Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 displej klima,topeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
eko

#21 Příspěvek od eko »

Fikop píše:
eko píše:Tak je to v 3,14ČI . Ted v tech vedrech se odporoucel i muj panel se stejnymi priznaky jak je vyse uvedeno.

Chystam se koupit ten kondik. Muze mi nekdo, kdo tomu rozumi, prosim poradit, jestli je to tenhle typ?
[url]http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstrik2&misto=4&hledej=6X77&trihled=6X7700&stav=0&nazev=BRBRBRX3Elektrolytické+kondenzátory+tantalovéBRBRBRX4Tantalové+kondenzátory+kapkovéBRBRBRX535V=&obr=TANTAL&tpobr=TANWD,TANTA,TAN2TA&poznamka=[/url]

Pokud ano, koupim 0,47/35 a 1/35, coz je velikost A RM 2,5mm. To se mi zda nejak malo proti tomu, co jsem videl na fotkach v navodech. Pujde tam ta velikost A?
A jeste jeden dotaz, je u techto tantalovych kondenzatoru jedno, jak se tam vlozi? Jsou neutralni? Diky.
Je jedno jakou koupíš velikost vlezou se tam skoro všechny, hlavně musíš dodržet kapacitu a max.napětí....tantalové kondíky JSOU POLARIZOVANÉ takže bacha na to!!!
Diky za odpoved. Ja to tam pajet nebudu, nikdy jsem nic podobneho nedelal, chci zajit do nejake opravny elektroniky. Tak snad budou vedet, jak tam byl ten puvodni a podle toho tam daji ten novy. A nebo treba prodavaji neutralni kondenzatory?
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fikop »

eko píše:
Fikop píše:
eko píše:Tak je to v 3,14ČI . Ted v tech vedrech se odporoucel i muj panel se stejnymi priznaky jak je vyse uvedeno.

Chystam se koupit ten kondik. Muze mi nekdo, kdo tomu rozumi, prosim poradit, jestli je to tenhle typ?
[url]http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstrik2&misto=4&hledej=6X77&trihled=6X7700&stav=0&nazev=BRBRBRX3Elektrolytické+kondenzátory+tantalovéBRBRBRX4Tantalové+kondenzátory+kapkovéBRBRBRX535V=&obr=TANTAL&tpobr=TANWD,TANTA,TAN2TA&poznamka=[/url]

Pokud ano, koupim 0,47/35 a 1/35, coz je velikost A RM 2,5mm. To se mi zda nejak malo proti tomu, co jsem videl na fotkach v navodech. Pujde tam ta velikost A?
A jeste jeden dotaz, je u techto tantalovych kondenzatoru jedno, jak se tam vlozi? Jsou neutralni? Diky.
Je jedno jakou koupíš velikost vlezou se tam skoro všechny, hlavně musíš dodržet kapacitu a max.napětí....tantalové kondíky JSOU POLARIZOVANÉ takže bacha na to!!!
Diky za odpoved. Ja to tam pajet nebudu, nikdy jsem nic podobneho nedelal, chci zajit do nejake opravny elektroniky. Tak snad budou vedet, jak tam byl ten puvodni a podle toho tam daji ten novy. A nebo treba prodavaji neutralni kondenzatory?
Ale musíš tam dát tantalový kondík, jiné typy kondíku nemají takové vlastnosti jako tantal!!!! Jiné nepolarizované nedávej!!!! ONLY TANTAL!!!!
dargon
Klubové ID: 497

#23 Příspěvek od dargon »

rad bych se k tomu vyjadril :) kondik co je v klime neni tantalovy je to pouze svitkovy kondik ( ten co je na obrazku "modry obdelnik " a to ze na nem je napsane 0,47 uF 63 neznamena ze tam musi byt jen tato hodnota napeti , pac proste ty hodnoty napajeni delaj uz od vyroby urcitou radu , kde by se tam bralo 35V ci vic kdyz je napajeni 12V a neni tam zadny menit atd !!!a je to pouze filtracni kondenzator takaze klidne s prehledem kupte v jakemkoliv elektru se soucastkami svitkovy kondik 0,47uF ktery tam patri a je i na obrazku a nereste to porad dokola s tim tantalem :))

