Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

CD měnič / PDA

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kamikadze

#1 Příspěvek od kamikadze »

Můžete mi někdo poradit, jak je zapojenej konektor CD měniče? Mám autorádio, které má vstup na CD měnič, a já bych chtěl autorádio oblbnout a krmit ho z PDA 8)

Díky za radu
martinmasat

#2 Příspěvek od martinmasat »

tak si kup takovou tu redukci- kazeta a z ní vede kabel s jackem mám to taky tak a je to ok.
kamikadze

#3 Příspěvek od kamikadze »

kámoš to má taky, ale prej to občas blbne. Navíc mi mechanika moc nefunguje. A za poslední se podle mě přenosem přes mag. hlavičku ztrácí kvalita zvuku. Proto scháním zapojení toho konektoru...
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Nejjednodušší ale nejmíň kvalitní je ta kazetová redukce. Ale záleží, co máš za radio, u každýho je to jinak zapojené. Nemáš náhodou na radiu cinch vstupy? Pak by to bylo easy.
kamikadze

#5 Příspěvek od kamikadze »

No myslim, že takovej vstup bohužel nemá. Jestli se mi podaří přiložit,tak v příloze je obrázek.Je to podle mě výstup. Druhej obr. je konektor pro připojení CD měniče - teda podle mě, protože to tam nikde napsané neí :)
Přílohy
100_9349-zadek+konektor.jpg
100_9349-zadek+konektor.jpg (23.99 KiB) Zobrazeno 2567 x
kamikadze

#6 Příspěvek od kamikadze »

Aha, tak to nic moc :( Asi zkusim teda tu kazetu ...
a nezkoušel jsi rozdělat autorádio a uvnitř najít někde jakoby audio vstup, na kterej by se dalo připojit?
margos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od margos »

No jo, ale stejne tou kazetou nevyresis ovladani changeru - zmenu cd, posun tracku a tak, takze je to uplne spatne, ta kazeta je jen na audio signal,s ni pripojis tak diskmana :)
fix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od fix »

Nasel jsem ted AUX-IN od ruznych firem pro konektor menice radia Business a Professional, ktery je urcen prave pro pripojeni discmanu, MP3, iPOD atd., jedinej problem je cena..... :roll:

http://www.logjamelectronics.com/auxbmw.html
http://www.crutchfield.com/S-fUssLkE2Yx ... i=581DFBMW
ted to prodava myslim i http://www.stualarm.cz

Mate jinak zkusenosti s kvalitou FM modulatoru na antenni kabel? Redukce na kazetu HAMA apod. se me moc kupovat nechce, leda ze by to nekde prodavali tak za 200,- :wink:
dell

#9 Příspěvek od dell »

Ten konektor na obráuku se mi nezdá jako konektor pro CD měnič. Pokud máš na zadní straně konektor pro měnič, tak připojení jakého koli audio signálu není problém. Určitě na předním panelu je tlačítko CD,AUX nebo audio, pokud není, nemá rádio přípojku na měnič. Když budeme mluvit o tom že konektor na měnič má, je úprava jednoduchá a levná. Dělal jsem do Blaupunkt Boston C31 autorádia připojení pro mp3 přehrávač. V konektoru pro připojení se připojí dva vodiče ukončené konektorem pro připojení externího zařízení, třeba 3,5 jack a je to. Na panelu zmačkneš CD a můžeš poslouchat z mp3. Pošli co máš za autorádio, popřípadě foto zadní a přední strany.
kaktus

#10 Příspěvek od kaktus »

Zkus tento FM modulator,stoji 836,-Kč.můžeš tam připojit nejenom PDA-tady maš odkaz:http://www.pixmania.com/cz/cz/349114/art/belkin/vysilae-fm-tunecast-ii-f8.html
fix
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od fix »

myslim ze lepsi nez "bezdratovy" FM-modulator ktery vysila, je lepsi FM-modulator ktery ze zapoji jako mezikus nekam na vedeni od anteny k radiu, omezi se tak alespon cast zkresleni

zajimalo by me jestli ma ale nekdo praktickou zkusenost s FM-M co se tyce kvality signalu, slysel jsem ze se to podoba kvalite z kazety

pokud chce nekdo kvalitu a neni mu lito $69 doporucil bych spis toto reseni - AUX-IN bez zkresleni http://www.crutchfield.com/S-yilLCxnvw0 ... i=581DFBMW
dell

#12 Příspěvek od dell »

