Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Subwoofer

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
FreeTree

#21 Příspěvek od FreeTree »

men píše:ok dik teoreticky ,mam radio a nemá výstup na basák(mluvim o pasivnim)koupim basak +zesik a zapojim to kam?do rádia třeba na zadní kompa?jak dík

basák, říkejme mu třeba SW (subwoofer) je jasnej, rádio má vzadu výstupy (cinche)??? Jestli ne tak je menší problém, ale taky se to dá vyřešit.
Potřebuješ dotáhnout signál zvuku do zesilovače, který musí být zase opět nějak napájený (nejlepší je přímo na baterii + i -, ale já mám - ukostřen v kufru takže jsem táhnul "jen" napájecí kabel k + baterky. Když budeš mít toto vyřešeno, prdneš basák do kufru, na zesilovači dál HPF na 0 a doladíš dle svého gusta.
Další věc je ta, že tě za chvíli začně s*át zvuk z předních dveří a začneš předělávat i to, no a to už budeš mezi náma pacientama.... :-))))))))) Když tak poradím....
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Ajwori »

FreeTree píše:
men píše:ok dik teoreticky ,mam radio a nemá výstup na basák(mluvim o pasivnim)koupim basak +zesik a zapojim to kam?do rádia třeba na zadní kompa?jak dík

basák, říkejme mu třeba SW (subwoofer) je jasnej, rádio má vzadu výstupy (cinche)??? Jestli ne tak je menší problém, ale taky se to dá vyřešit.
Potřebuješ dotáhnout signál zvuku do zesilovače, který musí být zase opět nějak napájený (nejlepší je přímo na baterii + i -, ale já mám - ukostřen v kufru takže jsem táhnul "jen" napájecí kabel k + baterky. Když budeš mít toto vyřešeno, prdneš basák do kufru, na zesilovači dál HPF na 0 a doladíš dle svého gusta.
Další věc je ta, že tě za chvíli začně s*át zvuk z předních dveří a začneš předělávat i to, no a to už budeš mezi náma pacientama.... :-))))))))) Když tak poradím....

pokud nemá cinche dá se to řešit převodkou, krabička plácnu cca za 400,- nevim.......nebo se mýlim :-) ???
FreeTree

#23 Příspěvek od FreeTree »

Ajwori píše:

pokud nemá výstup na basák tak bude mít vzadu (to radio) 2 popř 4 ale i 6 cinch konektory ty zapojíš do zesiku a ten nastavíš aby vyfiltroval vejšky a středy a z výstupu zesiku už jen připojíš basák samozřejmě lze uděat i to , že pokud máš vícekanálový zesilovač tak jednim budeš krmit basák druchym repráky vzadu na platě a přední nakrmíš z rádia klasickym výstupem,

já to mám udělaný že z rádia krmim repro u nohou a vejšky ve dveřích, přes cinch výstup z rádia (mám 2 = stereo) zapojený do zesiku kterej krmí basák, a ten zesik má další výstup na kterej je paralelně zapojen 2kanál zesik kterym krmim ovýly vzadu jeden kanál mám prozatim volnej, do budoucna ho chci zaměstnat taky :- ))

Když už bude mít volný kanály na zesíku, tak bych volil spíš předky (třeba kompa) místo zadku...... přeci jenom posloucháš ušima a né temenem :-D
FreeTree

#24 Příspěvek od FreeTree »

Ajwori píše:
FreeTree píše:

pokud nemá cinche dá se to řešit převodkou, krabička plácnu cca za 400,- nevim.......nebo se mýlim :-) ???

JJ... přesně tak....
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Ajwori »

FreeTree píše:
Ajwori píše:

pokud nemá výstup na basák tak bude mít vzadu (to radio) 2 popř 4 ale i 6 cinch konektory ty zapojíš do zesiku a ten nastavíš aby vyfiltroval vejšky a středy a z výstupu zesiku už jen připojíš basák samozřejmě lze uděat i to , že pokud máš vícekanálový zesilovač tak jednim budeš krmit basák druchym repráky vzadu na platě a přední nakrmíš z rádia klasickym výstupem,

já to mám udělaný že z rádia krmim repro u nohou a vejšky ve dveřích, přes cinch výstup z rádia (mám 2 = stereo) zapojený do zesiku kterej krmí basák, a ten zesik má další výstup na kterej je paralelně zapojen 2kanál zesik kterym krmim ovýly vzadu jeden kanál mám prozatim volnej, do budoucna ho chci zaměstnat taky :- ))

Když už bude mít volný kanály na zesíku, tak bych volil spíš předky (třeba kompa) místo zadku...... přeci jenom posloucháš ušima a né temenem :-D

no já seriový předky vodpálil takže chci dát nějaký komponentní repro tzn tahat z kufru 2 páry kabelu zpět z kufru od zesiku do dveří 8O
FreeTree

#26 Příspěvek od FreeTree »

Ajwori píše:
FreeTree píše:
Ajwori píše:[quote="men"]ok dik teoreticky ,mam radio a nemá výstup na basák(mluvim o pasivnim)koupim basak +zesik a zapojim to kam?do rádia třeba na zadní kompa?jak dík

no já seriový předky vodpálil takže chci dát nějaký komponentní repro tzn tahat z kufru 2 páry kabelu zpět z kufru od zesiku do dveří 8O[/quote]

