teplotní čidlo na bloku
-
bretajun
- Klubové ID: 701
Zdar.Poraďte.Mám e36 r.v.94 1,6i M43.Pod sáním jsou dvě čidla na snímání teploty,jedno vede do budíků a druhé vede po řídící jednotky,je to tak?Potřebuji je obě vyměnit a zatím na to nemám klíč nha vyndání.Ale k věci,potřebuji čísla těch čidel abych je mohl ještě dnes objednat.Nemáte je někdo venku,mrkněte na ně PROSIM.Kupuji je v elitu ale moc se v tom nevyznám.Dikec
-
bretajun
Takže chci poděkovat všem co my poradili ohledně vysokého volnoběhu.Měl jsem s tím problémy asi půl roku,kdybych vás poslechl a zkusil ty vyměnit obě čidla teploty uštřil bych peníze které jsem do toho zainvestoval.Koupil jsem váhu,volnob.ventyl,lambdasondu atd.. a nic.Teď jsem je jen prohodil a přesně jak jste říkali ,auto má volnoběh v pořádku a ručička na teplotu blbne.Takže je to jasné.Už je objednané nové.Ještě jednou děkuji
-
Speedy
- Čestný člen
- Klubové ID: 51
-
johnny316
ahoj, ja mam podobny problem. na diagnostike mi to vyhadzuje spatne cidlo teploty. auto nestartuje ked je motor studeny. nema sytic v podstate, lebo cidlo detekuje teplotu 120 stupnov(resp.provozni teplotu). cislo (ze vraj) v servise vymenili za nove a ukazovalo to stale...poradili mi vymenu riadiacej jednotky..autii ide inak normalne, tak mi to pride divne. napis to este raz, ako je to s tymi cidlami???bretajun píše:Takže chci poděkovat všem co my poradili ohledně vysokého volnoběhu.Měl jsem s tím problémy asi půl roku,kdybych vás poslechl a zkusil ty vyměnit obě čidla teploty uštřil bych peníze které jsem do toho zainvestoval.Koupil jsem váhu,volnob.ventyl,lambdasondu atd.. a nic.Teď jsem je jen prohodil a přesně jak jste říkali ,auto má volnoběh v pořádku a ručička na teplotu blbne.Takže je to jasné.Už je objednané nové.Ještě jednou děkuji
-
bretajun
-
bretajun
kouká nejsi sám co mi píše že má podobný problém.Ty čidla jsou dvě vedle sebe na bloku motoru.Jedno čidlo snímá teplotu a posílá udaje do řídící jednotky (to bylo to moje špatné) a druhé snímá a posílá do palubky na ukazatel teploty.Mě to dělalo že jsem nastartoval v pohodě ale čím větší otáčky tím větší volnoběh.Počítač mi nenašel žádnou chybu.Po radě s klukama z bmw klubu jsem vypojil konektory z obou čidel a prohodil jsem je a sledoval při jízdě co bude dělat ukazatel teploty na palubce.Podle očekávání chvilku to bylo ok. a pak mi začla ručička blbnout,padala při ohřátém motoru a zas stoupala,dělala si co chce.Vlnoběch který běžel na druhé čidlo byl ok.johnny316 píše:ahoj, ja mam podobny problem. na diagnostike mi to vyhadzuje spatne cidlo teploty. auto nestartuje ked je motor studeny. nema sytic v podstate, lebo cidlo detekuje teplotu 120 stupnov(resp.provozni teplotu). cislo (ze vraj) v servise vymenili za nove a ukazovalo to stale...poradili mi vymenu riadiacej jednotky..autii ide inak normalne, tak mi to pride divne. napis to este raz, ako je to s tymi cidlami???bretajun píše:Takže chci poděkovat všem co my poradili ohledně vysokého volnoběhu.Měl jsem s tím problémy asi půl roku,kdybych vás poslechl a zkusil ty vyměnit obě čidla teploty uštřil bych peníze které jsem do toho zainvestoval.Koupil jsem váhu,volnob.ventyl,lambdasondu atd.. a nic.Teď jsem je jen prohodil a přesně jak jste říkali ,auto má volnoběh v pořádku a ručička na teplotu blbne.Takže je to jasné.Už je objednané nové.Ještě jednou děkuji