Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

spojka kaput po 500 km ???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od castro »

Pavel H píše:
castro píše:Chci se jen zeptat - výměna spojky cca kolik za materiál a popř. jak je to s prácí (v servisu)?
dík
To zalezi na tom na jaky auto. Na moje ///M je treba lamela ze 8k a pritlacak neco podobneho. Lozisko stalo 1200. Jinak prace tak do dvojky, kdyz nejsou zlodeji.
Mám 318iS. Tak to by nemuselo být tak drastický,ne? Jenom jestli někdo nevíte kolik tak?
yard
Klubové ID: 588

#22 Příspěvek od yard »

castro píše:Chci se jen zeptat - výměna spojky cca kolik za materiál a popř. jak je to s prácí (v servisu)?
dík
materiál :
lamela 3600
přítlačák 3600
výsuvné ložisko 1200
ložisko u setrv. 300
silonový hříbek cca 150?
práce tak 2000
Pavel H
Klubové ID: 98

#23 Příspěvek od Pavel H »

castro píše:
Pavel H píše:
dík
To zalezi na tom na jaky auto. Na moje ///M je treba lamela ze 8k a pritlacak neco podobneho. Lozisko stalo 1200. Jinak prace tak do dvojky, kdyz nejsou zlodeji.
Mám 318iS. Tak to by nemuselo být tak drastický,ne? Jenom jestli někdo nevíte kolik tak?
Zavolej si do Elitu - tel: 271022500
Tam ti vse reknou.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#24 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

yard píše:
dík
materiál :
lamela 3600
přítlačák 3600
výsuvné ložisko 1200
ložisko u setrv. 300
silonový hříbek cca 150?
práce tak 2000
To jsi ten spojkovej set kupoval celkem za ranec v elitu muzes mit sachs za 6,5k s dph... A na IS jeste o litr levneji...
N54 PWR
yard

#25 Příspěvek od yard »

Lukas H. píše:
yard píše:
dík
materiál :
lamela 3600
přítlačák 3600
výsuvné ložisko 1200
ložisko u setrv. 300
silonový hříbek cca 150?
práce tak 2000
To jsi ten spojkovej set kupoval celkem za ranec v elitu muzes mit sachs za 6,5k s dph... A na IS jeste o litr levneji...
no koukám na elit a cena setu bez dph je 6131 BEZ DPH !!! to co uvádím je cena s DPH a v tom setu není všechno...když to rozklikneš tak obsahuje jen lamelu a přítlačák, kde máš ty ostatní věci??...takže to zas tak úchvatná cena není... já kupoval lamelu a přítlačák za 5 900 bez dph takže jsem to koupil ještě levněji než v elitu
yard

#26 Příspěvek od yard »

ještě takový malý poznatek u 323i se v 11/95 začala dávat jiná lamela setrvák i přítlačák...v jiném průměru tak pozor při objednávání, já osobně jsem koupil set z bořby v domění že mi tam půjde a doposavad se mi to válí v garáži....
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#27 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

yard píše:
Lukas H. píše:
yard píše: materiál :
lamela 3600
přítlačák 3600
výsuvné ložisko 1200
ložisko u setrv. 300
silonový hříbek cca 150?
práce tak 2000
no koukám na elit a cena setu bez dph je 6131 BEZ DPH !!! to co uvádím je cena s DPH a v tom setu není všechno...když to rozklikneš tak obsahuje jen lamelu a přítlačák, kde máš ty ostatní věci??...takže to zas tak úchvatná cena není... já kupoval lamelu a přítlačák za 5 900 bez dph takže jsem to koupil ještě levněji než v elitu
Za 1. kdyby jsi nebyl lama, tak pouzijes členskou slevovou kartičku a dostaneš v elitu 15% slevu.
za 2. v te sadě je jak přitlačák a lamela, tak i vysouvací ložisko a vazelína.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Speedy píše:
Za 1. kdyby jsi nebyl lama, tak pouzijes členskou slevovou kartičku a dostaneš v elitu 15% slevu.
Presne tak... :D Mohl jsi usetrit dvojku na jinou picovinu... :lol:
N54 PWR
Bilstein

#29 Příspěvek od Bilstein »

Hanz píše:bere az nahore, na vyssi kvalty pri zatizeni (jizda v kopci na plnej plyn) zacne jit motor do otacek bez zmeny rychlosti...
No prave ze me prijde ze to bere moc nahore a kdyz treba radim v 5tis tak chvilicku tam je takova chvilka bez tahu...jinak s tim ze by me to slo do otacek bez rychlosti problem nemam...jo a da se spojka rozdelat a a jen kouknout se jak je na tom? Myslim tim, ze kdyz se traba sunda hlava tak se musi dat novy tesneni apod. :?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#30 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Bilstein píše:
Hanz píše:bere az nahore, na vyssi kvalty pri zatizeni (jizda v kopci na plnej plyn) zacne jit motor do otacek bez zmeny rychlosti...
No prave ze me prijde ze to bere moc nahore a kdyz treba radim v 5tis tak chvilicku tam je takova chvilka bez tahu...jinak s tim ze by me to slo do otacek bez rychlosti problem nemam...jo a da se spojka rozdelat a a jen kouknout se jak je na tom? Myslim tim, ze kdyz se traba sunda hlava tak se musi dat novy tesneni apod. :?
pri prerazeni to zpozdeni dela ASC, aby se ti neutrhli kola. kdyz ho vypnes, tak to prestane.
Spojku rozdelat muzes, ale musis vyndat almaru a kdy zuz je dole, tak bych to vymenil.