PS: kondik ma funkci pouze filtracni takze je celkem jedno jaka hodnota tam je , nejaka mensi kolem 1-50uF bud keramina nebo svitek nebo tantal nebo elektrolit .. akorad u elekrolitu a tantalu si musite podivat na polarizaci ... cest praci :)
dargon
Klubové ID: 497

#24 Příspěvek od dargon »

eko píše:
Fikop píše:

jestli chces muzu ti dat kontakt na kamose z brna ktery ti to vymeni pokud ho pekne poprosis :wink:
eko

#25 Příspěvek od eko »

tak jsem koupil asi 6 kondiku, vsechny nepolarizovany - karamicky 0,47 uF 50V a 1 uF 50V a pak nejaky cerveny kvadrovy na kterych je WIMA 0,47 uF 50V a 1uF 50V. Tak snad nekterej pujde pouzit :)

Uz jsem si ve Zlatych strankach hledal nejaky opravare elektroniky, ale pokud mas kontakt na nekoho dobryho, kdo treba uz s tou vymenou ma zkusenosti, tak to by bylo super. Muzes mi prosim do SZ napsat o koho jde a nejaky kontakt na nej? Diky moc.
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Huska »

eko píše:tak jsem koupil asi 6 kondiku, vsechny nepolarizovany - karamicky 0,47 uF 50V a 1 uF 50V a pak nejaky cerveny kvadrovy na kterych je WIMA 0,47 uF 50V a 1uF 50V. Tak snad nekterej pujde pouzit :)

Uz jsem si ve Zlatych strankach hledal nejaky opravare elektroniky, ale pokud mas kontakt na nekoho dobryho, kdo treba uz s tou vymenou ma zkusenosti, tak to by bylo super. Muzes mi prosim do SZ napsat o koho jde a nejaky kontakt na nej? Diky moc.

zajdi do GM Eletronic na Kolišti mě to tam prodali i přepájeli celkem jsem dal i s dýškem 50,-Kč
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fikop »

dargon píše:rad bych se k tomu vyjadril :) kondik co je v klime neni tantalovy je to pouze svitkovy kondik ( ten co je na obrazku "modry obdelnik " a to ze na nem je napsane 0,47 uF 63 neznamena ze tam musi byt jen tato hodnota napeti , pac proste ty hodnoty napajeni delaj uz od vyroby urcitou radu , kde by se tam bralo 35V ci vic kdyz je napajeni 12V a neni tam zadny menit atd !!!a je to pouze filtracni kondenzator takaze klidne s prehledem kupte v jakemkoliv elektru se soucastkami svitkovy kondik 0,47uF ktery tam patri a je i na obrazku a nereste to porad dokola s tim tantalem :))

PS: kondik ma funkci pouze filtracni takze je celkem jedno jaka hodnota tam je , nejaka mensi kolem 1-50uF bud keramina nebo svitek nebo tantal nebo elektrolit .. akorad u elekrolitu a tantalu si musite podivat na polarizaci ... cest praci :)
Jo to máš pravdu ale já jsem použil tantal pač nevyschne.....sice nevím jak dlouho vydrží elektrolyt? Záleží na tepelném namáhání.
320i
Klubové ID: 665
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od 320i »

Já jsem jel přesně podle návodu:tantal 0,47uF/50V za 3,50,-kč(sice jsem si ho musel nechat přivést až z plzně,na jihu čech se s temadle parametrama neprodává), osadil a funguje čupr...nejvíc sem se ale sral s vypájením...ty kurvy tam dávaj tu vrstvu laku pěkně silnou...a neměl sem u sebe odsávačku..no mrdačka ale za hodinu to bylo zpátky v autě a spokojenost nejvyšší... :P
eko

