Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
stahování okna řidiče - prosím o radu
-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo kde jsou umístěny relátka pro stahovačku řidičova okna u E36 coupe/cabrio?
Vyměnil jsem motorek okna a pořád to nechce fungovat. Když stisknu tlačítko stahování, ozývá se cvakání z míst za kaslíkem spolujezdce. Rozdělal jsem kaslík a teď nevím přesně co k čemu je. Podle "chytrý" knížky jsou relátka pro stahování oken v pojistkový skříňce v motorovém prostoru, ale tady to cvakání jde jakoby z kaslíku. Nevíte teda někdo k čemu tam co je?
(Nemám nervy hledat ty dráty kde je chyba že nejde proud k motorku, tak bych zkusil natáhnout nový dráty od toho relátka až k motorku jestli to bude fungovat.)
díky moc za rady...
Vyměnil jsem motorek okna a pořád to nechce fungovat. Když stisknu tlačítko stahování, ozývá se cvakání z míst za kaslíkem spolujezdce. Rozdělal jsem kaslík a teď nevím přesně co k čemu je. Podle "chytrý" knížky jsou relátka pro stahování oken v pojistkový skříňce v motorovém prostoru, ale tady to cvakání jde jakoby z kaslíku. Nevíte teda někdo k čemu tam co je?
(Nemám nervy hledat ty dráty kde je chyba že nejde proud k motorku, tak bych zkusil natáhnout nový dráty od toho relátka až k motorku jestli to bude fungovat.)
díky moc za rady...
-
- Kontaktovat uživatele:
fakt? Tam jsem nic nenašel. Že by dělali rozdíly v saloon a cabrio? (Je to rok 97 myslím.)ondrej píše:U sallonu jsou pod volantem, je tam takovej spešl boxík na relátka, já měl na okno u řidiče modrý.
Tam za kaslíkem je takovej box s asi 4ma širokýma konektorama s asi 10-15 drátama který vedou z každýho z nich. Nevím k čemu jsou ale ty zvuky ( cvakání ) jde odtamtud.
-
- Kontaktovat uživatele:
mam kupe 92, ty relatka mam taky pod volantem. Pod kaslikem, lepe za kaslikem mam abs/asct, alarm..a je tam taky ovladani centralu....jestli treba central nechce zavirat okna o kterejch je presvedcenej ze sou otevreny??? Ovladani oken u kabria a plechovek je myslim v tomhle rozdilny? Kupe stahuje a dotahuje okna podle kontaktu v zamku, je tam propojeni mezi centralem a ovladacima jednotkama stahovacek.
-
- Kontaktovat uživatele:
to je zvláštní. Celej problém totiž začal tim že za jízdy začal blbnout dojezd oken. Začal za jízdy cukat nahoru a dolu. A teď je tam vybitá baterka a nejde klíčkem ani odemknout dveře řidiče kvuli slabý baterce. tak jsem ručně stáhnul zvenku okno ( neni teď upevněný) a že si odemknu ručně vytáhnutím čudlíku, a stejně - vytáh jsem ho ale odemklo se elektricky a myslim že vubec ne mechanickým přičiněním. (asi aby si při stažený střeše nemoh nikdo odemknout?) nějak mi to neni jasný.Rubini píše:mam kupe 92, ty relatka mam taky pod volantem. Pod kaslikem, lepe za kaslikem mam abs/asct, alarm..a je tam taky ovladani centralu....jestli treba central nechce zavirat okna o kterejch je presvedcenej ze sou otevreny??? Ovladani oken u kabria a plechovek je myslim v tomhle rozdilny? Kupe stahuje a dotahuje okna podle kontaktu v zamku, je tam propojeni mezi centralem a ovladacima jednotkama stahovacek.
Ten spínač (čidlo otevřených dveří) určitě blbne protože za jízdy svítí interiér jako při otevřených dveří. Tak že by to mělo spojitost?
-
- Kontaktovat uživatele:
No tam asi bude zakopanej pes. Zamek by mohl bejt stejnej jako u kupe. Zapadka zamku pri odskoceni sepne mikrospinac (signal otevreni dveri) u ridice je to myslim hnedosedivej se zlutejma prouzkama. Ve dverich je este spojovaci zasuvka a pak teprve to jde svazkem k centralu/ovladani oken. Zkus sundat tapec (prace na chvilku) a kouknout na tenhle kontakt. Myslim, ze pri otevreni je tam 12V pri zavreni 0. Ale je uz si nejsem jistej, nejaky odlisnosti kupe/kabrio v zamykani a oknech jsou.
Ale jak rikas, ze to dela nahodne, tak to asi fakt muze bejt timhle kontaktem.
No ale u kupe, kdyz nejsou zavreny dvere (kontakt zapadky) tak me nejde zamknout a to asi bude u kabria jiny. Kdyz je ztazena strecha, tak to asi ztraci smysl.....
Ale jak rikas, ze to dela nahodne, tak to asi fakt muze bejt timhle kontaktem.
No ale u kupe, kdyz nejsou zavreny dvere (kontakt zapadky) tak me nejde zamknout a to asi bude u kabria jiny. Kdyz je ztazena strecha, tak to asi ztraci smysl.....
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem našel schema ale nikde nějak nemůžu najít co jsou zač tyhle moduly a kde bych je mohl v autě najít . Nevíte někdo?
schema: S182 - je to to čidlo otevřených dveří v zámku?
schema_1: K114 - nachází se někde v oblasti pod volantem?
schema_2: K113 - nachází se v oblasti za kaslíkem spolujezdce?
díky za rady.
schema: S182 - je to to čidlo otevřených dveří v zámku?
schema_1: K114 - nachází se někde v oblasti pod volantem?
schema_2: K113 - nachází se v oblasti za kaslíkem spolujezdce?
díky za rady.
- Přílohy
-
- schema_2.jpg (85.02 KiB) Zobrazeno 1496 x
-
- schema_1.jpg (70.79 KiB) Zobrazeno 1496 x
-
- schema.jpg (140.01 KiB) Zobrazeno 1496 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Kurnik uz musim zaplatit ten poplatek
. Castro niceho nevidim, je fakt, ze ty mikrospinace v mechanismu zamku dou vymenit v rovine teorie, je to vsechno zapertlovany.... Ale kdyz mas schemata, nemel by bejt problem to promerit. Je tam jeden na doraz oken a jeden spina, kdyz je klika v nejvic "otevreny" poloze, a mato vliv na origo alarm.

-
- Klubové ID: 575
Taky sem řešil podobný problémy . Výměna západky v kastli a funguje zas jak má . Můžeš to ozkoušet i ručo . K tomu cvakání - taky sem se v tom vrtal a zjistil, že dráty vedou do spodní jednotky . Relátka se nějak nenašel . Měl sem přesné scéma zapojení a nějak mi to zmizlo z kompu . Ještě po tom zkusim zapátrat .
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
já měl stejný problém a dělalo to tlačítko ... zkus ho prohodit s pravou stranou a pokud bude fungovat tak máš vyřešeno. Jinak pokud má auto origo alarm tak řídící jednotka (grund modul) je zároven pro okna a centrál za kastlíkem zpolujezdce..... když jsem tam vytáhl konektory tak nefungovaly okna ani centrál.