tomhle motoru. Faktem je, že M52 je defakto nejvyspělejším motorem v E36kách, a to jak co do výkonu, tak spotřeby. Záleží jen na tobě, jak se rozhodneš, 318i ti rozmlouvat nemůžu, ale jako asi každej, kdo jednou skočí do BMW, budeš po chvíli mít opravdu pocit, že koní není nikdy dost. Potkává to každého a po čase asi i majitele M3.

Jízdní režim je taky důležitý, ztotožňuju se s názorem, že 200 koní ti je v koloně na prd. Jenže i když vyjedeš z města jen jednou za čas, chceš se třeba opravdu svézt. Ale záleží na prioritách.

Můj osobní pocit je, že 2,0 a 2,8 M52 jsou pro užší skupiny lidí, 2,5 M52 by vyhovoval v ČR asi nejvíc lidem poměrem výkon/spotřeba+ručení. Servisní náklady mají všechny stejné.

Auto s motorem M52 seženeš vcelku slušný od 120tis. Kč, ale rozdíly dělá taky výbava a stav auta, karosářská verze, a tak by se dalo pokračovat docela dlouho.
petto

#35 Příspěvek od petto »

mrkni do sekce prodej auta a teď tam eko prodává e36 323i za cenu ktera by tě mohla zajimat!! :wink:
yankee79

#36 Příspěvek od yankee79 »

Nazdar Ribes.
Precital som si cely chat k tvojej teme, a chcem ti povedat ze najlepsie ti bude vyhovovat 318i 85kW rocnik 94-96. Na udrzbu je v norme, poistka v pohode u nas vychadza na 4500(ja mam vybavene cez firmu 3200SK).Ja mam tu istu karu a poviem ti slape velmi dobre a spotrebu ma prekvapujucu. Na tvoje ucely, co budes jazdit v meste je super a mimo je taka malicka raketka. CO sa tyka spotreby samozrejme priemernej tak v lete ked som bol na dovolenke a chodil som po krasach slovenska som mal priemerku 6,2 a to som si na dialnici dupol aj na 200. Pri mojej normalnej jazde co je 50 mesto a 50 mimo mi v lete vychadza spotreba 7.5-8.0 a teraz v zime 8.0-9.0 cize paradicka a nejedna sa o jazdu len pod 3000 otacok aby som usetril. Proste normalna jazda. Ked potrebujes dialnicu, ides rychlo, na hlavnych cestach cez 120 a v meste od 40 do 70km/h samozrejme ze nie plyn brzda.:) Ale popravde stale ma to laka pre 6valcovy 2.5 liter.
Hanz318iS
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Hanz318iS »

yankee79 píše:Nazdar Ribes.
Precital som si cely chat k tvojej teme, a chcem ti povedat ze najlepsie ti bude vyhovovat 318i 85kW rocnik 94-96. Na udrzbu je v norme, poistka v pohode u nas vychadza na 4500(ja mam vybavene cez firmu 3200SK).Ja mam tu istu karu a poviem ti slape velmi dobre a spotrebu ma prekvapujucu. Na tvoje ucely, co budes jazdit v meste je super a mimo je taka malicka raketka. CO sa tyka spotreby samozrejme priemernej tak v lete ked som bol na dovolenke a chodil som po krasach slovenska som mal priemerku 6,2 a to som si na dialnici dupol aj na 200. Pri mojej normalnej jazde co je 50 mesto a 50 mimo mi v lete vychadza spotreba 7.5-8.0 a teraz v zime 8.0-9.0 cize paradicka a nejedna sa o jazdu len pod 3000 otacok aby som usetril. Proste normalna jazda. Ked potrebujes dialnicu, ides rychlo, na hlavnych cestach cez 120 a v meste od 40 do 70km/h samozrejme ze nie plyn brzda.:) Ale popravde stale ma to laka pre 6valcovy 2.5 liter.

Ja mam 318iS 103kw a spotrbu mam mensi pri stejny jizde jako pises:-)
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Thomas08 »

Speedy píše:Všeobecně jsou 6ti vály super motory. Pokud budeš jezdit ve městě jako je praha, počítej u 325/328 spotrebu kolem 12. 323 kolem 11,5. 320 je podle motoru. M50 bude zrat 11,5, M52 11litru. U 4valu jedine 1,8M43 motor, 1,6 je fakt slaba na e36.

Já mám 316i a jezdím sní každý den asi 50km a jezdí slušně (samozřejmě že to není M3, ale na moje potřeby to stačí). Spotřeba je i při razantní jízdě výborná (přibližně 8 litrů). :twisted:

[/url]
Brody
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Brody »

krasne tema!Ale uz se to tu resilo opravdu hodnekrat!
JInak k tematu.Taky mam 316ku a na moje jezdeni zatim staci,ale jak uz tu bylo napsano,kazdy po chvili zacne koukat po necem silnejsim :D Jelikoz se mi auto libi a za ten skoro rok co ho mam,s nim nejsou zadne problemy,tak se mi ho prodavat nechce,takze zustane v rodine jen zmeni majitele.Nebo spis majitelku.Ted sem premyslel co koupit,navrh byl bud iso nebo 320kajelikoz zadny dlouhy streky nejezdim (do prace z prace dohromady15km,nobo do mesta po meste z mesta asi kolem 20km a samozrejme taky okresky)tak nevim!Na premysleni mam tak rok,nez neco nasetrim :D treba se odvazu a koupim 325ku :wink: Ale to iso je asi takovej kompromis!Jen muj nazor tak me nekamenujte :oops:
bavorak

#40 Příspěvek od bavorak »

Musíš si rozmyslet kde a jak jezdíš.Když budeš jezdit 90% svých cest po městě tak ti stačí 1,6,1,8,1,8is.Když se svezeš jednou za čas a dálku tak bych šel do 6válce(ne 2litra,žere jako 2,8l a má 42koní mín).Já osobně mám 328i touring a jezdím s ním delší cesty do 9litru.Samozřejmě né po městě.Tam je to okolo 13l.6válec je ale 6válec!!!!!!!!!!!!!!!!.
Odpovědět