#29 Příspěvek od eko »

320i píše:Já jsem jel přesně podle návodu:tantal 0,47uF/50V za 3,50,-kč(sice jsem si ho musel nechat přivést až z plzně,na jihu čech se s temadle parametrama neprodává), osadil a funguje čupr...nejvíc sem se ale sral s vypájením...ty kurvy tam dávaj tu vrstvu laku pěkně silnou...a neměl sem u sebe odsávačku..no mrdačka ale za hodinu to bylo zpátky v autě a spokojenost nejvyšší... :P
No jo, ty jsi elektrotechnik... Ja jsem drzel pajecku v ruce jen jako malej, kdyz jsem si s ni hral jakou s pistolkou. Jinak nee.
eko

#30 Příspěvek od eko »

Diky za rady. Tak jsem si ve zlatych strankach nasel zivnostnika, co opravuje elektroniku. Zajel jsem k nemu, zmeril mi ten starej kondik (mel jen 0,41 uF), behem chvilky vymenil za novy bipolarni svitkovy 0,47 uF, co jsem si privezl, a rekl si o par kacek. Tak jsem mu dal dvojnasobek a spokojene jsem odjel s fungujici klimatizaci.
318tds

#31 Příspěvek od 318tds »

No i ja mam ten samy problem.A po vymene kondenzatoru mi to nefachci,vubec!Display se ani nerozne.Ten kondik má byt kapacitou tedy 47 nebo 0,47???
Killca
Klubové ID: 1648

#32 Příspěvek od Killca »

0,47mikrofaradu coz je to same jako 470nanofaradu, ted sem to opravoval, pokud si dal mensi, je moznost zes to odpalil, nebo je taky moznost ze si jen udelal studenej spoj a kondik nevodi
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
318tds

#33 Příspěvek od 318tds »

Daval jsem tam kondik 0,47 mikrofaradu,ze by studeny?radsi to zanesu do nejaky opravny televiz,at mi to prepaji.
Killca

#34 Příspěvek od Killca »

no, to je pravny kondik, tak to bude asi jen spatne pripajeni, musis plosnak i dratek kondiku poradne zahrat aby si cin spravne sedl, ale pokud ses do toho pustil sam tak to urcite vis a podle me si to i cely udelal ok, ale klima mozna odesla uplne
318tds

#35 Příspěvek od 318tds »

podle meho by to melo byt spajene dobre.Ze by se odporoucel cely ten panel?snad ne. :(
Killca

#36 Příspěvek od Killca »

jeste me napadlo, ja mam 474J63 to je kondik 0,474mikrofaradu do 63 voltu obou polovy, tak me napada, nedal si tam kondik kerej je nebipolarni? ze by treba na jednu stranu nefungoval? a jeste jestli ten kondik nebyl treba jen na min voltu, ono to prej musi zvladat 35Voltu no, ale origo 63 je dycky lepsi
318tds

#37 Příspěvek od 318tds »

Pouzil jsem kondik 0,47 mikro... 63V takova modra kosticka .) a cislo na nem je 470K63
Killca

#38 Příspěvek od Killca »

hm hm to je divny, ten by mel bejt uplne supr no, mohl bys ho zkusit vypajet a otocit polaritu a potom zkusit jinej, jen pro sychr no
318tds

#39 Příspěvek od 318tds »

Skusim si s tim jeste pohrat,pak napisu ci se neco zmenilo :) doufam ze jo :?
Fanny

#40 Příspěvek od Fanny »

Chlapi, nevite nekdo v cem muze byt jeste chyba krome toho kondiku? Panel me odesel uz loni tak sem tam nechal dal ten tantalovej kondik, rok fungoval bez problemu a ted me to zacalo najednou vypinat a zapinat displej. Dela to treba jen 20min a pak je to zase OK a mam pocit ze to dela jen kdyz prsi nebo je aspon mokro. Muze se znova pos..t ten kondik??
Odpovědět