Chci ted davat polosyntetiku jelikož ted jezdim na minerál. Máte s touto výměnou někdo zkušenost? myslím jako pročištění motoru apod. Díky moc
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Ukazatel výměny oleje e36
-
BOHHy
-
BOHHy
-
Koby
- Kontaktovat uživatele:
A na to konto jsem slyšel, že ten origo hajzl neni nic jinýho, než propojovací drát v šasi kde máš talčítko Stand by a možnost nastavit si co chceš vynulovat..Bajzik píše:já to slyšel také ale vždy to bylo od lidí co na to maj ten origo hajzlKoby píše:Prej to můžeš tim propojovánim přes drát komplet odpálitCo je na tom pravdy nevim.
já nevim, já sem to nuloval nedávno a vpohodě.
Za stovku jsem si to nechal v ( http://www.sotea.cz/index.php?page=autoservis )vynulovat a v garáži jsem si tam dal 5W40 plnou sin. a new olej filter. HotovoBOHHy píše:Aaahoj . Koupil jsem BMW e36 rv.96 a chci měnit olej . Je nutné jezdit do servisu kvůli nulaci ukazatele výměny oleje nebo si to počítač přebere sám?
Chci ted davat polosyntetiku jelikož ted jezdim na minerál. Máte s touto výměnou někdo zkušenost? myslím jako pročištění motoru apod. Díky moc
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
dle postupu to jde dobře, ale nesmíš se splést a vyzkratovat jiné piny. Osobně jsem viděl "machra" který to dělal "100x" a ukazoval to na svém autě dalším a začalo se mu kouřit palubovky a auto pak nemohl nastartovat. Ono je logické když se je to diagnostichá zásuvka a vedou z ní kabely do řídících jednotek motoru/centrálu/ ABS atd... že je při špatném zapojení je riziko poškození jiných součástí
Tohle je návod co zaručeně funguje jak dal např.EKO
dělám to vždy kusem kabelu, ale kostřím o kasli, ale to je úplně jedno.
Nikdy žádný problém, piny v zásuvce jsou jasně popsané a když je někdo blbej a použije jiné tak je to jeho blbost, je toho tady o nulovaní fakt dost nebo i v Tech. encyklopedii, stačí pouze hledat a neřešit kraviny.

1.Nulovani pri upozorneni olejovy servis:
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 3 sekund.
2.Nulovani pri upozorneni inspekce:
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
3.Nulovani pri upozorneni inspekce+vymena brzdove kapaliny (symbol hodin)
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund, vypnout zapalovani, pockat 20 sekund, zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
Cas musi byt presne dodrzen, jinak nulovani nefunguje.
!Pozor, propojovaci drat vzdy nejdrive spojit s ukostrenim, aby se predeslo prepeti.
dělám to vždy kusem kabelu, ale kostřím o kasli, ale to je úplně jedno.
Nikdy žádný problém, piny v zásuvce jsou jasně popsané a když je někdo blbej a použije jiné tak je to jeho blbost, je toho tady o nulovaní fakt dost nebo i v Tech. encyklopedii, stačí pouze hledat a neřešit kraviny.

1.Nulovani pri upozorneni olejovy servis:
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 3 sekund.
2.Nulovani pri upozorneni inspekce:
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
3.Nulovani pri upozorneni inspekce+vymena brzdove kapaliny (symbol hodin)
zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund, vypnout zapalovani, pockat 20 sekund, zapnout zapalovani, nestartovat, spojit pin 7 s ukostrovacim pinem (pin 19) nebo s ukostrenim v motorovem prostoru na dobu cca 12 sekund.
Cas musi byt presne dodrzen, jinak nulovani nefunguje.
!Pozor, propojovaci drat vzdy nejdrive spojit s ukostrenim, aby se predeslo prepeti.
-
BOHHy