Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Píská kompresor klimatizace

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bolys

#1 Příspěvek od Bolys »

Už delší dobu mi občas u motoru něco nepřijmně pískalo, ale teď už to dělalo skoro pořád, tak jsem to musel začít řešit. Sundal jsme klíňák od kompresoru klimatizace a nejdnou to byl zase ten starej dobrej krásnej zvuk šestiválce. Měl už někdo podobnej problém? Jde ten kompresor nějak rozdělat a vyměnit ložisko? Dělal to už někdo? Přece nebudu kvůli jednomu ložisku kupovat celou novou elmagnetickou spojku.

Dík za rady
major

#2 Příspěvek od major »

Bolys píše:Už delší dobu mi občas u motoru něco nepřijmně pískalo, ale teď už to dělalo skoro pořád, tak jsem to musel začít řešit. Sundal jsme klíňák od kompresoru klimatizace a nejdnou to byl zase ten starej dobrej krásnej zvuk šestiválce. Měl už někdo podobnej problém? Jde ten kompresor nějak rozdělat a vyměnit ložisko? Dělal to už někdo? Přece nebudu kvůli jednomu ložisku kupovat celou novou elmagnetickou spojku.

Dík za rady
Známá bolest. Já to řešil tak, že jsem to prostě pravidelně prostříkával mazivem na řetězy motocyklů popř. klasickou WD40. Měnit jsem to nezkoušel.
Marek-is

#3 Příspěvek od Marek-is »

Lozisko jde zvlast vymenit....
Slid

#4 Příspěvek od Slid »

To mě to samé dělá na altíku, ale jen, když je to studené, pak to přestane 8O když to pravidelně prostříknu tak je klid, ale chce to tak 1 týdně
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CharlitoCZ »

Slid píše:To mě to samé dělá na altíku, ale jen, když je to studené, pak to přestane 8O když to pravidelně prostříknu tak je klid, ale chce to tak 1 týdně

hmmm, to je pod tou řemenicí? Bych to zkusil taky, nějak mi tam něco jemně ale otravně zvoní.. ale co místo wd zkusit třeba nějakou stálejší vazelínu? :?
Slid

#6 Příspěvek od Slid »

CharlitoCZ píše:
Slid píše:To mě to samé dělá na altíku, ale jen, když je to studené, pak to přestane 8O když to pravidelně prostříknu tak je klid, ale chce to tak 1 týdně

hmmm, to je pod tou řemenicí? Bych to zkusil taky, nějak mi tam něco jemně ale otravně zvoní.. ale co místo wd zkusit třeba nějakou stálejší vazelínu? :?

to vždycky stříknu na altík jak je řemenice, spíše mezi řemenici a altík zezhora, to tam zateče a je klid :D
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od CharlitoCZ »

Slid píše:
CharlitoCZ píše:

to vždycky stříknu na altík jak je řemenice, spíše mezi řemenici a altík zezhora, to tam zateče a je klid :D

to zkusim hnedka ráno taky :-)
sice to neni pomalu slyšet, ale jakmile o tom vim tak mě to se*e :evil: :D
Slid

#8 Příspěvek od Slid »

CharlitoCZ píše:
Slid píše:
CharlitoCZ píše:[quote="Slid"]To mě to samé dělá na altíku, ale jen, když je to studené, pak to přestane 8O když to pravidelně prostříknu tak je klid, ale chce to tak 1 týdně

to zkusim hnedka ráno taky :-)
sice to neni pomalu slyšet, ale jakmile o tom vim tak mě to se*e :evil: :D[/quote]

jj to je přesně ono mě taky :D
major

#9 Příspěvek od major »

CharlitoCZ píše:.. ale co místo wd zkusit třeba nějakou stálejší vazelínu? :?
Vždyť říkám, mazivo na moto řetězy ve spreji...
Bolys

#10 Příspěvek od Bolys »

Marek-is píše:Lozisko jde zvlast vymenit....

Tak to je super a nějaký bližší info by nebylo? Třeba jestli to zmákne i úplná lama, nebo je na to potřeba nějaký spec. nářadí?

Zkusím tam teda zatím něco stříknout a třeba se to ještě na chvilku utiší.
Rejchy Moderátor
Moderátor

#11 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

No minimálně tam to ložisko bude nalisované,takže jestly nemáš někoho kdo ti to přelisuje,tak se s tím ani nezabývej.
Odpovědět