Nejhorší práce, pokud chceš docílit co nejlepšího zvuku tak je dobrý ještě dveře (plechy) vytlumit proti vybracím a udělat MDF kroužky pod repro... taky mazec práce.... preci jenom ti půjde do dveří o pár Watíků víc než nějakejch 15 z rádia :-D
FreeTree

#27 Příspěvek od FreeTree »

Koukám, že jseš z Hradce??!!! Já jsem od Rychnova nad Kněžnou
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Ajwori »

jojo hradec, dřív jsem jezdil golfem, dost výdanym v HK s abnormálnim výkonam audia, teď jsem to přeházel do báva
ale všechno nešlo abyh neprodával auto všude děraví po reprákách
s mdfkou jsem si párkrát hrál to je dobrá věc, a tlumení mě čeká každopádně zadní plato, ale nevim jak to tam je namačkaný kolem ty roletky nerad bych něco urval, no a do dveří asi taky něco nacpu rezonance to je svinstvo to radši neposlouchat nic
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Ajwori »

Dynamat je dost drahej, 300,- takovej malej kousek tak na jedny dveře, čim tlumíš dveře? a plechařinu vůbec?
men
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od men »

:D dik kluci za rady v tomhle sem měl trosku maglajs ,tak ted je to ok,k ty baterce + a - proc je to nejlepší ukostřit na baterce ja bych to ukostřil taky v kufr kostra jako kostra a o jeden tlustej kabl mín nebo se pletu?
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Ajwori »

no já to tak mám protože mám baterku v kufru :-)
u golfa jsem to měl taky chycený ke kastli, (kostra jako kostra) je to asi věc názoru, osobně si taky myslim, že je zbytečný protahovat dva tlustý kabely
když jsem audio stavěl konzultoval jsem vše u kluků kteří u nás v HK maj přímo firmu na auto hi-fi a no problém, dělaj vestavby, alarmy čipujou, už se snima dost znám takže co nevim řešim u nich

ještě je možný použít kapacitor pokud budeš poslouchat i bez nastartovanýho motoru, bude to šetrnější k baterce, do zesiku pujde konstantní hodnota proudu takže i velký + pro zesilovač a další jiný klady dá se sehnat od nějakejch 1200,-
FreeTree

#32 Příspěvek od FreeTree »

Já jsem se na Dynamat vykašlal, napatlal jsem dveře zevnitř tmelem BODY 910 a luxus.....
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Ajwori »

FreeTree píše:Já jsem se na Dynamat vykašlal, napatlal jsem dveře zevnitř tmelem BODY 910 a luxus.....

tak to seš frajer, to jsou teď neprůstřelný ne?
men
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od men »

Ajwori píše:
FreeTree píše:Já jsem se na Dynamat vykašlal, napatlal jsem dveře zevnitř tmelem BODY 910 a luxus.....

tak to seš frajer, to jsou teď neprůstřelný ne?

:D neprůstřelny to asi jo :D
ten kapacitor je celkem good jed ze nemusis mit nastartováno a druhak strasne se mi to líbi jak tam je ten displej asi pro to bych si to tam dal :D
chip

#35 Příspěvek od chip »

Bez kapacitoru to hraje s nenastartovaným motorem taky :wink:
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ajwori »

no to je fakt že je to tak trochu i frajeřina, pokud to vyjde zejtra dodám fotky pro inspiraci .-)
men
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od men »

Ajwori píše:no to je fakt že je to tak trochu i frajeřina, pokud to vyjde zejtra dodám fotky pro inspiraci .-)

jj klído je sem hod rad se mrknu zatim zadný brutal audio nechystam mozna pozdejc nejdřív musim postavit bmw a nechce se mi dávat na kufr jeste jeden zamek aby se mi neotvíral až to bude basovat :D :D :D
DOEMIXXX

#38 Příspěvek od DOEMIXXX »

mam Raveland, hrany jednu sezonu, jeste jsem ho nemel v kare(koupil jsem ho od kamarada), vykon 1000 W, 2 x 500W. 4 otvory, ve predu plexi, poradny, bytelny....Chci si ho tam dat, ale nez se k tomu dokopu tak to 3x prodam :D . Pokud by nekdo mel zajem a nabidl by neco adekvatniho tak se muzem bavit.
PC: 8 999,--
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Ajwori »

Tak tady jsou fotky Obrázek Obrázek Obrázek
FreeTree

#40 Příspěvek od FreeTree »

Já dám fotky až přijedu z práce..... 8)
Jinak aby si nikdo nemyslel, že když bude mít kapacitor, že se mu nevybije baterka :-D Ten slouží k vyrovnávání napětí (aby neblikali světla, přístrojovka a podobně) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Instalace ještě není kompletně hotová, ale je udělaná tak, abych měl v kufru místo na kočárek, aby se dala bedna vyndat a aby nic nelákalo čórkaře.... viz repro schovaný za originál mřížkama, zesák a cap nad rezervou (je to na pantech, takže se to dá nadzvednout a může se vyndat rezerva...
Odpovědět