dell píše:Stejně si myslím, že pokud mu celé auto na dálku zamkne kromě nádrže, nemůže být závada v mikrospínači ve dveřích. Jinak stále popisujete že nádrž pouze odemkne, to znamená že motůrek jde jen jedním směrem. Kde je závada, to skutečně nemůžu říci ale osobně bych začal ověřovat od konce a to je funkcí motůrku.
Jinak mě zajímá na které konkrétní stránce je zapojení centrálu. Chci zapojit dálku a nevím na který pin. El. schéma na E36 v podobě pdf mám.
no pani nechapes to ze RJ centralu ma vstupy a vystupy
vstupy su: napr od zamku, od RJ dialkoveho (neboli to moze byt spolu aj s alarmom ) od dvernich mikrospinacu....
vystupy : medzi ne patri aj tri vodice BILY CERNY a MODRO-SEDY ...
sluzia na ovladanie motorcekov ktore zamikaju dvere a nadrzku
ak RJ centralu vyhodnoti na vstupe (ODEMKNI-vstup od RJ dialkoveho) pin 17 konektor X 13253 12V impulz, normalne je tam potencial rovny 0V tak RJ centralu vykona takzvany povel LOCK co je CIERNY vodic 0V, BIELY vodic 12V a MODRO-SEDY=0V a kedze do motorceku idu cierny a modro-sedy na ktorych je 0V === motorcek sa netoci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
keby RJ centralu robila prikaz DOUBLE-LOCK po impulze 12V na tomto vstupnom pine 17 bolo by to ine na ciernom by sa objavilo 12V a zamklo by aj veko ... toto robi ked zamknes klucikom...
jemu nie ....
ja som napisal ze to moze byt mikrospinac ...ale kedze mu to nezamkne ani ked zamika kufor a na strane spolujazca nema zamok ...tak neviem takto povedat co to je ...ale kedze dialkov mu to funguje je to tak jak pisem ....
mam to fyzicky overene odskusane...
nastuduj si schemu a ak mas v aute RJ centralu ZKE IV ...najdi si konektor X13253 a na pin 17 pripoj vystup od RJ dialkoveho ci alarmu s popisom(co robi ) ZAMKNI = LOCKIN from REMOTE CONTROL
a na pin 4 toho isteho konektora musis pripojit vystup z RJ dialkoveho sktory robi ODOMKNUTIE= UNLOCKING from REMOTE CONTROl a este aj na a este to ide aj na EWS II co je imobilizer origo BMW na konektor X1659 na pin 14 ... normalne to bude urcite prepojene a ty to pripojis na drotik farby MODRO-CERVENY so ZLTYMI botkami a skontrolujes ci ide aj do imobilizeru EWS II....
robim v BRATISLAVE ak chces mozes dojs helfnem aj tomu s tym dialkovym ''krabickou''