Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

diferak??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Peet

#41 Příspěvek od Peet »

Jirka:328: souhlasím s tebou! Hnaná náprava zatížená motorem = znažka ideal.... V zimě jednoznačne vždycky vítězily stodvácky a ještě lépe stovky, na těch uzučkých 14kách... Žigulíky v prdeli, Š1203 v prdeli.
Co se týče těch felicií, ty maj problémy jet naložené na suchu, natož na sněhu :D .
Víte, že v manuálu k e36 je přímo napsané, že na zimu doporučují nějakou přídavnou zátěž do kufru :wink: ???
Peet

#42 Příspěvek od Peet »

Pus?me na ty vysněžené kopce ixo...to je taky bmw :twisted: ... Ne, ale vážně, na ty hory je samosvor asi opravdu dobrá věc... Vemte si, že snad žádná normální předokolka nemá přední diferenciál samosvorný...nebo se pletu? Ani taková impreza gt nemá v sérii předek samosvorný... No a pak porovnávejte feldu, která nemá vpředu samosvor, tudíš nastává stejný prokluz pouze jednoho kola jako u báva bez samosvoru s bávem se samosvorem...to už si myslím je o něčem jiném. Poladit diferenciály(y) není vůbec od věci, ne? Nevím proč ten samosvor do bmw nedávali normálně jako základ.
ajfel

#43 Příspěvek od ajfel »

no ja prave koupil na zimu rodinne iX .. jezdi s nim prevazne zena a nemuze si to vynachvalit (zvlaste, jela-li pred tim moji zadohrabkou :) )
takze bmw na zimu urcite jo :)
... ja se zadohrabem taky zatim vyjel vsude, ale na nejake prohrnovani zaveji to neni (iX jo :) )
petr
Pavel H

#44 Příspěvek od Pavel H »

Ale z predkolkou si poradis. Kdyz prokluzuje, tak lehce prislapnes brzdu a pak ti zacnou zabirat obe kola. Na rozjezd v kopci to staci.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Marty_ »

Ja se zadokolkou ted docela bojuju, gumy mam slusne (taky GY Ultra Grip), v kufru peknych par kg hudby a palivovou nadrz u zadni napravy ale stejne mi ty rozjezdy i do mirneho kopecka vubec nejdou:( Nejhorsi je couvani do kopecka:(
Jirka-328

#46 Příspěvek od Jirka-328 »

Peet píše:Vemte si, že snad žádná normální předokolka nemá přední diferenciál samosvorný...nebo se pletu? Ani taková impreza gt nemá v sérii předek samosvorný...

Teď zase souhlasim já s tebou :)

co vím tak samosvor na předku má Accord Type-R jinak o ničem dalším nevím. Určitě je samosvor věc.
Slid

#47 Příspěvek od Slid »

Já sem zatím vyjel vše s bawem a řetězy jsem ani jednou nedával letos.Jsem max. spokojen s gumama Firestone Winterhawk.A to sem najezdil dost do kopce po horách :wink: je pravda že kufr vždy naložen, ale no problema.A jen se tlemil jak fabky hrabou a hrabou a stojej.
Peet

#48 Příspěvek od Peet »

Jo, tak simulovat samosvor přibržděním ručkou můžeš i u báva, je fakt, že někdy stačí málo a člověku to pomůže, ale jinak je ta simulace samosvoru tímto způsobem slabá náplast na bolístku, ne?
Samosvor na předku u accord type R? No jo, pěkně nabušená kárka...a teda i se samosvorem? Hmmm!
Pavel H

#49 Příspěvek od Pavel H »

Ja mam samosvor na bawu :-) simulovat nemusim. Ale s predkem je problem.
Peet

#50 Příspěvek od Peet »

Pavel H píše:Ja mam samosvor na bawu :-) simulovat nemusim. Ale s predkem je problem.

No ještě aby ho M5 neměla :) ... Ta simulace platí pro ty co ho nemají...těm pak občas bodne si zasimulovat :D
Pavel H

#51 Příspěvek od Pavel H »

Peet píše:
Pavel H píše:Ja mam samosvor na bawu :-) simulovat nemusim. Ale s predkem je problem.

No ještě aby ho M5 neměla :) ... Ta simulace platí pro ty co ho nemají...těm pak občas bodne si zasimulovat :D

No já zrovna M5 nemyslel :-) Tam je to jasné
Tichondrius

#52 Příspěvek od Tichondrius »

Jirka-328 píše:
Peet píše:Vemte si, že snad žádná normální předokolka nemá přední diferenciál samosvorný...nebo se pletu? Ani taková impreza gt nemá v sérii předek samosvorný...

Teď zase souhlasim já s tebou :)

co vím tak samosvor na předku má Accord Type-R jinak o ničem dalším nevím. Určitě je samosvor věc.

A co Focus RS?
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#53 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Tichondrius píše:A co Focus RS?

Ten jedinej by ho mel mit
Odpovědět