Zdravim dneska ráno jsem měnil s kámošem olej na e36 318 rv. 95 a Jak povoloval vypouštěcí šroub asi prasknul a vytáhli jsme ho ven jen půlku....V závitu nic nezůstalo ,což je docela divné....Nevim jestli to spadlo do vany...Nebo co s tim mám vůbec dělat........Dík za každé info...
divné, ten šroub je dutý a praskne když ho někdo dotáhne na prase ale většinou hned za hlavou a ten zbytek jde normál vyšroubovat, víš tuty že už tam nebyl v tomto stavu ? pokud spadl kousek do vany tak to neřeš olej čerpadlo má síto a nenasaje ho
tO PRÁVĚ NEVIM JESTLI TO TAM UŽ NEBYLO DŘÍV .......PREJ TO BYLO V AUTORITOZANYM SERVISU BMW VYSOKÉ MÝTO.........dÍKY MOC ZA RADU....ŠROUB PEASKNUL HNED ZA HLAVOU TO ANO...aLE ZBYTEK NIKDE....NECHÁPU .....ZÁHADA
gogoho píše:tO PRÁVĚ NEVIM JESTLI TO TAM UŽ NEBYLO DŘÍV .......PREJ TO BYLO V AUTORITOZANYM SERVISU BMW VYSOKÉ MÝTO.........dÍKY MOC ZA RADU....ŠROUB PEASKNUL HNED ZA HLAVOU TO ANO...aLE ZBYTEK NIKDE....NECHÁPU .....ZÁHADA
pak už jenom sundat vanu a víš to tuti co se odehrálo, ale do toho asi nepudeš
Budu muset vyměnit vanu.....Už jsem ji sehnal na vrakáči....Je tam totalne servanej závit...Je složitý vyměnit vanu....Bodl by mi nějakej postup jak to všechno udělat....Dik,,
adrenalin píše:Tak to je to nejlehčí, vypustíš olej a pak povolíš několik šroubů na vaně a sundáš bacha na těsnění,když tak tam ¨mužeš dát nový.
zas tak jednoduchý to není. napřed povolit silentbloky motoru zvednot motor co to pujde, pak povolit spousty šroubů a pak teprve můžeš vytahovat vanu jak ježka z klece, ta nápravnice tam opravdu zavazí. druhá možnost je sundat přední nápravu, potom je už výměna vany jednoduchá. sám se divím, že jsi měl prasklý šroub, většinou praskne vana, to mi potvrdili i v Cartecu.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
Ja mam srub zablendovany, mam tam nieco s capu, ale dalo by sa to aj zalepit kovoobranamym tmelom na fix. Potom vymena oleja uz len vysatim. Ja to takto teraz robim a v pohode. .....