Dík za vyjasnění amatérské otázky, ale nikdy jsem to neřešil..
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
výdrž AKU v zimě
-
Pyron
- Klubové ID: 367
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho by měla vydržet autobaterie v použitelným (=nastartuji) stavu, stojí-li auto v garáži, kde je cca 5-10°C? Mám báwko u našich na zimu (cca od konce listopadu) a dneska jsem ho chtěl naš?ouchnout a nic.. Už nebliká ani kontrolka alarmu
Baterka tam byla v říjnu funglovka a jelikož jsem s tím nikdy problém neměl, nechtěl jsem baterku ani vyndavat... Co všechno je živeno baterií během klidu auta? Po nabití je vše ok..
No mala by vydrzat dlho, v lete
ale sem tam raz za 10 dni si ju mohol prehnat, nech sa trosku ozivy, aj nabit. Baterka v zime pomaly zomiera.
u mna doma mam traktor a v zime sa na nom nerobi od 10. mes do 03. mes a raz za 2 tyzdne to nabijem a baterka je potom normalna, mam to venku a baterka je na traktory
u mna doma mam traktor a v zime sa na nom nerobi od 10. mes do 03. mes a raz za 2 tyzdne to nabijem a baterka je potom normalna, mam to venku a baterka je na traktory
Případ pro porovnání
Jako druhý auto mám kabrioleta a toho na zimu garážuju - baterie (rv.02) dobitá v dubnu 05 - auto od konce října stojí v garáži se zapojenou baterkou (stálý odběr = jen blikající kontorka) a od minuleho týdne jezdím na tuhle baterku (bez jakéhokoliv nabíjení) s 2.2l dodávkou a bez problému.
Oproti tomu s původní baterii v té dodávce (vyšší kapacita, ale rok 00) jsem po 20dnech stání (bez alarmu = bez odběru) na mrazu nenastartoval
Obě baterky jsou nějaký nonameky z obchoďáku...
Jako druhý auto mám kabrioleta a toho na zimu garážuju - baterie (rv.02) dobitá v dubnu 05 - auto od konce října stojí v garáži se zapojenou baterkou (stálý odběr = jen blikající kontorka) a od minuleho týdne jezdím na tuhle baterku (bez jakéhokoliv nabíjení) s 2.2l dodávkou a bez problému.
Oproti tomu s původní baterii v té dodávce (vyšší kapacita, ale rok 00) jsem po 20dnech stání (bez alarmu = bez odběru) na mrazu nenastartoval
Obě baterky jsou nějaký nonameky z obchoďáku...