Diky za odpoved. Ja to tam pajet nebudu, nikdy jsem nic podobneho nedelal, chci zajit do nejake opravny elektroniky. Tak snad budou vedet, jak tam byl ten puvodni a podle toho tam daji ten novy. A nebo treba prodavaji neutralni kondenzatory?Fikop píše:Je jedno jakou koupíš velikost vlezou se tam skoro všechny, hlavně musíš dodržet kapacitu a max.napětí....tantalové kondíky JSOU POLARIZOVANÉ takže bacha na to!!!eko píše:Tak je to v 3,14ČI . Ted v tech vedrech se odporoucel i muj panel se stejnymi priznaky jak je vyse uvedeno.
Chystam se koupit ten kondik. Muze mi nekdo, kdo tomu rozumi, prosim poradit, jestli je to tenhle typ?
[url]http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstrik2&misto=4&hledej=6X77&trihled=6X7700&stav=0&nazev=BRBRBRX3Elektrolytické+kondenzátory+tantalovéBRBRBRX4Tantalové+kondenzátory+kapkovéBRBRBRX535V=&obr=TANTAL&tpobr=TANWD,TANTA,TAN2TA&poznamka=[/url]
Pokud ano, koupim 0,47/35 a 1/35, coz je velikost A RM 2,5mm. To se mi zda nejak malo proti tomu, co jsem videl na fotkach v navodech. Pujde tam ta velikost A?
A jeste jeden dotaz, je u techto tantalovych kondenzatoru jedno, jak se tam vlozi? Jsou neutralni? Diky.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 displej klima,topeni
-
Fikop
- Klubové ID: 444
- Kontaktovat uživatele:
Ale musíš tam dát tantalový kondík, jiné typy kondíku nemají takové vlastnosti jako tantal!!!! Jiné nepolarizované nedávej!!!! ONLY TANTAL!!!!eko píše:Diky za odpoved. Ja to tam pajet nebudu, nikdy jsem nic podobneho nedelal, chci zajit do nejake opravny elektroniky. Tak snad budou vedet, jak tam byl ten puvodni a podle toho tam daji ten novy. A nebo treba prodavaji neutralni kondenzatory?Fikop píše:Je jedno jakou koupíš velikost vlezou se tam skoro všechny, hlavně musíš dodržet kapacitu a max.napětí....tantalové kondíky JSOU POLARIZOVANÉ takže bacha na to!!!eko píše:Tak je to v 3,14ČI . Ted v tech vedrech se odporoucel i muj panel se stejnymi priznaky jak je vyse uvedeno.
Chystam se koupit ten kondik. Muze mi nekdo, kdo tomu rozumi, prosim poradit, jestli je to tenhle typ?
[url]http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstrik2&misto=4&hledej=6X77&trihled=6X7700&stav=0&nazev=BRBRBRX3Elektrolytické+kondenzátory+tantalovéBRBRBRX4Tantalové+kondenzátory+kapkovéBRBRBRX535V=&obr=TANTAL&tpobr=TANWD,TANTA,TAN2TA&poznamka=[/url]
Pokud ano, koupim 0,47/35 a 1/35, coz je velikost A RM 2,5mm. To se mi zda nejak malo proti tomu, co jsem videl na fotkach v navodech. Pujde tam ta velikost A?
A jeste jeden dotaz, je u techto tantalovych kondenzatoru jedno, jak se tam vlozi? Jsou neutralni? Diky.
rad bych se k tomu vyjadril
kondik co je v klime neni tantalovy je to pouze svitkovy kondik ( ten co je na obrazku "modry obdelnik " a to ze na nem je napsane 0,47 uF 63 neznamena ze tam musi byt jen tato hodnota napeti , pac proste ty hodnoty napajeni delaj uz od vyroby urcitou radu , kde by se tam bralo 35V ci vic kdyz je napajeni 12V a neni tam zadny menit atd !!!a je to pouze filtracni kondenzator takaze klidne s prehledem kupte v jakemkoliv elektru se soucastkami svitkovy kondik 0,47uF ktery tam patri a je i na obrazku a nereste to porad dokola s tim tantalem
)
PS: kondik ma funkci pouze filtracni takze je celkem jedno jaka hodnota tam je , nejaka mensi kolem 1-50uF bud keramina nebo svitek nebo tantal nebo elektrolit .. akorad u elekrolitu a tantalu si musite podivat na polarizaci ... cest praci
PS: kondik ma funkci pouze filtracni takze je celkem jedno jaka hodnota tam je , nejaka mensi kolem 1-50uF bud keramina nebo svitek nebo tantal nebo elektrolit .. akorad u elekrolitu a tantalu si musite podivat na polarizaci ... cest praci
jestli chces muzu ti dat kontakt na kamose z brna ktery ti to vymeni pokud ho pekne poprosiseko píše:Diky za odpoved. Ja to tam pajet nebudu, nikdy jsem nic podobneho nedelal, chci zajit do nejake opravny elektroniky. Tak snad budou vedet, jak tam byl ten puvodni a podle toho tam daji ten novy. A nebo treba prodavaji neutralni kondenzatory?Fikop píše:Je jedno jakou koupíš velikost vlezou se tam skoro všechny, hlavně musíš dodržet kapacitu a max.napětí....tantalové kondíky JSOU POLARIZOVANÉ takže bacha na to!!!eko píše:Tak je to v 3,14ČI . Ted v tech vedrech se odporoucel i muj panel se stejnymi priznaky jak je vyse uvedeno.
