Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

dotaz na zjištění obsahu motoru mám 2800 nebo 2500

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
satava

#1 Příspěvek od satava »

těd sem sundal hlavu z motoru a na ní je napsáno 2,5 na těsnění je napsáno 2,5 no jo ale já sem si pořídíl 2,8 8O 8O kod motoru sedí na 2,8 jak změřím obsah děkuji
major
Klubové ID: 677

#2 Příspěvek od major »

satava píše:těd sem sundal hlavu z motoru a na ní je napsáno 2,5 na těsnění je napsáno 2,5 no jo ale já sem si pořídíl 2,8 8O 8O kod motoru sedí na 2,8 jak změřím obsah děkuji
Spočítáš ho jako objem válce: ((Pí x Průměr pístu na druhou : 4) x výška válce nad pístem v dolní úvrati) x počet válců. Dosazuj v centimetrech a? to potom nemusíš převádět.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#3 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Hlavu i tesneni ma 2,5 i 2,8 stejny...
N54 PWR
satava

#4 Příspěvek od satava »

major píše:
satava píše:těd sem sundal hlavu z motoru a na ní je napsáno 2,5 na těsnění je napsáno 2,5 no jo ale já sem si pořídíl 2,8 8O 8O kod motoru sedí na 2,8 jak změřím obsah děkuji
Spočítáš ho jako objem válce: ((Pí x Průměr pístu na druhou : 4) x výška válce nad pístem v dolní úvrati) x počet válců. Dosazuj v centimetrech a? to potom nemusíš převádět.
dík
major

#5 Příspěvek od major »

Lukas H. píše:Hlavu i tesneni ma 2,5 i 2,8 stejny...
A v tom bude asi ten zakopanej pes :) .
satava

#6 Příspěvek od satava »

major píše:
Lukas H. píše:Hlavu i tesneni ma 2,5 i 2,8 stejny...
A v tom bude asi ten zakopanej pes :) .
no já sem už nadával že mě prodejce pěkně natáhl ale jinak dík
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

vzdycky je lepsi si to nejdriv vicekrat overit, nez clovek zacne delat tlaky a pak je za troubu :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Kail
Klubové ID: 1612

#8 Příspěvek od Kail »

Hanz píše:vzdycky je lepsi si to nejdriv vicekrat overit, nez clovek zacne delat tlaky a pak je za troubu :-)

No tak od toho je tady asi forum,ne?Nemyslím že je za troubu,prostě něco nevěděl tak se zeptal...A myslím že tady nebyl jedinej kdo to nevěděl... :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#9 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

tak jsem to taky myslel... bavi me lidi, kterym prvni "bezmozek" rekne: woe, to te pekne oje+al... a dotycnej nevidi, neslysi a zhavi telefon...
“Ability is what you're capable of doing.”
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#10 Příspěvek od error-motohanz »

Hanz píše:tak jsem to taky myslel... bavi me lidi, kterym prvni "bezmozek" rekne: woe, to te pekne oje+al... a dotycnej nevidi, neslysi a zhavi telefon...
clovece jasne ale spousta lidi autum nerozumi treba jako ty a tak je i takovej bezmozek dokaze pekne rozhodit a nervozita dela svy....a sam vis ze lidi ktery te chtej napalit je dost a dost....
major

#11 Příspěvek od major »

Hele kluci, to že někdo něco neví není žádná ostuda. Pitomců co ve škole na přednáškách či na firemních poradách atd., po dotazu přednášejícího "zda všemu rozuměli" , kývají na souhlas jak osli a pak se tě za rohem ptají, jak že to dotyčný vlastně myslel, že to nepochopili, je dost. A mě tyhle typy co dělaj, že všemu rozuměj a přitom věděj hovno, ale bojej se zeptat, dost serou. Jeden můj bývalý učitel, starý pán s mnoha tituli před i za jménem, co napsal v oboru konstrukce motorů několik velmi dobrých publikací, nás vždycky učil "když nevím, tak se zeptám" . Snažím se podle toho řídit a musím říci, že mi to v životě ušetřilo už hodně problémů.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

major píše:Hele kluci, to že někdo něco neví není žádná ostuda. Pitomců co ve škole na přednáškách či na firemních poradách atd., po dotazu přednášejícího "zda všemu rozuměli" , kývají na souhlas jak osli a pak se tě za rohem ptají, jak že to dotyčný vlastně myslel, že to nepochopili, je dost. A mě tyhle typy co dělaj, že všemu rozuměj a přitom věděj hovno, ale bojej se zeptat, dost serou. Jeden můj bývalý učitel, starý pán s mnoha tituli před i za jménem, co napsal v oboru konstrukce motorů několik velmi dobrých publikací, nás vždycky učil "když nevím, tak se zeptám" . Snažím se podle toho řídit a musím říci, že mi to v životě ušetřilo už hodně problémů.
Akorát ten vzoreček pro výpočet objemu válce máš špatně, ale jinak s tebou naprosto souhlasím.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pyron »

