Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 - 318i, r1993

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mimak

#1 Příspěvek od mimak »

zdravim vas, nechem otravovat urcite mi napisete ze si mam pohladat 8) ,
ale chcel by som sa spytat, bolsom si okuknut taketo auticko, a na mna to urobilo dobry dojem, viete mi , vy skusenejsi, resp dlhodobejsi uzivatelia nieco k tomuto motoru, resp modelu napisat ?,
inak ma to nejakych 250t km..
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#2 Příspěvek od error-motohanz »

m40 nebo m43? Jinak udelej to co jsi rikal ze ti reknem je toho tady dve more.
FrajerT

#3 Příspěvek od FrajerT »

error-motohanz píše:m40 nebo m43? Jinak udelej to co jsi rikal ze ti reknem je toho tady dve more.
Dobrá otázka, v prvom rade si zisti, ktorý typ motora tam je. M40 by som určite nebral!!! :wink:
mimak

#4 Příspěvek od mimak »

tak je tam M40, podla toho co som tu vycital, lebo ma iba remene a nie retaz,
inac ma to byt iba na normal jazdenie, ziadne nahanacky a tak, rady ze je to slabe a pod, nepotrebujem pocut :D
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

Já ti tu 318-ku vyčítat ani vymlouvat nebudu, ale s tím že nebrat motor M40 mají chlapi pravdu. Nemá cenu ho brát, Poohlídni se po té M43. Zaprvé má rozvody řetězem, zadruhé je silnější a zatřetí míň žere.. Takže jen samý pozitiva :wink:
Koby
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Koby »

Sorry za OT, ale neche se mi zakládat nový téma.

Po kolika km se mění, dotahuje, udržuje řetez u M42? Díky moc kluci.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od _peper »

Koby píše:Sorry za OT, ale neche se mi zakládat nový téma.

Všude se píše, že je bezúdržbový, ale taky mi to přijde jako blbost.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Koby »

_peper píše:

No tomu nevěřim. Tenhle měsíc musim do bmw pro tesnění do předních světel tak se na to zeptám. Je to ptákovina. u všech aut se musí jednou za čas dotáhnout a jednou za čas vyměnit kladky.... Jenom BMW by to mělo jinak. je to výborný auto, ale kouzla neexistujou :)
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Huska »

Koby píše:
_peper píše:

No tomu nevěřim. Tenhle měsíc musim do bmw pro tesnění do předních světel tak se na to zeptám. Je to ptákovina. u všech aut se musí jednou za čas dotáhnout a jednou za čas vyměnit kladky.... Jenom BMW by to mělo jinak. je to výborný auto, ale kouzla neexistujou :)
napínák je hydraulický a proto nic není potřeba dotahovat(nápíná vžy v závislosti na otáčkách a tepotě. Jediná věc co se v praxi mění je třecí plocha napínáku tehdy když je vydřený kompozitní materiál a motor má pazvuky. Jinak si myslím že při 300tis km je rozumné vyměnit i řetěz a kola.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
FrajerT

#10 Příspěvek od FrajerT »

mimak píše:tak je tam M40, podla toho co som tu vycital, lebo ma iba remene a nie retaz,
inac ma to byt iba na normal jazdenie, ziadne nahanacky a tak, rady ze je to slabe a pod, nepotrebujem pocut :D
To že M40 je slabá netvrdím, kamoš ju má v E30 a chodí max. slušne, ale pohľadaj si príspevky o vačke a hydrošteloch a myslím, že Ťa chuť na M40 prejde. Bol to proste, čo sa týka týchto vecí nevydarený motor...
Maslista

#11 Příspěvek od Maslista »

FrajerT píše:
mimak píše:tak je tam M40, podla toho co som tu vycital, lebo ma iba remene a nie retaz,
To že M40 je slabá netvrdím, kamoš ju má v E30 a chodí max. slušne, ale pohľadaj si príspevky o vačke a hydrošteloch a myslím, že Ťa chuť na M40 prejde. Bol to proste, čo sa týka týchto vecí nevydarený motor...
Nemáš pravdu.. je to dobrý motor měl jsem ho asi čtyři roky a nikdy jsem s ním žádnej problém neměl... Hydroštely a vačky řeší jenom ti co šetří na výměnách oleje... já měl ročník 92, olej jsem měnil po 10.000km někdy i dřív.. lil jsem tam pentosin 5w-40 .. hydra jsem slyšel zacvakat jen asi třikrát při studeném startu v té době tam byl Castrol magnatec.. po aplikaci pentosinu žádný problém... :idea:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#12 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Huska píše:
Koby píše:
_peper píše: Všude se píše, že je bezúdržbový, ale taky mi to přijde jako blbost.
napínák je hydraulický a proto nic není potřeba dotahovat(nápíná vžy v závislosti na otáčkách a tepotě. Jediná věc co se v praxi mění je třecí plocha napínáku tehdy když je vydřený kompozitní materiál a motor má pazvuky. Jinak si myslím že při 300tis km je rozumné vyměnit i řetěz a kola.
Hoši takže všichni co máte tento motor běžte si objednat řetěz a kola :D myslím že toto je zapotřebí až když je slyšet.Podle mě při slušném zacházení vydrží daleko víc....
FrajerT

#13 Příspěvek od FrajerT »

Maslista píše:
FrajerT píše:
Nemáš pravdu.. je to dobrý motor měl jsem ho asi čtyři roky a nikdy jsem s ním žádnej problém neměl... Hydroštely a vačky řeší jenom ti co šetří na výměnách oleje... já měl ročník 92, olej jsem měnil po 10.000km někdy i dřív.. lil jsem tam pentosin 5w-40 .. hydra jsem slyšel zacvakat jen asi třikrát při studeném startu v té době tam byl Castrol magnatec.. po aplikaci pentosinu žádný problém... :idea:
Tak jasné, neplatí to paušálne, veď už sme to tu kedysi riešili. Ako píšeš, záleží na oleji a výmenách, na správaní k motoru a tak. Ale musíš uznať, že pri najazdených 200 tis. km po X majiteľoch a neznámych výmenách oleja je pravdepodobnosť dosť vysoká. Koľko km si mal Ty? Bol si 1. maj.?
porsacek
Klubové ID: 787

#14 Příspěvek od porsacek »

Jinac s tim retezem je to docela v poho v Bychlu me rekly ze to delaj u aut co maji 500tis a vice jinac u toyoty to doporucujou delat pri 750 tis ale jeste to pry nedelaly :lol: .
Odpovědět