Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nějak to nejede..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od CharlitoCZ »

tak jsem dneska přezul, původně jsem měl 185 na 15" a teď 205 na 16", docela nezvyk, furt mi ukejbá volat v kolejích a já nevim co, no to je jedno :D
nicméně jsem se byl trochu projet a celej den v klidu, teďko jsem zjistil, že to nějak nejede, jel jsem z tesca po kousku D5 (myslim že asi rovinka) do 180 to celkem šlo, ale pak to bylo nějaký mrtvý a víc už se tomu nechtělo, další šok byl když mi to chcíplo :lol: - rozjížděl jsem se a zkoušel jsem to tak, že jsem dal jedna a rozjel se jen přez spojku, nějak to párkrát poposkočilo a trochu se to rozjelo, ale jakmile jsem trochu servoval a tak nějak hejbal, tak to umřelo - to se mi ještě nestalo, tak nevim co s tim :( Přijde mi divný, aby takovej rozdíl byl jen tím, že jsou trochu širší pneu..
Další věc je ta, že mi na zadním pravym kole něco tak nějak loupe, nevim jak to popsat, většinou když přibrzdim nebo něco a pak spojku a rozjet, tak tam jako cvakne, kolo je dotažený a myslim že sedí dobře, ale všimnul jsem si, že zadní destička je uplně u kotouče, nemá tam bejt nějaká škvíra? Na druhý straně ji mám, tak mě napadlo jestli jsem při nasazování kola nějak ne?uk do něčeho a tim to nějak zkurvil, nemáte někdo nápad co vyzkoušet a čim by to mohlo bejt?? Na těch 15" to bylo uplně v pohodě :?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od milo »

prosim napis cele rozmery pneu puvodnich i aktualnich, bez problemu muze byt rozdil v obvodu 10-15% ...
bavo
Klubové ID: 581

#3 Příspěvek od bavo »

CharlitoCZ píše:tak jsem dneska přezul, původně jsem měl 185 na 15" a teď 205 na 16", docela nezvyk, furt mi ukejbá volat v kolejích a já nevim co, no to je jedno :D
nicméně jsem se byl trochu projet a celej den v klidu, teďko jsem zjistil, že to nějak nejede, jel jsem z tesca po kousku D5 (myslim že asi rovinka) do 180 to celkem šlo, ale pak to bylo nějaký mrtvý a víc už se tomu nechtělo, další šok byl když mi to chcíplo :lol: - rozjížděl jsem se a zkoušel jsem to tak, že jsem dal jedna a rozjel se jen přez spojku, nějak to párkrát poposkočilo a trochu se to rozjelo, ale jakmile jsem trochu servoval a tak nějak hejbal, tak to umřelo - to se mi ještě nestalo, tak nevim co s tim :( Přijde mi divný, aby takovej rozdíl byl jen tím, že jsou trochu širší pneu..
Další věc je ta, že mi na zadním pravym kole něco tak nějak loupe, nevim jak to popsat, většinou když přibrzdim nebo něco a pak spojku a rozjet, tak tam jako cvakne, kolo je dotažený a myslim že sedí dobře, ale všimnul jsem si, že zadní destička je uplně u kotouče, nemá tam bejt nějaká škvíra? Na druhý straně ji mám, tak mě napadlo jestli jsem při nasazování kola nějak ne?uk do něčeho a tim to nějak zkurvil, nemáte někdo nápad co vyzkoušet a čim by to mohlo bejt?? Na těch 15" to bylo uplně v pohodě :?
Tak normálním nasazování kola jsem ještě nikdy nic nezkurvil a to jsem dělal rok v pneuservisu.. :wink:
Proč ti to nejede netuším,ale na kola bych to neviděl.. mám 225 a krom
toho že to líp sedí jsem si nějak nevšiml,že by to míň jelo :D
I když musí uznat že nějakej nepatrnej vliv na maximálku to mít může..
To "lupání" v kole znám,skoro bych se vsadil,že ti škrtají šrouby od kola
o střeva bubnový brzdy-máš je dlouhý,což bude těma jinejma diskama..
sumachr
Klubové ID: 52
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sumachr »

sem te tam videl
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#5 Příspěvek od error-motohanz »

To "lupání" v kole znám,skoro bych se vsadil,že ti škrtají šrouby od kola
o střeva bubnový brzdy-máš je dlouhý,což bude těma jinejma diskama..[/quote]

psal ze ma kotouce... 8) , hele to ze to taha je tema gumama urcite a to se takz projevi v jaky stavu mas zadni silentbloky ramen na predni naprave.... :wink: nezmizi tahani ale zlepsi se to...jinak to co jsi popisoval s tim rozjizdenim se mi zda divny ze by s tim meli spolecnyho neco pneu, jedine ze by ty kola byly uplne sisaty....a to skroudani muze bejt spousta veci, nezavislejch na kolech, koukni na ty desticky.....
bavo