A jak je ten vzorec tedy správně?? 8)
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CharlitoCZ »

jak je vzoreček taky nevim, ale pokud mají stejnej průměr válce, tak bych změřil jen výšku a tu bych si pak někde našel na netu, pak už víš jestli to je tohle nebo tohle :)
major

#15 Příspěvek od major »

Vlasta píše:
major píše:Hele kluci, to že někdo něco neví není žádná ostuda. Pitomců co ve škole na přednáškách či na firemních poradách atd., po dotazu přednášejícího "zda všemu rozuměli" , kývají na souhlas jak osli a pak se tě za rohem ptají, jak že to dotyčný vlastně myslel, že to nepochopili, je dost. A mě tyhle typy co dělaj, že všemu rozuměj a přitom věděj hovno, ale bojej se zeptat, dost serou. Jeden můj bývalý učitel, starý pán s mnoha tituli před i za jménem, co napsal v oboru konstrukce motorů několik velmi dobrých publikací, nás vždycky učil "když nevím, tak se zeptám" . Snažím se podle toho řídit a musím říci, že mi to v životě ušetřilo už hodně problémů.
Akorát ten vzoreček pro výpočet objemu válce máš špatně, ale jinak s tebou naprosto souhlasím.
Ten vzorec je ZCELA URČITĚ DOBŘE, používám ho s úspěchem ( a nejen já :D ) již mnoho let a vždy mi ten objem člověče vyšel dobře . Ostatně já jsem ho nevymyslel, stačí se mrknout do mat-fyz-chem tabulek či do Bartsche :wink: .
Prostě: (pí x d na druhou/4) x v, což je objem jednoho válce, který se pro zjištění celkového obsahu motoru vynásobí ještě daným počtem válců motoru. Lze použít ještě vzorec pí x r na druhou x v.
Opravdu netuším Vlasto v čem vidíš chybu.
eko

#16 Příspěvek od eko »

Asi ho zmatl ten tvuj vzorecek s prumerem, protoze bezne se ve skole pouziva polomer. Samozrejme se ta 4 v citateli a jmenovateli pokrati a je z toho ten vzorecek s polomerem...
momento

#17 Příspěvek od momento »

Chlapi, jen pozor s tou výškou válce nad pístem. Ne vždy píst dobíhá až k horní hraně bloku a naopak někdy může klidně i zlehka vylézat nad hranu bloku-je to motor od motoru...takže změřit zdvih kliky-tím že si klikou otočím a změřím rozdíl polohy v horní a dolní úvrati pístu, to je 100%
major

#18 Příspěvek od major »

eko píše:Asi ho zmatl ten tvuj vzorecek s prumerem, protoze bezne se ve skole pouziva polomer. Samozrejme se ta 4 v citateli a jmenovateli pokrati a je z toho ten vzorecek s polomerem...
To mě také napadlo, že asi myslí ten druhý vzorec. Já mám raději ten s průměrem, protože jsem línej a můžu dosazovat při strojařských výpočtech rovnou zadané hodnoty aniž bych musel myslet na to, že mám něco rozdělovat na půl :D . Už se mi párkrát stalo, když jsem počítal nějakej kompresor, že jsem dosadil já blbec místo poloměru průměr. Pak je príma přepočítávat dvacet stran výpočtů kvůli takové blbosti :roll: .
major

#19 Příspěvek od major »

momento píše:Chlapi, jen pozor s tou výškou válce nad pístem. Ne vždy píst dobíhá až k horní hraně bloku a naopak někdy může klidně i zlehka vylézat nad hranu bloku-je to motor od motoru...takže změřit zdvih kliky-tím že si klikou otočím a změřím rozdíl polohy v horní a dolní úvrati pístu, to je 100%
Přesah hrany pístu nad válec jsem ještě neviděl, ale samozřejmě by se jako výška válce do tohoto vzorce měl dosazovat zdvih pístu, tedy dráha kterou urazí píst od dolní do horní úvrati. Ctěl jsem mu to jen ulehčit, lépe se to pak měří.
eko

#20 Příspěvek od eko »

major píše:
eko píše:Asi ho zmatl ten tvuj vzorecek s prumerem, protoze bezne se ve skole pouziva polomer. Samozrejme se ta 4 v citateli a jmenovateli pokrati a je z toho ten vzorecek s polomerem...
To mě také napadlo, že asi myslí ten druhý vzorec. Já mám raději ten s průměrem, protože jsem línej a můžu dosazovat při strojařských výpočtech rovnou zadané hodnoty aniž bych musel myslet na to, že mám něco rozdělovat na půl :D . Už se mi párkrát stalo, když jsem počítal nějakej kompresor, že jsem dosadil já blbec místo poloměru průměr. Pak je príma přepočítávat dvacet stran výpočtů kvůli takové blbosti :roll: .
Mozna by nebylo spatny zacit pouzivat PC i k jinym vecem nez jen ksurfovani na internetu :D
Odpovědět