Jinak odchazejici spojka(teda spis pritlacak) se taky pozna podle toho, ze jde ztuha spojkovej pedal. Je vhodny to porovnat s bawem, ktery ma spojku nedavno menenou, pac ten pedal jde pak daleko lehceji.
Bilstein

#31 Příspěvek od Bilstein »

Speedy píše:
Bilstein píše:
pri prerazeni to zpozdeni dela ASC, aby se ti neutrhli kola. kdyz ho vypnes, tak to prestane.
Spojku rozdelat muzes, ale musis vyndat almaru a kdy zuz je dole, tak bych to vymenil.

Jinak odchazejici spojka(teda spis pritlacak) se taky pozna podle toho, ze jde ztuha spojkovej pedal. Je vhodny to porovnat s bawem, ktery ma spojku nedavno menenou, pac ten pedal jde pak daleko lehceji.
No tim ASC to nebude...nejak se v mym chabym Compactu nenachazi.:( Spojkovej pedal de celkem v poho....no znamej je mechanik tak to zkouknem....Diky... :wink:
yard

#32 Příspěvek od yard »

Speedy píše:
yard píše:
Lukas H. píše: To jsi ten spojkovej set kupoval celkem za ranec v elitu muzes mit sachs za 6,5k s dph... A na IS jeste o litr levneji...
tak za 1. mam v kelly 10 - 30 % dle typu zboží, za 2. (nepublikovatelná výhoda) :) , za 3. členskou kartičku mi do dneška nikdo nezaslal ani nevím že nějaká je a za 4. v elitu tam maj bohužel napsáno že sada se zkládá z přítlačáku a lamely, bohužel dost nekompletní údaj, který rozhodl o tom kde nakoupím....našincovi pak nezbyde než to koupit prostě tam kde ví co kupuje ...jak jednoduchá dedukce nemyslíš ???pokud by tam bylo napsáno že v ceně je i to ložisko, tak bych určitě počítal co vyjde kde levněji...a volat tam v tomto případě jako opravdu "lama" jestli ta sada , která je rozepsaná po rozkliknutí přece jen ještě neobsahuje něco navíc mi nepřijde moc logický...
Bilstein

#33 Příspěvek od Bilstein »

To Yard: Jen tak sem se kouknul do toho Elitu a v té spojkové sadě je i to ložisko... :wink:
yard

#34 Příspěvek od yard »

Bilstein píše:To Yard: Jen tak sem se kouknul do toho Elitu a v té spojkové sadě je i to ložisko... :wink:
tak já se tam jdu podívat...to jsem zvědavej kde je tam napsané pokud ano posypu si hlavu popelem
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#35 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

:lol:
Přílohy
Spojková sada e36 323i
Spojková sada e36 323i
spojka_e36_323.JPG (68.09 KiB) Zobrazeno 657 x
yard

#36 Příspěvek od yard »

tak jo máte pravdu když sjedu na liště o jeden řádek níž tak je tam i to ložisko...kaju se a jdu si ho záchod vyškubnout...už nikdy nezažiju tu rozkoš z.....tak doufám že Vám to jako satisfakce stačí...o))) :oops:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#37 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

yard píše:tak jo máte pravdu když sjedu na liště o jeden řádek níž tak je tam i to ložisko...kaju se a jdu si ho záchod vyškubnout...už nikdy nezažiju tu rozkoš z.....tak doufám že Vám to jako satisfakce stačí...o))) :oops:
Ja myslim ze ten pocit ze jsi vyhodil dvojku z vokna staci... :lol:
N54 PWR
yard

#38 Příspěvek od yard »

no jo však už nic neříkám...huž mlčím...
yard

#39 Příspěvek od yard »

Lukas H. píše:
yard píše:tak jo máte pravdu když sjedu na liště o jeden řádek níž tak je tam i to ložisko...kaju se a jdu si ho záchod vyškubnout...už nikdy nezažiju tu rozkoš z.....tak doufám že Vám to jako satisfakce stačí...o))) :oops:
Ja myslim ze ten pocit ze jsi vyhodil dvojku z vokna staci... :lol:
no tak teď začnu jobovkovat ...schválně jestli se může stát něco co mne může rozhodit jako ztráta dvojky...

v roce 1996 mi čorli corrado cena 400 000
píše se rok 1997 pak tu byl jeden kadet gsi za 100 000
pak tu byl jeden kadet za 50 000
no a pak tu byla jedna octavia 1,9 tdi to bylo loni v zimě cena 300 000

upozorňuji že pouze ta otila byla pojištěná....takže nejaký dva litry ???vem je čert o)))))), jsem životní smolař co se týče aut
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#40 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Tak to uz jen cekas kdy ti cornou to bawo... :D
N54 PWR
Odpovědět