#6 Příspěvek od bavo »

error-motohanz píše:To "lupání" v kole znám,skoro bych se vsadil,že ti škrtají šrouby od kola
o střeva bubnový brzdy-máš je dlouhý,což bude těma jinejma diskama..
psal ze ma kotouce... 8) , hele to ze to taha je tema gumama urcite a to se takz projevi v jaky stavu mas zadni silentbloky ramen na predni naprave.... :wink: nezmizi tahani ale zlepsi se to...jinak to co jsi popisoval s tim rozjizdenim se mi zda divny ze by s tim meli spolecnyho neco pneu, jedine ze by ty kola byly uplne sisaty....a to skroudani muze bejt spousta veci, nezavislejch na kolech, koukni na ty desticky.....[/quote]

ruční brzda je bubnová i u kotoučů 8O a zrovna v místě,kde lezou
kolový šrouby do náboje 8O
mě to taky dělalo a hodněkrát v životě na různejch autech,naposled
před měsícem na mý 325,když jsem koupil origo 17" :wink:
a deštička nemúže škrtat,nějak slyšitelně,ani mít viditelnou mezeru od
kotouče,pokud to máš v pořádku a nehází ti kotouč jako prase,resp.
nemáš zadřenej třmen... :wink:
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od castro »

Já když přezul (všechny 4 235/45/17 ) tak jsem tim byl taky zděšenej jak to hrozně tahá a moc nejede, ale už jsem si zvyk... A neni to ani nějak strašný, jenom prostě nezvyk z těch zimáků. Zase v zatáčkách je to o 100% lepší...
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#8 Příspěvek od error-motohanz »

sory s tou bubnovou brzdou mas pravdu uplne mi to vypadlo z hlavy..... :oops:
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CharlitoCZ »

hmm, díky za rady ohledně kol, šrouby už jsou stejně nějaký divný, tak koupim nový a o něco kratší, jinak se omlouvám za demenci že to nejede, dneska jsme to zkoušeli a výsledek v 5ti lidech je zde, což mi na 2,0 přijde rozumný :lol:
http://www.bmwklub.cz/misa/bbtp20060409 ... CT7467.htm
mě to včera pěkně vyděsilo :)
bavo

#10 Příspěvek od bavo »

CharlitoCZ píše:hmm, díky za rady ohledně kol, šrouby už jsou stejně nějaký divný, tak koupim nový a o něco kratší, jinak se omlouvám za demenci že to nejede, dneska jsme to zkoušeli a výsledek v 5ti lidech je zde, což mi na 2,0 přijde rozumný :lol:
http://www.bmwklub.cz/misa/bbtp20060409 ... CT7467.htm
mě to včera pěkně vyděsilo :)
jen tak pro informaci: na maximálku nemá moc počet lidí v autě vliv,když
seš naloženej,tak ti akorát dýl trvá,než se na ni dostaneš..
máš sice trochu větší valivej odpor,ale zase nižší auto-lepší odpor vzduchu,
takže by se to mohlo zhruba kompenzovat. Teda můj názor.. :D
Misa Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 62

#11 Příspěvek od Misa Moderátor »

Myslím, že tohle nebyla maximálka, asi by to dalo ještě víc, ale nějak nebyly podmínky na pořádný testování :fuck: Nicméně docela slušně se to hýbalo i s pořádnou zátěží :lol:
E87 120dA & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact & E36 325iC
bavo

#12 Příspěvek od bavo »

tak to je všechno v pořádku.. :wink:
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

si myslim taky že v pohodě...

P.S: Dobrá testovací rovinka když neni moc provoz je na D5 když se jede směrem z berouna na prahu zhruba tak 2km před metropolí zličín. Kámoš tam dal s Fábkou 1.2HTP 195km/h!!!!!!! 8O
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#14 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

castro píše:si myslim taky že v pohodě...

P.S: Dobrá testovací rovinka když neni moc provoz je na D5 když se jede směrem z berouna na prahu zhruba tak 2km před metropolí zličín. Kámoš tam dal s Fábkou 1.2HTP 195km/h!!!!!!! 8O
Jj tam taky jezdim testovat... :)
N54 PWR
bavo

#15 Příspěvek od bavo »

Lukas H. píše:

a kolik z toho dostaneš?
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

bavo píše:
Lukas H. píše:

a kolik z toho dostaneš?
Zkousel jsem to jen jednou, rovina 230 a z kopce 240.. Ale tyhle hodnoty jsou o nicem, zajimavejsi je treba merit 0-200 nebo 100-200...
N54 PWR
bavo

#17 Příspěvek od bavo »

to je slušný!
a tak se pochub: 0-200,100-200?
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

bavo píše:to je slušný!
a tak se pochub: 0-200,100-200?
Pochlubit se muzu ale jde o to jestli ti ten udaj neco rekne, vetsina si dokaze predstavit jen 0-100 a podle toho posuzovat..:) Za kolik myslis ze by bylo dobry mit treba 100-200? :)
N54 PWR
castro
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od castro »

tak za 13 - 16 vteřin??? ale je to jen odhad... :?:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

castro píše:tak za 13 - 16 vteřin??? ale je to jen odhad... :?:
13s moc aut nema :) , 13 a 16s je to asi takovej rozdil jako mit 0-100 za 5s nebo za 8s..:)
N54 PWR
Odpovědět