Mam v BMW kontrolku tlaku pneumatik..(e46)
Za jizdy to nekdy problikne..
Vubec nevim jak to ma fungovat a co s tim mam delat..
Mam tam i na to tlacitko (co s tim..)
Jeste jsem se s tim nesetkal..
Napisete k tomu neco?
čidlo je ve ventilku každého kola. Jinak doporučuji nechat naplnit plynem, protože nám kontrolka sem tam blikla při naplnění vzduchem u pumpy... vlivem zahřívání pneumatiky kolísá i tlak pak to problikávalo... po naplnění plynem který má lepší vlastnosti je klid. Jinak jedno čidlo stojí cca 1tis kč tak pozor na "experty" v některých pneuservisech
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Huska píše:čidlo je ve ventilku každého kola. Jinak doporučuji nechat naplnit plynem, protože nám kontrolka sem tam blikla při naplnění vzduchem u pumpy... vlivem zahřívání pneumatiky kolísá i tlak pak to problikávalo... po naplnění plynem který má lepší vlastnosti je klid. Jinak jedno čidlo stojí cca 1tis kč tak pozor na "experty" v některých pneuservisech
Ve ventilku (tak to je parada) Budu si pamatovat.... Jinak nabizim ALU kola k prodeji a nevim za kolik se daji prodat....
Koupil jsem je spolecne, tak se jich chsi zbavit...
Taky bych měl dotaz. po přezutí zadních pneu se mi ta kontrolka pořád rozsvědcuje. Nepomáhá ani zkalibrování ( tlaky mám samozřejmě ok). Může to být tím, že jsem změnil rozměr z 255/35 na 275/30? Co všechno hlídá ta kontrolka? Díky
kosh píše:Taky bych měl dotaz. po přezutí zadních pneu se mi ta kontrolka pořád rozsvědcuje. Nepomáhá ani zkalibrování ( tlaky mám samozřejmě ok). Může to být tím, že jsem změnil rozměr z 255/35 na 275/30? Co všechno hlídá ta kontrolka? Díky
podle informací z BMW servisu hlídá pouze stálost tlaku... tudíš když zkalibruješ (byť třeba na každém kole jinak) tak hlídá nárůst/pokles. Pokud ti to začlo až po přezutí tak doufej, že jsi nenarazil na stejného kreténa jako my, který se snažil zkoumat šroubovákem co to je uvnitř na ventilku za bambuli a zkurvil jedno čidlo
To Pavel H : nevím jakým plynem to v pneuservisech plní, ale skutečně potom co jsme zajeli nafoukat do pneuservisu je klid před tím sem tam blikla tudíš předpokládám že se jedná o plyn s větší stálostí.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
PRIMITIVES píše:A ten plyn neco stoji, nebo je to normalne v pneuservisu?
Moc v tom rozdil nehledam, ale pokud bude moznost dat plyn
proc ne-e.
nejsem si jistý ale myslím že chtěli za celé auto 50,- .. bylo to v prvním pneuservise na který jsme narazili, jinak plyn má údajně i "blahodárné" účinky na pneu
PRIMITIVES píše:A ten plyn neco stoji, nebo je to normalne v pneuservisu?
Moc v tom rozdil nehledam, ale pokud bude moznost dat plyn
proc ne-e.
nejsem si jistý ale myslím že chtěli za celé auto 50,- .. bylo to v prvním pneuservise na který jsme narazili, jinak plyn má údajně i "blahodárné" účinky na pneu
prej neutika...ale to je nejaka predpotopni teze protoze ridnuti duse dneska u tubelles nehrozi a kdyz je vadnej ventilek tak te nespasi ani helium
Pneumix by mel bejt lepsi v tom ze ma vetsi molekuly nez vzduch a neutika tolik pres pory pneumatiky, pak ma taky mensi teplotni roztaznost , takze za horka tolik nevzrusta tlak a nenici se tolik pneumatika. Takhle nam to rika dodavatel a prezentujem zakaznikum.
A ohledne hlidani tlaku u BMW, sem se jeste pri prezouvani nikdy nesetkal s ventilkama na hlidani tlaku. Tenhle spusob maj peugeoti, citroni.......Ale BMW pouziva nejakej spusob u kteryho cidla na ABS snimaj otacky kola a pokud je vlastne kolo podhusteny nez druhy tak to ma treba vetsi otacky a podle toho to nejak prej snima. Ale nerikam ze tam hlidaci ventilky nemuzou bejt, daj se koupit i zvlast. Pokud se dabvaj na bawory i seriove tak se necham rad poucit, nejsme vsevedouci