Právě jsem se sem rozhodl zaregistrovat abych nalezl dostatek informací o těchto vozech. Stojím před koupí nějaké takové ojetiny pro mý rodiče a potřebuju učinit jen a jen správně.
Předem chci říct že jsem prohledal jistou část tohoto fora a něco již jsem si přečetl ale přesto toho je vesměs málo a žádný rady směřovaný přímo mým směrem jsem krz prokousávání se problémy s dálkovým ovládáním centrálu a podobnými diskuzemi nenašel ...
Tím nechci urazit nikoho z těch kdo se tady na shromaždování informací podílejí ale spíš jde o to že se na tuhle problematiku dívám poněkud jinýma očima....chápejte sháním auto nikoli pro sebe ale pro rodiče kteří se nebudou ochotni zabývat jakejmakoli poruchama
Základní dilema spočívá v klasické a často kladené otázce ohledně motoru: Jde o 320d tudíž se potřebuji rozhodnout, opírající se o pořádný poznatky, pro jeden z nich.
Často jsem slyšel o jistých nekultivovanostech chodu motoru 100KW, zminovalo to i pár lidí tady. Však zajímali by mě konkretní věci související s touhle pověstí. Mezery ve výkonu způsobený poklesem otáček a nedostatečným tedy tlakem v turbodmychadle jsou spíše záležitostí klasickou u všech starších koncepcí TD a TDi motorů. O to v zásadě nejde. Zajímají mě např. věci jako je náchylnost k poruchám přeplňování a vstřikování pliva. Jaké jsou nejčastější závady související přímos tímto typem motoru. Je mi jasný že jde o vesměs převrtaný motor 318tds jež vychází z 6tiválcových předchudců řad E34 a E36...přiznám se že mi je tímto poněkud sympatičtější...
Zároveň však by mě to zajímalo ve srovnání s druhým Faceliftovým motorem využívajícím systém Commonrail a případný zákeřnosti související přímo s touhle technikou. Nevýdržný vstřiky a často odcházející lopatky u turba? proč? jaký je rozdíl oproti předchozímu motoru v udržbě...interval výměny oleje apod.
Je jasný že s autem se nebude jezdit žádnej rachot a že se po něm nebude vyžadovat maximální výkon denodenně. Nebude sloužit k pálení gum apod. Žádný drifty atak...prostě rodiný vozidlo pro přepravu na chalupu dovolenou apod. A
A já se ptám.... jaký ztěch motorů je pro takový užívání výhodnější
Je to pořád čistokrevný bmw který bude sloužit při jemnym zacházení třeba pul mega bez zásadnějších oprav motorové části?
O koncepci vozu jako karoserie vím dost...stejně zběsile řešená(sic pro jízdu funkční) zadní náprava (mě taky moc neuchvacuje ale co se dá dělat, to se holt v Mnichově nepoučili) má model E36

Všem předem děkuji za rady a zkušenosti...