napadá mě vodní pumpa, jestli trochu nezamektá. Jestli nebyla ještě měněná, tak už by mohlo bejt na čase. Neprosakuje voda, nehřeje se auto,...? Nebo něco uplně jinýho
Amos píše:Není to stejný zvuk, jako když prokluzuje klínový řemen. Tohle je trochu míň pískavé. Spíš jako by něco dřelo. Jakmile se to zahřeje, nedělá to.
Auto jsem teď koupil. Má 280 000Km, Netušíte?
Díky
To mi dělá taky, a ještě sem nepřišel na to, co by to mohlo byt..
Může s tím mít nějakou souvislost, že i při vypnutém topení jde z ofuků trochu teplý vzduch? Ovšem teplota motoru je v pohodě i na dlouhé trase, když jsem to hodně honil.
Amos píše:Může s tím mít nějakou souvislost, že i při vypnutém topení jde z ofuků trochu teplý vzduch? Ovšem teplota motoru je v pohodě i na dlouhé trase, když jsem to hodně honil.
těžko. To spíš je vůle u lanka ovládání topení.
Ted mě napadá, v souvislosti s topenim, nezavrže třba po startu ventilátor topení? Po chvíli když je v klidu... ale to nebude ono to by vrzal častěj, nebo třeba v zatáčkách, kdy se auto nahne.
Me to ted zacalo presne to same.Je to podle me tou zimou nebo proste jak je po ranu chladneji...Nez serozbehnou vsechny ty ztuhly naplne tak piskne tak kolem tech 20vterin a pak to prestane.Bych se tim nezatezoval
Je to nejspíš tím jak se ochladilo, dělá mi to samé, stříknu trochu védéčka na řemen(za běhu motoru) a 14 dní je klid. Zkus tam stříknout, když to nepomůže, tak máš jednu věc vyřešenou.
Pavel H píše:Taky mi to při startu pískalo a pomohlo mýdlem potřít klíňák a je klid. Tvrdým mýdlem
To je dobrej napad, menil sem kladky + tlumič vybraci, klinak, nikde zadna vule, dela mi to uz asi rok, vzdy kdyz je chladnejc, minulej rok sem zkousel i to mejdlo, mozna chvili klid a pak zas.. Zkusim to ted, kdyz sem povymenoval ty veci..
jojo mazej ale nespolyhal bych na ten motor videl jsem papirove 96 a motor m40...jinak se to pozna podle toho jestli mas civku nebo elktronicky zapalovani..(takova podlouhla krabicka na levym mcpersonu z ktery vedou kabely ke svickam)...