Stejně mám dojem, pokud radio má konektor pro CD měnič, je nejkvalitnější připojení právě přes tento konektor. Posílám obrázek redukce kterou dodává Blaupunkt a zapojení konektoru pro CD.
Přílohy
redukce.jpg
redukce.jpg (7.74 KiB) Zobrazeno 1156 x
zapojení konektoru.jpg
zapojení konektoru.jpg (17.21 KiB) Zobrazeno 1156 x
Pepe

#13 Příspěvek od Pepe »

Tak ten FM modulátor jsem odzkoušel a bezdrátovej stojí za prt, ani nešel naladit. Teď tam mám přes antenní kabel, dá se to poslouchat, ale stojí to za prt, mám objednanej (stualalrm) aux adapter, kterej vyměním za ten FM modulátor. (už bych to dávno zkusil, kdyby to kamarád, přes kterej to objednávám to pořád nezdržoval). Ten AUX adapter bude nejlepší řešení. FM modulátor nebrat. V jinejch autech to prý funguje bezproblémů, ale v mém BMW to prostě nefunguje. Jinak kvalita u FM modulátoru přes antenní kabel, co mám momentálně v autě je jako když poslocháte špatně naladěný radio a vyladit to prostě nejde.
Pepe

#14 Příspěvek od Pepe »

jo, vyzkoušel jsem ten AUX adapter za 2300,- Kč a stojí taky za h....
Ser... na originál radio a dám tam jiný
fix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od fix »

a nemuze byt problem nekde jinde? na tom AUX adapteru by nemelo byt co zkazit...
pokud mas zvuk zkresleny, zkusil bych experimentovat s nastavenim hlasitosti v PDA na vystupu (potichu-stredne-nahlas) a nezavisle na tom si doladit hlasitost na radiu, to co pises me prekvapilo, myslel jsem ze by to melo byt nejkvalitnejsi reseni... :ja_nic:
Pepe

#16 Příspěvek od Pepe »

Nejlepší kvality jsem dosáhl, když jsem dal kvalitnější kabel, který vede do AUX adapteru a MP3 musí být komprimovaný z originálních CD. Záleží tedy hodně na kvalitě MP3. Já mám většinu MP3 nahrávaných v rádiích a tam je to hodně znát, pokud je ta nahrávka méně kvalitní. Jestli máš kvalitní Mp3 tak se toho neboj a klidně do toho jdi.
Malvolio

#17 Příspěvek od Malvolio »

fix píše:zajimalo by me jestli ma ale nekdo praktickou zkusenost s FM-M co se tyce kvality signalu, slysel jsem ze se to podoba kvalite z kazety

Jestli nekdo budete pouzivat ten FM modulator, tak jej doporucuji pripojit dal od radia. Ja sice pouzivam nejaky noname asi za pet dolaru a kdyz jsem ho pripojil primo do PDA, tak to docela hucelo. Vytahl jsem si tedy stereokabel dozadu do stredove podrucky na zadnich sedadlech, pripojil jsem tam modulator a elektriku a od te doby to chodi naprosto bezproblemu...posloucham mp3ky z media playeru a pres to mam spustenou navigace, nejsem sice zadny audiofil, ale poznam, ze ten zvuk je mnohem cistsi a takovy plnejsi nez pres kazetovy adapter.
Pepe

#18 Příspěvek od Pepe »

Malvolio píše:
fix píše:zajimalo by me jestli ma ale nekdo praktickou zkusenost s FM-M co se tyce kvality signalu, slysel jsem ze se to podoba kvalite z kazety

Jestli nekdo budete pouzivat ten FM modulator, tak jej doporucuji pripojit dal od radia. Ja sice pouzivam nejaky noname asi za pet dolaru a kdyz jsem ho pripojil primo do PDA, tak to docela hucelo. Vytahl jsem si tedy stereokabel dozadu do stredove podrucky na zadnich sedadlech, pripojil jsem tam modulator a elektriku a od te doby to chodi naprosto bezproblemu...posloucham mp3ky z media playeru a pres to mam spustenou navigace, nejsem sice zadny audiofil, ale poznam, ze ten zvuk je mnohem cistsi a takovy plnejsi nez pres kazetovy adapter.

A přitom se žíká, že se má dát nejblíž k autorádiu. Ve skutečnosti se má dát k anténě a ta je někde vzadu. U FM M přes kabel to je jedno, ale dát ho k radiu není nejlepší řešení. Jinak se dá použít rušička, ta se dává co nejblíž k přehrávači.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hyri »

Cauko tak co mas to zapojene cez tu redukciu aux? jak to funguje???
jano

#20 Příspěvek od jano »

Ja som si kupil AUX interface z Nemecka a funguje to dokonale. Radio si mysli za ma CD Changer a co sa tyka kvality zvuku tak je to 100 %. Akurat ta cena bola niekde okolo 4000.-.
Odpovědět