Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E46 nestartuje jen cvaká a blikaj světla

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
FreeTree

#1 Příspěvek od FreeTree »

Dneska jsem tahal kabely na muziku do jedněch dveří a teď mi nejde nastartovat auto. Jen to cvaká a bliknou při tom světla.... nejdou ani rozvítit parkovačky při vypnutým klíčku.... výstražný jdou..... jediný co jsme kuchali tak svorkovnici co jde do dveří, aby jsme tam mohli protáknout dráty.....
Baxon
Klubové ID: 208
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Baxon »

FreeTree píše:Dneska jsem tahal kabely na muziku do jedněch dveří a teď mi nejde nastartovat auto. Jen to cvaká a bliknou při tom světla.... nejdou ani rozvítit parkovačky při vypnutým klíčku.... výstražný jdou..... jediný co jsme kuchali tak svorkovnici co jde do dveří, aby jsme tam mohli protáknout dráty.....
a co baterka?
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fikop »

FreeTree píše:Dneska jsem tahal kabely na muziku do jedněch dveří a teď mi nejde nastartovat auto. Jen to cvaká a bliknou při tom světla.... nejdou ani rozvítit parkovačky při vypnutým klíčku.... výstražný jdou..... jediný co jsme kuchali tak svorkovnici co jde do dveří, aby jsme tam mohli protáknout dráty.....
Buď máš vyblitou baterku, což je normální pokud je tochu starší a necháč třeba puštěné rádio, nebo jen otevřné dveře.......nebo můžeš mít špatný kontakt na kabelu od baterky....to by znamenalo že bys nenastartoval ale světla by to mnělo stačit nakrmit, pač světla nežerou tolko proudu jako startér. pak se ještě podívej jak je přidělaný zemnící(mínusový) kabel na karoseriji.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Huska »

100% baterka také se to u naší e46 stává když se nachají svítit světla v obchoďáku (i blbej blinkr po 3-5h nakupování dá zabrat) :D :D :D furt někam jezdím starovat přes kabely. :twisted:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
FreeTree

#5 Příspěvek od FreeTree »

Snad to bude baterka... můžu jí nabíjet aniž bych jí vyndával, někdo mi říkal, že když odpojím baterku na dýl jak 15 min už nenastartuju a musím nechat odtáhnout auto do servisu :-O
V tý svorkovnici jsem provrtal dva dráty, pak jsem je ucvak, ale ty vedli jen do první části svorkovnice a z druhý co jde do dveří už žádný v tomhle místě nejdou...
Ale je mi divný, že nejdou rozvítit ani parkovačky při vypnutým klíčku. Když klíčkem otočím, tak parkovačky jdou, ale potkávací už ne.
Baxon
Klubové ID: 208
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Baxon »

FreeTree píše:Snad to bude baterka... můžu jí nabíjet aniž bych jí vyndával, někdo mi říkal, že když odpojím baterku na dýl jak 15 min už nenastartuju a musím nechat odtáhnout auto do servisu :-O
V tý svorkovnici jsem provrtal dva dráty, pak jsem je ucvak, ale ty vedli jen do první části svorkovnice a z druhý co jde do dveří už žádný v tomhle místě nejdou...
Ale je mi divný, že nejdou rozvítit ani parkovačky při vypnutým klíčku. Když klíčkem otočím, tak parkovačky jdou, ale potkávací už ne.
Normálně ji vyndej a dobij nebo alespon odpoj a neposlouchej trubky co o autech nic neví, protože s těma 15min je strašná kravina :wink: .
FreeTree

#7 Příspěvek od FreeTree »

Tak jsem byl doma a tak tak nastartoval, ale zůstal mi svítit airbag :-O Baterku jsem vyndal a dal nabít...
Co s tím airbagem??? Kuwa... že my jsme šli přes ten konektor....
Pavel H
Klubové ID: 98

#8 Příspěvek od Pavel H »

FreeTree píše:Tak jsem byl doma a tak tak nastartoval, ale zůstal mi svítit airbag :-O Baterku jsem vyndal a dal nabít...
Co s tím airbagem??? Kuwa... že my jsme šli přes ten konektor....
Ze by ve dverich bylo cidlo bagu?? Ale vypada to spise na diagnostiku, ta Ti to řekne přesně.
FreeTree

