Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

stahování okna řidiče - prosím o radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od castro »

Nevíte někdo kde jsou umístěny relátka pro stahovačku řidičova okna u E36 coupe/cabrio?
Vyměnil jsem motorek okna a pořád to nechce fungovat. Když stisknu tlačítko stahování, ozývá se cvakání z míst za kaslíkem spolujezdce. Rozdělal jsem kaslík a teď nevím přesně co k čemu je. Podle "chytrý" knížky jsou relátka pro stahování oken v pojistkový skříňce v motorovém prostoru, ale tady to cvakání jde jakoby z kaslíku. Nevíte teda někdo k čemu tam co je?
(Nemám nervy hledat ty dráty kde je chyba že nejde proud k motorku, tak bych zkusil natáhnout nový dráty od toho relátka až k motorku jestli to bude fungovat.)

díky moc za rady...
ondrej
Klubové ID: 1375

#2 Příspěvek od ondrej »

U sallonu jsou pod volantem, je tam takovej spešl boxík na relátka, já měl na okno u řidiče modrý.
castro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od castro »

ondrej píše:U sallonu jsou pod volantem, je tam takovej spešl boxík na relátka, já měl na okno u řidiče modrý.
fakt? Tam jsem nic nenašel. Že by dělali rozdíly v saloon a cabrio? (Je to rok 97 myslím.)

Tam za kaslíkem je takovej box s asi 4ma širokýma konektorama s asi 10-15 drátama který vedou z každýho z nich. Nevím k čemu jsou ale ty zvuky ( cvakání ) jde odtamtud.
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rubini »

mam kupe 92, ty relatka mam taky pod volantem. Pod kaslikem, lepe za kaslikem mam abs/asct, alarm..a je tam taky ovladani centralu....jestli treba central nechce zavirat okna o kterejch je presvedcenej ze sou otevreny??? Ovladani oken u kabria a plechovek je myslim v tomhle rozdilny? Kupe stahuje a dotahuje okna podle kontaktu v zamku, je tam propojeni mezi centralem a ovladacima jednotkama stahovacek.
castro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od castro »

Rubini píše:mam kupe 92, ty relatka mam taky pod volantem. Pod kaslikem, lepe za kaslikem mam abs/asct, alarm..a je tam taky ovladani centralu....jestli treba central nechce zavirat okna o kterejch je presvedcenej ze sou otevreny??? Ovladani oken u kabria a plechovek je myslim v tomhle rozdilny? Kupe stahuje a dotahuje okna podle kontaktu v zamku, je tam propojeni mezi centralem a ovladacima jednotkama stahovacek.
to je zvláštní. Celej problém totiž začal tim že za jízdy začal blbnout dojezd oken. Začal za jízdy cukat nahoru a dolu. A teď je tam vybitá baterka a nejde klíčkem ani odemknout dveře řidiče kvuli slabý baterce. tak jsem ručně stáhnul zvenku okno ( neni teď upevněný) a že si odemknu ručně vytáhnutím čudlíku, a stejně - vytáh jsem ho ale odemklo se elektricky a myslim že vubec ne mechanickým přičiněním. (asi aby si při stažený střeše nemoh nikdo odemknout?) nějak mi to neni jasný.

Ten spínač (čidlo otevřených dveří) určitě blbne protože za jízdy svítí interiér jako při otevřených dveří. Tak že by to mělo spojitost?
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rubini »

No tam asi bude zakopanej pes. Zamek by mohl bejt stejnej jako u kupe. Zapadka zamku pri odskoceni sepne mikrospinac (signal otevreni dveri) u ridice je to myslim hnedosedivej se zlutejma prouzkama. Ve dverich je este spojovaci zasuvka a pak teprve to jde svazkem k centralu/ovladani oken. Zkus sundat tapec (prace na chvilku) a kouknout na tenhle kontakt. Myslim, ze pri otevreni je tam 12V pri zavreni 0. Ale je uz si nejsem jistej, nejaky odlisnosti kupe/kabrio v zamykani a oknech jsou.
Ale jak rikas, ze to dela nahodne, tak to asi fakt muze bejt timhle kontaktem.
No ale u kupe, kdyz nejsou zavreny dvere (kontakt zapadky) tak me nejde zamknout a to asi bude u kabria jiny. Kdyz je ztazena strecha, tak to asi ztraci smysl.....
castro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

tak jsem našel schema ale nikde nějak nemůžu najít co jsou zač tyhle moduly a kde bych je mohl v autě najít . Nevíte někdo?

schema: S182 - je to to čidlo otevřených dveří v zámku?

schema_1: K114 - nachází se někde v oblasti pod volantem?

schema_2: K113 - nachází se v oblasti za kaslíkem spolujezdce?

díky za rady.
Přílohy
schema_2.jpg
schema_2.jpg (85.02 KiB) Zobrazeno 1496 x
schema_1.jpg
schema_1.jpg (70.79 KiB) Zobrazeno 1496 x
schema.jpg
schema.jpg (140.01 KiB) Zobrazeno 1496 x
akmall
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od akmall »

Nevim mozna kravina,ale me take blbnul dojez oken u coupe pri jizde v dirach atd, zakopanej pes byl v mechanizmu zamku (ten protikus co je na karoserii s mikrospinacem) bylo to obehane a spinac byl chvili zaplej chvili vyplej. Pomohla vymena celeho dilu.
Na tohle by si ale prisel hned.
Rubini
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rubini »

Kurnik uz musim zaplatit ten poplatek :) . Castro niceho nevidim, je fakt, ze ty mikrospinace v mechanismu zamku dou vymenit v rovine teorie, je to vsechno zapertlovany.... Ale kdyz mas schemata, nemel by bejt problem to promerit. Je tam jeden na doraz oken a jeden spina, kdyz je klika v nejvic "otevreny" poloze, a mato vliv na origo alarm.
castro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od castro »

mno ten spínač se chystám prohodit ze svýho kupátka jestli to bude v tom, ale divny je že někdy funguje, nekdy ne. Zitra to zkusím a uvidim.

jen jsem chtěl vědět jestli někdo neví kde se ty moduly K113 a K114 nacházej....
tweety
Klubové ID: 575

#11 Příspěvek od tweety »

Taky sem řešil podobný problémy . Výměna západky v kastli a funguje zas jak má . Můžeš to ozkoušet i ručo . K tomu cvakání - taky sem se v tom vrtal a zjistil, že dráty vedou do spodní jednotky . Relátka se nějak nenašel . Měl sem přesné scéma zapojení a nějak mi to zmizlo z kompu . Ještě po tom zkusim zapátrat .
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Huska »

já měl stejný problém a dělalo to tlačítko ... zkus ho prohodit s pravou stranou a pokud bude fungovat tak máš vyřešeno. Jinak pokud má auto origo alarm tak řídící jednotka (grund modul) je zároven pro okna a centrál za kastlíkem zpolujezdce..... když jsem tam vytáhl konektory tak nefungovaly okna ani centrál.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

tlačítko jsem prohodil už dávno ale tim to neni. Zkusim ještě ten spínač co je v zámku pod B sloupkem prohodit za funkční. (zatim jsem se k tomu pořád nedostal)
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Slavisimo »

castro píše:tlačítko jsem prohodil už dávno ale tim to neni. Zkusim ještě ten spínač co je v zámku pod B sloupkem prohodit za funkční. (zatim jsem se k tomu pořád nedostal)
Tam bude chyba :D Jinak zamykat dvere ti jde normalne?
Odpovědět