tak jsem koupil asi 6 kondiku, vsechny nepolarizovany - karamicky 0,47 uF 50V a 1 uF 50V a pak nejaky cerveny kvadrovy na kterych je WIMA 0,47 uF 50V a 1uF 50V. Tak snad nekterej pujde pouzit 
Uz jsem si ve Zlatych strankach hledal nejaky opravare elektroniky, ale pokud mas kontakt na nekoho dobryho, kdo treba uz s tou vymenou ma zkusenosti, tak to by bylo super. Muzes mi prosim do SZ napsat o koho jde a nejaky kontakt na nej? Diky moc.
Uz jsem si ve Zlatych strankach hledal nejaky opravare elektroniky, ale pokud mas kontakt na nekoho dobryho, kdo treba uz s tou vymenou ma zkusenosti, tak to by bylo super. Muzes mi prosim do SZ napsat o koho jde a nejaky kontakt na nej? Diky moc.
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
eko píše:tak jsem koupil asi 6 kondiku, vsechny nepolarizovany - karamicky 0,47 uF 50V a 1 uF 50V a pak nejaky cerveny kvadrovy na kterych je WIMA 0,47 uF 50V a 1uF 50V. Tak snad nekterej pujde pouzit
zajdi do GM Eletronic na Kolišti mě to tam prodali i přepájeli celkem jsem dal i s dýškem 50,-Kč
-
Fikop
- Klubové ID: 444
- Kontaktovat uživatele:
Jo to máš pravdu ale já jsem použil tantal pač nevyschne.....sice nevím jak dlouho vydrží elektrolyt? Záleží na tepelném namáhání.dargon píše:rad bych se k tomu vyjadrilkondik co je v klime neni tantalovy je to pouze svitkovy kondik ( ten co je na obrazku "modry obdelnik " a to ze na nem je napsane 0,47 uF 63 neznamena ze tam musi byt jen tato hodnota napeti , pac proste ty hodnoty napajeni delaj uz od vyroby urcitou radu , kde by se tam bralo 35V ci vic kdyz je napajeni 12V a neni tam zadny menit atd !!!a je to pouze filtracni kondenzator takaze klidne s prehledem kupte v jakemkoliv elektru se soucastkami svitkovy kondik 0,47uF ktery tam patri a je i na obrazku a nereste to porad dokola s tim tantalem
)
-
320i
- Klubové ID: 665
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jel přesně podle návodu:tantal 0,47uF/50V za 3,50,-kč(sice jsem si ho musel nechat přivést až z plzně,na jihu čech se s temadle parametrama neprodává), osadil a funguje čupr...nejvíc sem se ale sral s vypájením...ty kurvy tam dávaj tu vrstvu laku pěkně silnou...a neměl sem u sebe odsávačku..no mrdačka ale za hodinu to bylo zpátky v autě a spokojenost nejvyšší... 
No jo, ty jsi elektrotechnik... Ja jsem drzel pajecku v ruce jen jako malej, kdyz jsem si s ni hral jakou s pistolkou. Jinak nee.320i píše:Já jsem jel přesně podle návodu:tantal 0,47uF/50V za 3,50,-kč(sice jsem si ho musel nechat přivést až z plzně,na jihu čech se s temadle parametrama neprodává), osadil a funguje čupr...nejvíc sem se ale sral s vypájením...ty kurvy tam dávaj tu vrstvu laku pěkně silnou...a neměl sem u sebe odsávačku..no mrdačka ale za hodinu to bylo zpátky v autě a spokojenost nejvyšší...
Diky za rady. Tak jsem si ve zlatych strankach nasel zivnostnika, co opravuje elektroniku. Zajel jsem k nemu, zmeril mi ten starej kondik (mel jen 0,41 uF), behem chvilky vymenil za novy bipolarni svitkovy 0,47 uF, co jsem si privezl, a rekl si o par kacek. Tak jsem mu dal dvojnasobek a spokojene jsem odjel s fungujici klimatizaci.
- Killca
- Klubové ID: 1648
jeste me napadlo, ja mam 474J63 to je kondik 0,474mikrofaradu do 63 voltu obou polovy, tak me napada, nedal si tam kondik kerej je nebipolarni? ze by treba na jednu stranu nefungoval? a jeste jestli ten kondik nebyl treba jen na min voltu, ono to prej musi zvladat 35Voltu no, ale origo 63 je dycky lepsi
vlevo je matal
a vpravo Killca 
a vpravo Killca 
Chlapi, nevite nekdo v cem muze byt jeste chyba krome toho kondiku? Panel me odesel uz loni tak sem tam nechal dal ten tantalovej kondik, rok fungoval bez problemu a ted me to zacalo najednou vypinat a zapinat displej. Dela to treba jen 20min a pak je to zase OK a mam pocit ze to dela jen kdyz prsi nebo je aspon mokro. Muze se znova pos..t ten kondik??