#9 Příspěvek od FreeTree »

jj... prej když se odpojí konektor a otočí klíčkem, nahlásí to chybu a musí se na diagnostiku.... (čidlem to nebude)
Pavel H
Klubové ID: 98

#10 Příspěvek od Pavel H »

FreeTree píše:jj... prej když se odpojí konektor a otočí klíčkem, nahlásí to chybu a musí se na diagnostiku.... (čidlem to nebude)
Ja jsem mel na mysli prave to, ze bude pravdepodobne ve dverich cidlo a odpojenim toho konektoru nebo treba i poskozenim privodniho kabelu mohlo dojit k aktivaci teto chyby.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od milo »

Pavel H píše:odpojenim toho konektoru nebo treba i poskozenim privodniho kabelu mohlo dojit k aktivaci teto chyby.
v tom pripade muze byt rad ze nedoslo k aktivaci airbagu :lol:
sumak
Klubové ID: 967

#12 Příspěvek od sumak »

pokud je baterka odpojena delsi dobu tak se automaticky rosviti kontrolka airbagu a de smazat jen pres diagnostiku.
Toydolls

#13 Příspěvek od Toydolls »

2 FreeTree: Cece nevim co tam presne pachas,ale pokud tam neco vrtas ci odpojujes draty a mas v prednich dverich BAG tak to ses docela frajer (logicky na ty svorkovnici vedou i draty od bagu).
Ja ji radeji odpojoval i kdyz sem sundaval tapec

Kdyz neco takovyho delas, rozhodne odpojit baterku,ale co to tak ctu,radeji to nechat uplne byt. Samo ted musis na diag,ale dopadlo to vcelku bych rekl dobre :wink:

2 sumak: Ses si tim jistej ? Mel sem to odpojeny pomerne dost dlouho a nic takoveho se nestalo. Kolik je "delsi doba" ?
FreeTree

#14 Příspěvek od FreeTree »

[quote="Toydolls"]2 FreeTree: Cece nevim co tam presne pachas,ale pokud tam neco vrtas ci odpojujes draty a mas v prednich dverich BAG tak to ses docela frajer (logicky na ty svorkovnici vedou i draty od bagu).
Ja ji radeji odpojoval i kdyz sem sundaval tapec

Kdyz neco takovyho delas, rozhodne odpojit baterku,ale co to tak ctu,radeji to nechat uplne byt. Samo ted musis na diag,ale dopadlo to vcelku bych rekl dobre :wink:

Toydolls.... ještě musím udělat levou stranu :-) to každopádně baterku odpojím :lol: Jinak v tý svorkovnici jsou volný dva piny, který jsem pouze provrtal, abych tudy dostal drát (silnější než origo) na nový repro (100W RMS). Celkově musím vlastně skoro celý auto odstrojit, abych natahal kabeláž. Baterka (mám ji v předu) - kufr, rádio - kufr, dveře - kufr, zadní plato - kufr (to si nechávám na konec jako bombonek na dortě) :lol:
Toydolls

#15 Příspěvek od Toydolls »

FreeTree píše:
Toydolls.... ještě musím udělat levou stranu :-) to každopádně baterku odpojím :lol: Jinak v tý svorkovnici jsou volný dva piny, který jsem pouze provrtal, abych tudy dostal drát (silnější než origo) na nový repro (100W RMS). Celkově musím vlastně skoro celý auto odstrojit, abych natahal kabeláž. Baterka (mám ji v předu) - kufr, rádio - kufr, dveře - kufr, zadní plato - kufr (to si nechávám na konec jako bombonek na dortě) :lol:
No pokud si tam neco vrtal,tak predpokladam,ze si tu svorkovnici musel vypojit = chyba BAGu :lol:
JJ ja vim, taky sem to resil s kabelazi,ale ne vyvrtanim,ale napojenim primo na ty PINy

I kdyz doted nejsem schopen se rozhodnout zda to ma vubec vyznam,holt chtelo by to slyset v aute co je to hotove (ale bez zesiku)
sumak
Klubové ID: 967

#16 Příspěvek od sumak »

nekde jsem cet ze po 2h ale jak dlouho jsem to mnel ja odpojeny presne nevim,vyndal jsem baterku nabil,nasadil a uz svitil a hura na diagnostiku.
Odpovědět