Já bych zkusil nejdřív tu výměnu oleje. V Mostě jsem tomu dával max. a motor šlapal bez nějakých pazvuků. Daleko větší kotlík jsem tomu ale dával ve dvou dnech na strahově, že se mi vypařila skoro půlka oleje a od té doby se začalo ozývat teprve takový klapání jak u dieslu... (mám i-eSo )
Me odesla pred 14-ti dny vodni pumpa (trochu se to prehralo) a po vymene mi klape neco v motoru. Problem je, ze to dela jak za studena, tak ikdyz je ohratej. Podle toho co tady popisujete tak na to nesedi nic. Myslim, jestli to neni zasekly hydro?
No mozna bych nechal zmerit i kompresni tlaky.No co treba ojnicni loziska teda jestly to zni jako kdyz hazis loziska na plech takove cinkani uplne jine nez zvoni Hydrostel . Dela to pri urcitech otackach vice .
Tak teď trochu z praxe ale jiné motorizace. Otec měnil hydra na opelu 2litru 16V a po ujetí cca 2kkm začaly hydra klepat zase, sice trochu míň než předtím, ale přeci. Je možné, že se vyběhaly i ty místa v hlavě, kde ty hydra jsou umístěné. Pointa je v tom, že teď mám obavy, že výměna hydroštelů nemusí být spása.
porsacek píše:No mozna bych nechal zmerit i kompresni tlaky.No co treba ojnicni loziska teda jestly to zni jako kdyz hazis loziska na plech takove cinkani uplne jine nez zvoni Hydrostel . Dela to pri urcitech otackach vice .
No tak uz je to vyreseny. Jak mi menili pumpu, tak nak na ni uz jaksi zapomeli dotahnout remenici. Takze jeden sroub venku, jeden tesne pred vypadnutim a dva povoleny...